Quang Ba flower market: De bloemenmarkt van Hanoi

De bloemenmarkt van Hanoi, Quang Ba flower market, is een unieke markt. Massa’s prachtige bloemen worden gekocht en verkocht en op ongelooflijk vol beladen motors gezet. Het voelt alsof je door een gigantische, kleurrijke tuin aan het lopen bent.

Vietnamese markten vormen een belangrijk onderdeel van de cultuur en tradities van Vietnam en elke stad heeft er wel een aantal. Deze markten verkopen van alles; kleding, elektronische apparatuur, eten en huishoudelijke producten. Sommige markten zijn gespecialiseerd en verkopen bijvoorbeeld alleen vis, eten of zoals Quan Ba, bloemen.

Over Quang Ba flower market

Quang Ba in Hanoi is voornamelijk een commerciële markt die als groothandel werkt. Bloemenwinkels in de stad en sommige individuele kopers die hun huizen en kantoorruimtes willen versieren komen hierheen. Je ziet allerlei soorten mensen op de markt, van bloemisten en verkopers tot fotografen, en jonge stellen die op zoek zijn naar een romantische sfeer.

Quang Ba bloemenmarktHanoi Bloemenmarkt

Er zijn permanente, overdekte stands op de bloemenmarkt, maar de meeste verkopers verkopen hun aanbod achterop hun motor, vrachtwagens en karren, of zelfs op de stoep. De meeste leveranciers zijn ook gespecialiseerd in slechts een of twee soorten bloemen, waardoor het veel gemakkelijker is om te te vinden wat je nodig hebt.

bloemenmarkt Hanoi

Bloemen worden ook vaak gebruikt voor offering in tempels en altaren bij mensen thuis. Dit is de reden waarom bloemenmarkten vooral druk zijn tijdens Tet, het Vietnamese maan nieuwjaar en tijdens volle manen is het ook drukker dan normaal. Bloemen spelen tijdens deze periodes een grote rol.

Quang Ba market in Hanoi

De bloemenmarkt van Hanoi bezoeken

Om de markt in zijn volle bloei te zien, moet je vroeg in de ochtend gaan, rond 5:00 uur. Dit is wanneer bloemisten op de markt komen, en bezig zijn de beste bloemen te selecteren die ze nodig hebben voor de dag. Vooral rond Tet (Lunar Nieuw Jaar) is deze markt gigantische druk met enorm veel bloemen.

Locatie: Adres in Google Maps

 

 

 

 

Aanbevolen tours

Hanoi city tour
Hanoi: Halve dag city tour met kleine groep
Vanaf €38
fietsen in Hanoi tour
Fietsen in Hanoi – Buiten de gebaande paden
Vanaf 0.00
Hanoi street food tour
Hanoi street food tour en nachtleven met lokale gids
Vanaf €18

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

Neem contact op

Wat is jouw vraag?

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update