West Lake in Hanoi – 11 dingen die je kunt doen rond het meer

West Lake (Tay Ho Lake) in Hanoi is de grootste natuurlijke stad. Voor reizigers is het misschien alleen een mooi uitzicht, voor de lokale bevolking is het een belangrijke plek om rust te vinden, te socializen en te sporten. Een wandeling rond het meer geeft je de kans om een ​​pauze te nemen van de drukke stad en ook een idee te krijgen van het lokale en authentieke leven van de Hanoianen.

Het grootste natuurlijke meer van Hanoi is de plek voor de lokale bevolking om te socializen, rust te vinden en te sporten. De hele omtrek van het meer is ongeveer 15 kilometer. Er zijn veel historische bezienswaardigheden rond het meer, maar ook prachtige hotels, heerlijke restaurants, gezellige cafés en een bruisend nachtleven. Het meer, dat onder het Tay Ho-district valt, is ook het meest populaire gebied voor expats om in te wonen.

Wat te doen bij West Lake

1. Ga rond het meer

West Lake Hanoi

Als u het lokale leven rond West Lake goed wilt zien, moet u niet langs slechts een deel van het meer blijven. Het is heerlijk wandelen langs het meer waar u zowel het dagelijkse leven kunt bewonderen als kunt genieten van een prachtig uitzicht op het meer.

De afstand rond het meer is meer dan 12 kilometer, wat waarschijnlijk veel te ver is om helemaal te lopen. Het perfecte alternatief is een traditionele cyclo. Het is niet alleen een minder vermoeiende optie, maar ook een heel leuk alternatief. Cyclo’s komen veel voor in dit gebied, vooral tussen het Ba Dinh-plein en de Tran Quoc-pagode. Onderhandel een goede prijs met de veldrijders, want vaak beginnen ze met een veel te hoge prijs.

Een ritje rond het hele meer kan ook te veel voor je zijn. Je kunt er dus ook voor kiezen om een ​​bepaald stuk met een cyclo af te leggen en dit te combineren met een wandeling en een bezoek aan een café rond het meer. De terugweg naar je hotel in de Old Quarter doe je per taxi.

Je laatste optie is misschien om zelf een fiets te huren en rond West Lake te fietsen. Zo heb je meer vrijheid en ben je minder gebonden aan de tijden van een veldrijder.

2. Tran Quoc-pagode

Tran Quoc Pagoda

Het belangrijkste hoogtepunt van West Lake is zonder twijfel de indrukwekkende Tran Quoc pagode. Het is de oudste tempel van Vietnam, gebouwd in de 6e eeuw op een klein eiland in het meer. Tran Quoc Pagoda werd gebouwd door koning Ly Nam De als een symbool van het boeddhisme in Vietnam. Als je de tempel zelf wilt bezoeken moet je er tussen de openingstijden zijn van 08.00 uur tot 16.00 uur, maar de beste tijd om foto’s te maken van het eiland met de tempel is rond zonsondergang

3. Zonsondergang en zonsopgang bij West Lake

West Lake zonsondergang

Bij West Lake vind je enkele van de beste zonsondergangen en zonsopgangen in Hanoi. Drink een drankje bij een van de coffeeshops en zoek een plekje langs het meer om te genieten van dit moment.

4. Cafés met uitzicht op het meer

West Lake hotel Hanoi

Wandelen rond het meer is de beste manier om het lokale leven te proeven, maar een drankje drinken met een prachtig uitzicht klinkt voor veel reizigers misschien nog beter. Rondom het meer vind je diverse cafés en restaurants en het mooiste is dat veel van deze horecagelegenheden een zitplek op het dak hebben, vanwaar je een geweldig uitzicht hebt. Er zijn honderden cafés en restaurants voor elk budget, zolang je er maar een kiest met meerdere verdiepingen waar je kunt zitten om van het uitzicht te genieten.

5. Lotusvijver

Lotusvijver West Lake

In de maanden mei en juni vind je rondom West Lake bloeiende lotussen. De lotusbloem is de nationale bloem van Vietnam en geeft vooral een prachtig uitzicht voor foto’s. Er zijn winkels rond het meer die Vietnamese traditionele kleding huren om foto’s te maken.

6. Boottocht over het meer

West Lake Hanoi

Er is ook een mogelijkheid om zelf het meer op te gaan. Er zijn boten en zwanenwaterfietsen die per uur worden verhuurd. Uitgaan op het meer kan heerlijk zijn om even te ontsnappen aan de drukte van de stad of voor een intiem moment met je partner. Zorg er in de zomer voor dat je niet op het heetste moment van de dag gaat en in de winter kan het fris zijn op het meer.

