Formule 1 Grand Prix in Hanoi Vietnam 2020

De Formule 1 organiseert zijn eerste Grand Prix in Vietnam met een race op het stratencircuit in Hanoi in 2020. Lees hier alles wat je moet weten:

Over de Grand Prix Vietnam

De F1 Vietnam Grand Prix vindt voor het eerst plaats in Vietnam op 5 april 2020. De race maakt deel uit van een zevendaagse spectaculair event met optochten, presentatie van raceauto’s en andere evenementen. De straten worden vier of vijf dagen afgesloten voor de race en het verkeer wordt omgeleid.

Vietnam Grand Prix

De aanleg van een baan rond het My Dinh-stadion begon in maart en zal naar verwachting 12 maanden duren. Het circuit is meer dan 5,5 kilometer lang met 22 bochten en zal de vierde zijn die zowel een baan als stadsstraten combineert, na Monaco, Singapore en Azerbeidzjan. Vietnam is daarna het derde Zuidoost-Aziatische land dat een F1-race organiseert, na Maleisië en Singapore.

Het beschikt over een recht stuk van meer dan 1,5 km en heeft elementen van andere circuits geleend: bocht 1 en 2 van de openingsbochten van de Nürburgring; bocht 12 tot 15 vergelijkbaar met de klim van Sainte Devote in Monaco en de 16-19, de essen in Suzuka.

Hanoi heeft al een 10-jarig contract getekend om de Grand Prix te organiseren, met een optie om het te verlengen. De meerjarige deal is gesloten met de promotor Vingroup, een van de grootste bedrijven in Vietnam. Met de F1 race naar Vietnam te brengen hopen ze een beter leven voor Vietnamese te geven, door meer banen te creëren en een betere infrastructuur voor de stad Hanoi

Vietnam Grand Prix bijwonen

Datum van de Vietnam Grand Prix

  • Vrijdag 3 april:
  • Zaterdag 4 april:
  • Zondag 5 april:

F1 circuit locatie in Hanoi

Het Formule 1 circuit van Vietnam loopt rond het My Dinh-stadion van Hanoi, ongeveer 13 kilometer van het stadscentrum nadat het te duur werd geacht om de race in de beroemde oude wijk van de stad te houden.

Tickets kopen voor de Vietnam Grand Prix

De prijs voor een ticket naar de Vietnam Grand Prix begint vanaf €30.

Hanoi circuit plattegrond
3 dagen1 dag
Zaterdag
1 dag
Vrijdag
2 dagen
Zaterdag & Zondag
General Admission€ 75,63€ 45,56€ 30,07€ 68,34
Turn 10.5€ 168,57€ 99,32€ 66,52€ 150,35
Turn 12€ 277,91€ 168,57€ 108,44€ 250,58
Turn 7-8€ 277,91€ 168,57€ 108,44
Turn 2-3-4€ 390,90€ 236,00€ 159,46€ 350,81
Turn 1€ 390,90€ 236,00€ 159,46€ 350,81
Starting Grid Grandstand€ 390,90€ 236,00€ 159,46€ 350,81

Tickets kun je kopen via de officiële website van de Formule 1.

Wat moet je voorbereiden voor de Grand Prix Vietnam

Vietnam visum

Je hebt ten alle tijden een visum voor Vietnam nodig. En belangrijk: het Vietnam visum moet je van te voren regelen. Wees dus op tijd met de aanvraag. Je hebt drie verschillende opties:

  • E-visa: Het e-visum is geldig voor maximaal 1 maand en kost $25. Deze kun je online aanvragen direct via de website van immigratiedienst van Vietnam. De aanvraag duurt 3 werkdagen. Lees hier meer over Vietnam e-visa.
  • Visum on Arrival: Met een visum on arrival is het mogelijk om een visum van 3 maanden aan te vragen. Ben je te laat met het aanvragen van een e-visa, kun je een spoedaanvraag doen voor een Visum On Arrival. Na aanvraag ontvang je een officiële brief waarmee je een visum op aankomst in Vietnam kunt afhalen. Lees hier meer over Visum on Arrival.
  • Visum via ambassade: Het is ook mogelijk om langs de ambassade te gaan in Den Haag om een Vietnam visum te krijgen. Dit is wel de duurste optie. Lees hier meer over de Vietnamese ambassade.

