De rijstterrassen van Hoang Su Phi in Ha Giang

Hoang Su Phi in Ha Giang, nabij de Chinese grens, is een bergachtig gebied met weinig toerisme. Je vindt hier één van de meest adembenemende rijstterrassen, etnische groepen, bergen en natuur.

Hoang Su Phi is vergelijkbaar met Mu Cang Chai, maar met nog minder toeristen. Het is zelfs het minst toeristische gebied in de al niet te toeristische provincie Ha Giang. Daarom is dit een groot voordeel voor het behoud van de authenticiteit van dit prachtige en ongerepte gebied.

Wat kom je te weten op deze pagina:

Hoe kom je er?

Op ongeveer 80 km van het stadscentrum van Ha Giang ligt Hoang Su Phi. Je kunt met eigen vervoer, met het openbare vervoer of een combinatie van beide naar Hoang Su Phi gaan.

Van Hanoi tot Ha Giang

Vanaf het My Dinh busstation in Hanoi gaan er elke dag een aantal bussen naar Ha Giang. De vertrektijd is meestal rond 20.00 uur en je bent dan 5.00 uur in Ha Giang. Vanaf Ha Giang kun je vervoer regelen naar Hoang Su Phi.

Een alternatief is om te vragen of de bus je onderweg afzet bij Tan Quang en aan je accommodatie vragen of ze vevoer kunnen regelen vanaf Tan Quang naar Hoang Su Phi.

Van Ha Giang naar Hoang Su Phi

Je kunt ervoor kiezen om een ​​motor te huren in Ha Giang. Je rijdt vervolgens via de QL2 naar Tan Quang en vanaf hier pak je de DT177 naar Hoang Su Phi.

Per tour

Hoang Su Phi is moeilijk te bereiken en om die reden is het ook niet toeristisch. Er zijn wel een aantal tours naar deze regio. Een tour is de eenvoudigste manier om dit gebied te verkennen. Het beste kun je deze tour combineren met de Ha Giang loop, waar je de andere hoogtepunten ziet van de provincie Ha Giang.

Beste reistijd

Het rijstseizoen van de terrasvormige velden heeft slechts één oogst per jaar, dus om de gouden velden te kunnen zien, moet je het juiste moment kiezen. De beste tijd voor een bezoek Hoang Su Phi is van september tot oktober, wanneer de rijst in gouden kleur verandert. In oktober is er een oogst. Daarnaast kun je ook tussen maart en mei de regio bezoeken tijdens het waterseizoen. Dit betekent dat alle velden onderwater worden gezet, waardoor je velden ziet glinsteren en reflecteren.

Trekking in Hoang Su Phi

Over Hoang Su Phi

Hoang Su Phi Market

De markt in Hoang Su Phi, die één keer per week op zondag wordt gehouden, is de plek in regio waar goederen worden verhandelt zoals groenten, kleding, stoffen en gereedschappen voor het maken van rijstterrassen. Het is ook een plek waar jongens en meisjes elkaar ontmoeten en pronken met de mooiste jurken en kleding. Oudere mensen socialiseren met oude vrienden en kinderen spelen rond. Mensen gaan enthousiast naar de markt, alsof ze naar het festival gaan.

Specialiteiten

Rijst word vaak klaargemaakt in een bamboestok. De opening van de stok is afgesloten met gedroogde bladeren en wordt gestoomd op het vuur of op de hete kolen. De regio kent ook een aantal “exotische gerechten”. De bekendste zijn gerechten van muizen, die worden geroosterd of gebakken.

Tips

  • Breng extra snacks mee, omdat er weinig winkeltjes te vinden zijn.
  • Breng genoeg cashgeld mee, want er is maar één bankautomaat in Vinh Quang.

Rijstterrassen

Hoang Su Phi is het meest bekend om zijn schilderachtige rijstterrassen en een majestueus natuurlandschap. Het werk op de terrassen wordt van hoog naar laag uitgevoerd met eenvoudige hulpmiddelen. Hieronder lees je waar je de mooiste rijstterrassen kunt vinden.

Phung Village is een dorp in de buurt van de grens met China. Vanuit het centrum van Vinh Quang moet je een pas volgen van bijna 30 km over een berg om het centrum te bereiken. Phung ligt op een steile hellingen en samen met Ban Luoc is dit de plek met de hoogste terrasvormige rijstvelden. (Locatie Phung)

Ban Phuong

Ho Thau is een commune ongeveer 16 kilometer verwijderd van Nam Dich en behoort tot de etnische bevolking van de Red Dao. De mensen hier plaatsen een klein bosgebied rond elk veld om het land te beschermen tegen aardverschuivingen. (Locatie Ho Thau)

Thong Nguyen heeft drie riviertjes die op één plaats samenkomen bij een plateau. Je vind hier één van de mooiste plekken om terrasvormige rijstvelden te zien in de regio van Hoang Su Phi. Je vind dit dorp tussen Bac Quang en Hoang Su Phi. (Locatie Thong Nguyen)

Thong Nguyen in Hoang Su Phi

Ban Luoc is het gebied van de Dao etnische minderheid met veel bergen en hellingen. Deze bergstammen hebben veel terrasvormige rijstvelden gemaakt, wat een ontzetten machtig gezicht is. (Locatie Ban Luoc)

Ban Luoc rijstterrassenBan Luoc rijstvelden

Nam Ty ligt halverwege Bac Quang en Hoang Su Phi. De prachtige rijstvelden hier zijn van de Red Dao etnische minderheid. (Locatie Nam Ty)

Nam Ty Hoang Su Phi

Bergen

Tay Con Linh is met een hoogte van 2419 meter de hoogste piek in Noordoost-Vietnam en een van de hoogste bergen in Vietnam. Op de top van de berg is er een oriëntatiepunt en aan de voet van de berg vind je onder andere een tropisch bos. Deze berg wordt door de etnische La Chi-mensen beschouwd als een heilige berg.

Tay Con Linh in Hoàng Su Phì

Chieu Lau Thi wordt de berg van negen verdiepingen genoemd, gelegen op 42 km van Hoang Su Phi. Het hoogste punt van de berg is 2.402 meter en daarmee ook één van de hoogste toppen in het noordoosten van Vietnam. Vanaf de piek heb je op heldere dagen tientallen kilometers zicht. Om de berg vind je een divers ecosysteem met onder andere een oerbos. In Vietnam is dit gebied ook bekend om sneeuwthee. Elk jaar is er een periode met sneeuw, waarbij de sneeuw tientallen cm dik is bedekt over een groot gebied. De bergtop Chieu Lau Thi bereiken is alleen voor toeristen die avontuurlijk zijn.

Chieu Lau Thi Mountain

Accommodatie in Hoang Su Phi

Accommodatie kun je onder andere vinden in Vinh Quang, de grootste plaats in in Hoang Su Phi. Maar verspreid over de hele regio vind je een homestays, in dorpjes zoals Ban Phung, Ho Thau en Thong Nguyen. In deze homestays vind je basisfaciliteiten en je kunt er terecht voor lokale maaltijden. Het toerisme is nog niet ontwikkeld in deze regio, dus verwacht niet veel luxe. Houd ook rekening dat het gastgezin van de homestay geen of slecht Engels spreekt.

Een aantal homestays:

  • Panhou Village
  • Ecolodge Pan Hou Village
  • Hoang Su Phi Lodge
  • Homestay Mr. Quyen
  • Kinh Homestay

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top