Top 8 leukste markten rond Sapa

Noord Vietnam staat bekend om het spectaculaire landschap, de prachtige dorpjes van de etnische groepen, rijstterrassen en de drukke en unieke markten. Deze markten zijn de perfecte plek om meer van de lokale cultuur te leren en je ogen uit te kijken. Met Sapa als uitvalsbasis kun je een aantal van deze markten bezoeken.

Dit zijn de 8 bekendste en minder bekende markten rond Sapa:

Markt Welke dag Afstand van Sapa Waar
Sapa Market Elke dag* n.v.t. Kaart
Coc Ly Market Dinsdag 80 km Kaart
Sin Cheng Market Woensdag 130 km Kaart
Cao-Son Market Woensdag 90 km Kaart
Lung Khau Nhin Market Donderdag 80 km Kaart
Can Cau Market Zaterdag 120 km Kaart
Bac Ha Market Zondag 100 km Kaart
Muong Hum Market Zondag 40 km Kaart

Sapa Market

Sapa MarketSapa Market

De markt in Sapa is een bijeenkomst van kleurrijke activiteiten, met verse producten, een slagerij (waar je wel tegen moet kunnen) en bergvolk uit omliggende dorpen die hier de meeste dagen naartoe gaan om handwerk te verkopen.

Elke zaterdag avond vind je hier de Sapa Love Market. Deze liefdesmarkt was de plek om een partner te vinden om te trouwen, maar door  het toerisme vindt de echte liefdesmarkt niet meer plaats.  Mis het toch niet als je hier op zaterdagavond verblijft. Buiten de drukke handel, wordt de markt nog wel steeds gebruikt door de etnische minderheden om te socialiseren en vrienden te maken.

Welke dag: Elke dag (*Maar zaterdag avond is de Sapa Love Market)
LocatieKaart

Coc Ly Market

Coc Ly MarketCoc Ly Market

De Coc Ly markt is een kleurrijke markt in een bergachtig gebied waar etnische minderheden samenkomen waaronder de Nung, Tay, Black Zao en Flower Hmong, om hun zelfgemaakte producten uit te verhandelen. Deze dinsdagmarkt ligt op ongeveer 35 km van Bac Ha. Er is een mooie warme sfeer en een geweldige plek om traditionele kostuums te zien en om meer te weten te komen over de lokale cultuur.

Welke dag: Dinsdag
Afstand van Sapa: 80 km
LocatieKaart

Sin Cheng Market

Sin Cheng MarketSin Cheng Market

Deze markt ligt in het afgelegen grensgebied op 40 km van Bac Ha. Het is niet heel groot, maar het is wel een levendig en chaotische markt van lokale bergstammen die in de omliggende dorpen wonen. Er worden mooie traditionele kostuums verkocht. Doordat het erg afgelegen ligt, kan de markt moeilijk te bereiken zijn vanwege de staat van de weg .

Welke dag: Woensdag
Afstand van Sapa: 130 km
LocatieKaart

Cao Son Market

Cao Son MarketCao Son Market

Cao Son Market is een kleine tot middelgrote markt die elke woensdag wordt gehouden. De markt ligt tussen prachtige berge. Het is er kleurrijk vol met lokale producten en handwerk. Naast de verkoop van kruiden, paddestoelen, honing, wijn, huishoudelijke spullen en sieraden, zie je hier ook de verkoop van het vee en dieren zoals varkens, kippen, honden en paarden.

Welke dag: Woensdag
Afstand van Sapa: 90 km
LocatieKaart

Lung Khau Nhin Market

Lung Khau Nhin MarketLung Khau Nhin Market

Lung Khau Nhin markt wordt gehouden op elke donderdag vanaf ongeveer 7.30 uur en sluit in de vroege namiddag. De markt is gevuld met schitterende kleuren van de jurken, dekens, groenten en lokale producten, gemaakt door de lokale bergstammen. Deze markt ligt hoog in de bergen van de Tram Ton-pas.

Welke dag: Donderdag
Afstand van Sapa: 80 km
LocatieKaart

Can Cau Market

Can Cau MarketCan Cau Market

Can Cau-markt is een van de meest fascinerende openluchtmarkten rond Sapa, gespecialiseerd in vee. Deze markt bevindt zich op slechts 7 kilometer van de Chinese grens. Bijna elke zaterdag zijn er ongeveer 8 verschillende minderheden vertegenwoordigd op de markt. Reizen wordt vaak per paard gemaakt om de zware ladingen van en naar de markt te vervoeren. Can Cau trekt ook een groot aantal Chinese handelaren aan, wat blijkt uit de handel in honden hier.

Welke dag: Zaterdag
Afstand van Sapa: 120 km
LocatieKaart

Bac Ha Market

Bac Ha MarketBac Ha Market

Bac Ha markt is een van de grootste en meest bekende in Noord-Vietnam. Je kunt verschillende producten kopen, zoals handwerk, traditionele kostuums en eten. Verschillende stammen verzamelen zich op deze markt. Bac Ha Town ligt op drie uur rijden van Sapa en de markt vindt elke zondag plaats. De beste manier om de markt in al zijn glorie te zien, is om vroeg aan te komen en te vertrekken voordat de drukte van toeristen tussen 10.00 en 11.00 uur met bussen arriveert.

Welke dag: Zondag
Afstand van Sapa: 100 km
LocatieKaart

Muong Hum Market

Muong Hum MarketMuong Hum Market

Deze markt is een van de minst toeristische markten rond Sapa. Het ligt in het gebied van Ban Seo, dat nog grotendeels onontdekt is door toeristen, waardoor je een authentieke ervaring van de lokale bergstam cultuur ervaart. Heel anders dan de markt Bac Ha en Sapa die in de dorpen liggen van het district, ligt deze markt op een open vlak land aan de voet van een grote en schilderachtige vallei aan een kleine rivier en wordt omringt door rijstterrassen. Het is de hele week leeg en stil, behalve op zondag.

Welke dag: Zondag
Afstand van Sapa: 40 km
LocatieKaart

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top