Vluchten van Amsterdam naar Hanoi

Het internationale vliegveld in Hanoi heet Nội Bài International Airport. Er zijn geen rechtstreekse vluchten van Nederland naar Vietnam, dus je hebt minimaal altijd 1 overstap.

  • KLM (tussenstop op Singapore of Kuala Lumpur)
  • Emirates (tussenstop op Dubai)
  • Vietnam Airlines (tussenstop op Frankfurt)
  • Etihad Airways (tussenstop op Abu Dhabi)
  • Malaysia Airlines (tussenstop op Singapore of Kuala Lumpur)
  • Cathay Pacific (tussenstop op Hong Kong)
  • Aeroflot (tussenstop op Moskou)
  • China Southern (tussenstop op Guangzhou)

Accommodatie in Hanoi tijdens het racen

Net zoals bij elke Grand Prix is het verkrijgen van betaalbare accommodatie moeilijk. Daarnaast is april in Vietnam ook het toeristisch hoogseizoen. Boek om die reden jouw accommodatie ver van te voren.

Je hebt meerdere keuzes om accommodaties te zoeken. Je kunt rond het My Dinh Sports Complex, dichtbij het Grand Prix circuit, zoeken, maar het is aan te raden om in het oude centrum te zoeken; Hanoi Old Quarter. Het oude centrum is het toeristisch centrum van de stad. Veracht drukte, maar ook heel veel sfeer, gezellige barretjes, clubs, cafés, toeristische bezienswaardigheden op loopafstand en accommodatie, heel veel accommodaties. Hotels, resorts en hostels in alle prijsklassen.

Rond het Vietnam Grand Prix circuit vind je een minder goede sfeer en minder aanbod in accommodatie.

Aanbevolen hotels

  • Hanoi Golden Moment Hotel: vanaf €40
  • New Vision Palace hotel: vanaf €40
  • The Hanoian Hotel: vanaf €30
  • Hanoi Graceful Hotel: vanaf €30
  • Hanoi La Siesta Hotel Trendy: vanaf €75
  • The Chi Boutique Hotel: vanaf €60
  • Hanoi Bonsella Hotel: vanaf €60
  • Tirant Hotel: vanaf €70

Tip: Je vind ook genoeg accommodaties (met name studio’s en appartementen) via de website Airbnb.

Wat kun je nog meer doen in Hanoi

Als je naar de Vietnam Grand Prix race gaat, wil je waarschijnlijk meer doen en zien in dit land dan de race bijwonen. Gelukkig is Hanoi ook de basis van het ontdekken van het prachtige noorden van Vietnam. Er zijn dagtrips en meerdaagse reizen die je kunt ondernemen. Maar ook in de stad is er genoeg te doen om je een week te vermaken.

Uitgaan

Wanneer Max Verstappen wint wil je daar graag een feestje op vieren. Maar ook als hij niet wint is het zeker aan te raden om het nachtleven van Hanoi te verkennen. Enkele plekken die wij aanraden:

  • Bia Hoi junction: Voor een echte lokale ervaring ga je niet een bar in, maar drink je het goedkoopste bier ter wereld (0,20 cent per glas), gewoon op een laag krukje op straat. Meng je tussen de locals en geniet van het dagelijks leven van de lokale inwoners van de stad. Je via deze Bia Hoi stalletjes overal op straat, maar de bekendste plek is Bia Hoi Junction, midden in het centrum van de oude wijk.
  • Clubs & barretjes: Voor clubs en barretjes in Hanoi hoef je niet lang te zoeken. Wil je even verder feesten naar de Grand Prix van Vietnam, loop dan door de oude wijk heen. Overal vind je cafés en barretjes.
  • Hanoi Weekend Market: Bezoek je Hanoi tijdens de Formule 1, dan heb je geluk. In het weekend worden namelijk alle straten van de oude stad afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Loop heerlijk door de straten en bezoek de Hanoi Weekend market in de avond voor eten.
Bia Hoi Junction
Bia Hoi Junction (Hanoi’s bier straat)

Bezienswaardigheden in Hanoi

Hanoi is een oude koloniale stad en heeft daarom genoeg cultuur om te bezoeken, waaronder sierlijke boeddhistische tempels, oude citadels, unieke theaters en Franse koloniale architectuur, evenals traditionele dorpen en rustige parken net buiten de stad.

