Bai Dinh-pagode

Bai Dinh Pagoda is een spirituele plaats en het grootste boeddhistische complex in Zuidoost-Azië. Er zijn tientallen tempels en meer dan 500 Boeddhabeelden, in verschillende maten en materialen.

Wat te zien bij Bai Dinh Pagoda

Tam Quan-poort

De indrukwekkende Tam Quan-poort (poort met drie ingangen) is de officiële ingang van het Bai Ding Pagoda-complex.

Tempels van Bai Dinh

Er zijn twee hoofdtempels van het Bai Dinh-complex met dezelfde naam, maar worden aangeduid als de oude Bai Dinh Pagoda en de nieuwe Bai Dinh Pagoda. De eerste bevindt zich op de hellingen van de berg. Je kunt er komen door een trap op te lopen met 300 stenen treden. De tweede tempel is een toren met een geweldig uitzicht over het prachtige landschap in en rond het tempelcomplex, op ongeveer 800 meter van de nieuwe pagode.

Bai Dinh pagode
Bai Dinh pagode
uitzicht vanaf de pagode
Bai Dinh pagode
uitzicht vanaf de pagode

In totaal bestaat het complex uit vier tempels: drie ervan vertegenwoordigen verleden, heden en toekomst; de vierde is gewijd aan de godin van de genade. Vanuit de vallei achter de prachtige toegangspoort leiden twee trappen (elk 500 treden) naar de tempels. Langs de trap staan ​​honderden witte albasten beelden: meer dan levensgrote monumenten van verlichte Boeddha’s. Aan de muur rusten honderden gouden Boeddhabeelden in kleine nissen.

Bai Dinh tempel

In het hart van het complex staat een oversized klokkentoren met de grootste klok in Vietnam. Op de top van de berg is het centrale plein, met de Phap Chu-pagode met driedubbel dak. Daarin wordt een 10 meter hoge bronzen Boeddha aanbeden.

Bai Dinh tempel

De grootste bronzen bel in Vietnam

De nieuwe Bai Dinh-pagode is ook beroemd om zijn vele grootschalige spullen. De grootste bronzen bel in Vietnam heeft een hoogte van 5,5 m, een diameter van 3,5 m en heeft een volume van maximaal 36 ton. Deze koperen bel is gesneden met veel verschillende oude symbolen en Chinese karakters zoals levendige draakbeelden.

Bronzen bel van Bai Dinh pagode

Lichte grot en donkere grot

Light Cave (Hang Sang) en Dark Cave (Dong Toi) bevinden zich direct bij de eerste hoofdtempel na de trap op te lopen. Beide grotten zijn klein en vol met beelden van goden en Boeddha. Er zijn ook een paar andere grotten rond het complex.

Bai Dinh grot

Ngoc Nou put

De Gieng Ngoc-bron is een van de oudste delen van het complex. De put is gebouwd in de vorm van de maan en is ongeveer 6 meter diep en heeft een diameter van 300 meter. Het was de onuitputtelijke bron voor water.

Bai Dinh-pagode bezoeken

Ticket prijs

Prijs: gratis

Omdat het complex zo groot is, rijden er elektrische golfkarretjes rond. Het kostte 30.000 VND per persoon om mee te rijden.

Openingstijden

Openingstijden Bai Dinh Pagoda: dagelijks van 07.00 uur tot 18.00 uur.

Beste tijd om te bezoeken

Van januari tot maart in het voorjaar, wanneer het weer warm en droog is, is de beste tijd om Bai Dinh Trang An te bezoeken. Dit is ook de tijd van het Bai Dinh-festival, op de zesde dag van het nieuwe maanjaar. Er zijn rituele ceremonies, volksgames waaraan je kunt deelnemen en traditionele dans- en muziekuitvoeringen. Dit is echter ook het toeristische hoogseizoen, dus het kan erg druk zijn. Dus als je dit niet leuk vindt, is het beter om de Bai Dinh-pagode buiten het toeristenseizoen te bezoeken.

Een andere manier om de toeristische drukte over te slaan, is door de pagode in de vroege ochtend te bezoeken. Veel mensen bezoeken deze plek als onderdeel van een dagtocht vanuit Hanoi en komen hier later in de ochtend of in de middag aan.

Bezoek tips

  • Kledingvoorschrift: Bai Dinh Pagoda is een religieuze plaats; vermijd korte rokken, korte broeken, hemden en leggings.
  • Wandelschoenen: het is een groot gebied, dus wees voorbereid op behoorlijk wat wandelen.
  • Bescherming tegen het weer: neem zonnebrand voor zonnige dagen en paraplu’s en regenjassen voor regenachtige dagen.

Kaart van Bai Ding Pagoda

Hoe kom je er?

Bai Dinh Pagoda is een tempelcomplex gelegen op de berg Bai Dinh, op 8 km van de oude hoofdstad Hoa Lu en op 20 km van de stad Ninh Binh.

Van Ninh Binh City

Vanaf Ninh Binh is het ongeveer 20 km naar Bai Dinh. Je kunt een scooter of fietsen huren. Fietsen in Ninh Binh is erg populair, omdat het gebied tussen de steile karstbergen vlak is en er veel wegen door het platteland zijn. Als je niet wilt fietsen of motor / scooter rijden, neem je een taxi of ga je met een tour.

Tour vanuit Hanoi

De afstand tussen Hanoi en Bai Dinh Pagoda is 100 km en duurt minder dan 2 uur rijden. Er zijn genoeg tochten vanuit Hanoi naar dit tempelcomplex. Je kunt kiezen voor een dagtocht of een meerdaagse trip naar Ninh Binh, waarbij Bai Ding wordt gecombineerd met andere lokale attracties in Ninh Binh, zoals Tam Coc, Trang An en Hoa Lu.

Andere dingen om te doen rond Bai Dinh Pagoda

Je kunt een bezoek aan Bai Dinh Pagoda combineren met andere attracties in Ninh Binh. De dichtstbijzijnde attracties zijn Hoa Lu (8 km), Trang An-boottocht (12 km) en Tam Coc (22 km).

Aanbevolen tours

Hanoi city tour
Hanoi: Halve dag city tour met kleine groep
Vanaf €38
fietsen in Hanoi tour
Fietsen in Hanoi – Buiten de gebaande paden
Vanaf 0.00
Hanoi street food tour
Hanoi street food tour en nachtleven met lokale gids
Vanaf €18

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

Neem contact op

Wat is jouw vraag?

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update