7. Reuzenrad en waterpark

Als je West Lake van bovenaf wilt zien, kun je in het reuzenrad gaan dat aan de rand van het meer staat. Houd er rekening mee dat het reuzenrad deel uitmaakt van het Ho Tay Water Park. Wil je verkoeling op warme zomerdagen dan heb je meteen een mooie bonus. Toegangsprijs voor het park is $ 3 voor kinderen en $ 6 voor volwassenen.

8. Quan Thanh-tempel

De Quan Thanh-tempel grenst aan het West Lake en werd gebouwd in de Ly-dynastie die duurde van 1010 tot 1225. Er zijn 4 tempels gebouwd in Hanoi om de stad te verdedigen tegen kwade invloeden en geesten, waarvan dit er een is. De tempel is bedoeld om de god Tran Vu te aanbidden om de stad te beschermen. In de tempel vind je ook een 4 meter lang bronzen beeld van deze god, met een schildpad en een slang. Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis en cultuur, is het zeker een aanrader om deze tempel te bezoeken.

9. Van Nien-pagode

De Van Nien Pagode ligt direct aan de westelijke kant van wat West Lake. Het kleine complex heeft een poort met 3 ingangen, een tempel van de godin en de hoofdpagode gewijd aan Boeddha en prinses Lieu Hanh. De pagode is meer dan duizend jaar oud, gebouwd tijdens de Le Dynasty waardoor het een van de oudste heiligdommen in Hanoi is.

10. Chu Van An High School

Deze school is vooral bijzonder vanwege het gebouw waarin ze zich bevindt. Chu Van An High School werd gebouwd in 1908 tijdens het Franse koloniale tijdperk en ook in die stijl.

11. Bai Dinh-plein

West Lake kan perfect gecombineerd worden met enkele van de grootste attracties in Hanoi. Op slechts 500 meter van het zuidelijkste puntje van het meer vind je het Ba Dinh-plein; volg de weg die langs de Tran Quoc Pagoda langs het meer naar het zuiden loopt.

Op dit gigantische plein vind je het indrukwekkende Ho Chi Minh Mausoleum, de laatste rustplaats van voormalig president Ho Chi Minh. Achter het Maosoleum vind je de One Pillar pagode, een van de belangrijkste religieuze plekken in Vietnam. Het huidige paleis en Ho Chi Minh Stilt House, waar Ho Chi Minh een tijdje heeft gewoond, zijn te vinden in het park richting het centrale plein. Als je meer wilt weten over Uncle Ho, kun je hier ook het Ho Chi Minh-museum bezoeken.

Kortom, er is genoeg te doen in de omgeving waarmee je een bezoek aan het Westmeer kunt combineren!

Hoe kom je bij West Lake

West Lake ligt op ongeveer 2 mijl van het hart van de oude wijk. Als je erg fit bent kun je ervoor kiezen om dit deel te lopen, maar anders is het aan te raden om een ​​taxi te nemen. Zoals eerder vermeld, kan het worden gecombineerd met andere nabijgelegen attracties zoals het Mausoleum en de One Pillar Pagoda. Het is dan ook aan te raden deze eerst te bezoeken en daarom een ​​taxi te nemen naar Ba Dinh Square. Bezoek de attracties rond dit plein en loop dan in de late namiddag naar West Lake als het in de zomer niet te warm is. Je kunt daarna ook de prachtige zonsondergang vangen.

Beste tijd om West Lake te bezoeken

Je kunt het hele jaar door West Lake bezoeken. Als je de lotusvelden wilt zien, moet je in mei of juni komen.

De beste tijd per dag is in de late namiddag en avond. Het zal een stuk koeler worden als je hier tijdens de hete zomer bent. Rond deze tijd zullen veel lokale bewoners naar het meer gaan om te socializen, rond te wandelen of te sporten, dus het is geweldig om iets van het lokale leven te zien. Bovendien is West Lake een van de beste plekken om de zonsondergang in Hanoi te zien.

Accommodatie rond West Lake

West Lake ligt in het Tay Ho District waar je veel hotels en andere accommodaties vindt. Toch is het aan te raden voor reizigers om een ​​hotel te zoeken in of rond de Oude Wijk. Als je wat verder van het toeristische centrum wilt blijven, is dit de beste optie. Dit gebied is ook populair onder expats en daarom vind je er ook veel appartementen te huur (ook voor een korte periode zoals een paar dagen).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top

Neem contact op

Wat is jouw vraag?