Loop rond het Hoan Kiem meer in de ochtend, waar je lokale inwoners ziet sporten en tai chi ziet uitoefenen. Verken het oude centrum, Hanoi Old Quarter, met vele kleine straten, vol met koloniale gebouwen, street food, kleine winkeltjes en aanschouw het echt lokale dagelijkse leven. Bezoek het

Leer meer over de tubelente geschiedenis van oorlogen in het Ho Chi Minh Museum of bezoek de laatste rustplaats van Ho Chi Minh, de grootste leider die Vietnam heeft gekend, is het Mausoleum. Er zijn een tal van andere musea zoals Hoa Lu Prison museum, waar onder andere voormalig Amerikaanse presidentskandidaat John McCain heeft vastgezeten tijdens de Vietnam oorlog.

Tip: Lees hier onze top 10 bezienswaardigheden en dingen om te doen in Hanoi.

Hanoi train street
Imperial City van Hanoi

Meerdaagse bestemming rond Hanoi

Het beste wat je kunt doen rond je Vietnam Grand Prix reis is een meerdaagse trip maken naar één van de prachtige bestemmingen rond Hanoi. Op het ene moment zie je Max Verstappen over het Hanoi F1 circuit scheuren tijdens de Vietnam Grand Prix en een dag later loop je tussen de mooiste rijstvelden van Zuidoost-Azië.

Hieronder een overzicht van de beste meerdaagse bestemmingen rond Hanoi:

Halong Bay

Halong Bay Vietnam

Halong Bay is waarschijnlijk Vietnam’s meest bekende bezienswaardigheid. Een gigantische baai met kalkstenen bergen, eilanden en rotsen die uit het water steken. Een Halong Bay cruise is de beste manier om de baai te bekijken. Tijdens een boottocht bezoek je grotten en drijvende dorpen en doe je activiteiten zoals kajakken en zwemmen.

Sapa

beste tijd voor trekking in Sapa

Sapa is het populairste bergdorp in noord Vietnam om een trekking te maken. Een Sapa trekking betekent lopen door de mooiste terrasvormige rijstvelden en bezoek lokale dorpjes van bergstammen.

Ha Giang

Ha Giang tour 3 dagen

De provincie Ha Giang heeft zonder twijfel het mooiste landschap van heel Vietnam. In deze afgelegen regio vind je torenhoge kalkstenen bergen, de de meest afgelegen dorpen van bergstammen. Een hele authentieke ervaring die je nooit zult vergeten. Een popualire manier om deze regio te verkennen is de beruchte Ha Giang loop met de motor.

Mai Chau & Pu Luong

Pu Luong off the beaten track in Vietnam

De vallei van Mai Chau is een sprookjesachtige omgeving met rijstvelden, kleine dorpjes en watervallen. De omgeving leent zich prima om te verkennen per fiets. Een dagtocht of meerdaagse reis naar Pu Luong Nature Reserve is hoogst aan te raden. Dit natuur paradijs is namelijk nog niet ontdekt door het massatoerisme.

Ninh Binh

Tam Coc boot tour - Ninh Binh

Een reis naar Ninh Binh brengt je naar één van de populairste gebieden in noord Vietnam. En niet zonder reden. Het ligt op minder dan 2 uur rijden van Hanoi en je vind hier geweldige kalkstenen bergen, met daartussen prachtige rivieren en rijstvelden. Omdat het in de buurt van Hanoi ligt kun je het ook met een eendaagsetour bezoeken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.