Hanoi top 10 bezienswaardigheden en wat te doen

Er is genoeg te doen in Hanoi om er een week te verblijven. De oude en met trots bewaarde Vietnamese cultuur kun je terugvinden in de bezienswaardigheden in Hanoi. De stad is meer dan 1000 jaar oud, dus de rijk aan geschiedenis met tempels, oude citadellen, uniek theater en adembenemende wildernis net buiten de stad. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk van deze bezienswaardigheden in Hanoi bezoekt omdat ze allemaal entertainment, schoonheid en educatie bieden ieder om een unieke manier. Hier is de lijst van top 10 dingen om te doen in Hanoi.

1. Old Quarter

Hanoi Old Quarter

De oude wijk van Hanoi (Hanoi Old Quarter) is de bekendste bezienswaardigheid in Hanoi. Het is een fascinerend deel van de stad waar je kunt genieten van vele mooie voorbeelden van koloniale architectuur die langs smalle straatjes gepakt is. Eindeloos verkeer van scooters, motorfietsen, fietsen en auto’s zigzaggen rond handelaren die fruit en souvenirs verkopen en smalle winkelpanden met heerlijke Vietnamese gerechten. Hanoi Old Quarter brengt tot leven wat veel mensen zich voorstellen wat Hanoi is. Het verkennen van dit gebied te voet is een echte aanrader. Je kunt eventueel ook fietsen huren of met een cyclo door de straten gaan.

2. Waterpoppen show

waterpoppenshow in Hanoi

De oude kunstvorm van de waterpoppenshow in Hanoi is zeker één van de leukste dingen om te zien. Er zijn verschillende theaters waar je kunt genieten van deze unieke Vietnamese kijk op Aziatische poppenspel traditie. Het originele en algemeen beschouwd als het beste theater in de stad is het Thang Long Puppet Theatre. Poppen dansen en glijden elegant over het podium van water, bestuurd door een hele groep poppen masters die zich achter een scherm verbergen.

3. Hoan Kiem Lake

Hoan Kiem Lake - meer in centrum Hanoi

Het Hoan Kiem meer is een centraal punt in Hanoi en is de hele dag door een populaire ontmoetingsplek voor de lokale bevolking en toeristen. Ngoc Son Temple ligt op een klein eiland in het midden van het meer en is verbonden door een brug en vormt een prachtige achtergrond voor een paar foto’s. Rond zonsopgang en zonsondergang wordt dit gebied vooral druk met joggers, koppels die genieten van het ontspannen uitzicht over het meer, en ouderen die Tai Chi en lijndansen beoefenen.

4. Bier drinken op Bia Hoi Junction

Bia Hoi straat in Hanoi

De Bia Hoi Junction ligt in het centrum van de oude wijk en is de absolute klassieke nachtactiviteit in Hanoi. Hier vind je verschillende winkelhuizen die hun ingangen hebben omgezet in bars aan de straatkant met plastic tafels en krukken die uitkomen op het trottoir. Ze serveren vers bier voor slechts 0,30 cent. Als je alleen reist, zul je hier vrienden maken. Deze plaats is bijna altijd druk, zowel door toeristen als door de lokale bevolking. De leukste activiteit om te doen in de avond!

5. Museum bezoeken

Ho Chi Minh museum Hanoi

Hanoi heeft genoeg musea van hoge kwaliteit die je kunt bezoeken. Hoa Lo Prison Museum zijn de overblijfselen van een oude gevangenis gebruikt tijdens de frans koloniale tijd en de Vietnam Oorlog. Het Ho Chi Minh museum laat het leven zien van Ho Chi Minh, Vietnam’s grootste leider. Vietnamese Women’s Museum laat zien over de vele etnische minderheden van Vietnam en een keiharde tentoonstelling over de rol van vrouwen in oorlogstijd. Andere goede museums in Hanoi zijn Vietnam Museum of Ethnology en Vietnam Fine Arts Museum.

6. Ho Chi Minh’s Mausoleum

Ho Chi Minh Mausoleum

Ho Chi Minh heeft een onuitwisbaar stempel op de Vietnamese geschiedenis gedrukt en hij wordt vereerd in Hanoi als de grootste leider van het land. Bijgenaamd ‘Uncle Ho’ door de lokale bevolking, is zijn bewaarde lichaam nu gelegd om te rusten in een glazen kist in het Ho Chi Minh’s Mausoleum. Dit is meer dan een toeristische bezienswaardigheid, het is een deel van levende geschiedenis en een bezoek hier blijft lang in het geheugen.

7. Food tours

streed food tour Hanoi

Vietnamezen zijn het meeste trots op hun eten. Je zult in Hanoi overal streetfood zien; kraampjes op de stoep langs de kant van de weg met vaak plastic blauwe krukjes er om heen waar ze lokaal eten verkopen. Je kunt zelf op verkennen gaan, maar een veel leukere manier is met een food tour. Een gids brengt je bij de beste lokale plekjes die je zelf nooit zou ontdekken. Er wordt uitgelegd wat je eet en je kunt het beste en meest unieke eten uitproberen.

8. Imperial Citadel of Thang Long

Imperial Citadel of Thang Long

De keizerlijke citadel van Thang Long is één van de oudste bezienswaardigheden in Hanoi en een mooi overblijfsel uit de geschiedenis van Vietnam en is, als teken van zijn historisch en cultureel belang, nu UNESCO-werelderfgoed. De centrale vlaggentoren, 40 meter hoog, is het meest herkenbare van de keizerlijke citadel en wordt vaak gebruikt als een symbool van Hanoi. Dit was het centrum van het oude Hanoi en diende als het politieke centrum gedurende acht eeuwen. De Imperial Citadel van ligt in Ba Dinh, dichtbij vele andere bezienswaardigheden in Hanoi.

9. Markten

Quang Ba Flower market

De beste lokale markten in Hanoi zijn altijd druk met honderden kraampjes met verse producten, kwaliteitsstoffen en huishoudelijke benodigdheden die vaak al heel vroeg in de ochtend beginnen. Deze markten in Hanoi zijn populaire plekken voor toeristen die het dagelijkse leven van de lokale bevolking van de stad willen ervaren. Dong Xuan Market staat bekend als de grootste overdekte markt van Hanoi. Hanoi Weekend Night Market vind je elk weekend in de Old Quarter met kraampjes overal op straat. De Quang Ba bloemenmarkt begint al heel vroeg, waar je bloemen kunt vinden uit alle hoeken van Vietnam.

10. Hanoi Treinstraat

Hanoi trein straat

Tip: Maak een dagtrip

Wat de stad zo leuk maakt zijn niet alleen de bezienswaardigheden in Hanoi, maar het is ook een goede basis om leuke dingen te doen in de regio. Trips naar Sapa en Halong Bay is aan te raden om minimaal met één overnachting te doen. Andere dagtrips zijn naar de Perfume Pagoda, Tam Coc, Hoa Lu, Trang An, verschillende ambacht dorpjes en Ba Vi National Park.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update