5 beste museums in Hanoi

Er zijn tal van museums in Hanoi waar je meer te weten komt over de rijke cultuur en turbulente geschiedenis van Vietnam. De beste museums in Hanoi zijn onder andere de Vietnam Museum of Ethnology, Ho Chi Minh Mausoleum en het Vietnam Women’s Museum. Hier vind je unieke artefacten en foto’s, gedetailleerde en vaak schrijnende verhalen en lokale kunstwerken. Tickets zijn geprijsd tussen VND 10.000 en VND 25.000 per persoon, afhankelijk van het museum dat je kiest om te bezoeken.

Hoa Lo Prison Museum

Hoa Lo-gevangenis

De Hoa Lo gevangenis in Hanoi werd ook wel “Hanoi Hilton” genoemd. De gevangenis is sinds de jaren 90 omgebouwd tot een museum over de ervaringen van de Vietnamese gevangen tijdens oorlogen en de Frans koloniale tijd. Het museum toont voornamelijk bewijsmateriaal zoals martelwerktuigen en kille vochtige cellen waar Vietnamese gevangenen verbleven tijdens hun strafleven. Het museum vertoont ook spullen die zijn toegewijd aan de tijd dat de gevangenis is gebruikt voor de Amerikaanse krijgsgevangenen tijdens de Vietnam Oorlog.

Vietnamese Women’s Museum

Vietnamese Women’s Museum

Het Vietnamese Women’s museum (vrouwenmuseum) biedt een fascinerende kijk over de vele etnische minderheden van Vietnam, een keiharde tentoonstelling over de rol van vrouwen in oorlogstijd en een verkenning van het veel verwaarloosde onderwerp van gezinsleven en moederschap. De ‘Heroic Mothers of Vietnam’ dat vrouwen herdenkt die kinderen hebben verloren tijdens de vele jaren van oorlogvoering in Vietnam is bijzonder ontroerend en er is ook ruimte voor gereserveerd op de bovenste verdieping van het museum.

 • Adres: 36 Lý Thường Kiệt, Hàng Bài, Hoàn Kiếm, Hà Nội (Open locatie in Google Maps)
 • Openingstijden: 8:00 – 17:00
 • Toegangsprijs: 30.000 VND.

Ho Chi Minh Museum

Ho Chi Minh museum Hanoi

Het Ho Chi Minh museum in Hanoi is een vrij bizar museum. Het museum is gewijd aan het leven van Vietnam’s grootste leider Ho Chi Minh, of oom Ho genoemd, de revolutionaire leider van de Democratische Republiek Noord-Vietnam. Een groot deel van het museum gaat over het verwachte chronologische verslag van zijn leven, tentoonstellingen over zijn militaire prestaties en een enorme, vergulde sculptuur in zijn beeld.

Naast het museum staat het Ho Chi Minh Mausoleum waar Ho Chi Minh ligt opgebaard.

 • Adres: 19 Ngọc Hà, Hà Nội, 10000, Vietnam (Open locatie in Google Maps)
 • Openingstijden: 8:00 – 12:00 en 14:00 – 16:30
 • Toegangsprijs: Gratis

Vietnam Museum of Ethnology

Vietnam Museum of Ethnology

Het Vietnam Museum van Ethnology (volkenkunde) is een boeiende verkenning van de 54 etnische minderheden van Vietnam. Binnen dit museum in Hanoi heb je de kans om de traditionele etnische cultuur te ervaren met enkele religieuze ceremonies en dagelijkse rituelen. Sommige huizen van etnische mensen zoals “Long House”, “No-wall house” of “H’Mong house” zijn ook nagebouwd in het buitengebied. Het museum ligt een iets ver van het stadscentrum, maar het is absoluut een bezoek waard.

 • Adres: Nguyễn Văn Huyên, Quan Hoa, Cầu Giấy, Hà Nội (Open locatie in Google Maps)
 • Openingstijden: 8:30 – 17:30 – Maandag gesloten
 • Toegangsprijs: 40.000 VND.

Vietnam Fine Arts Museum

Vietnam Fine Arts Museum

Een van de meest beroemde museums in Hanoi, het Vietnam Fine Arts Museum is gevestigd in een prachtig Frans koloniaal gebouw dat diende als de voormalige residentie en het kantoor voor het Franse ministerie van Informatie. Dit is een ideale plek waar de traditionele en religieuze moderne en abstracte kunst bij elkaar komen om het beste van de Vietnamese cultuur te tonen.

 • Adres: Vietnam Fine Arts Museum, 66 Nguyễn Thái Học, Ba Đình, Hà Nội (Open locatie in Google Maps)
 • Openingstijden: Dagelijks van 8:30 – 17:00
 • Toegangsprijs: 30.000 VND

Aanbevolen tours

Hanoi city tour
Hanoi: Halve dag city tour met kleine groep
Vanaf €38
fietsen in Hanoi tour
Fietsen in Hanoi – Buiten de gebaande paden
Vanaf 0.00
Hanoi street food tour
Hanoi street food tour en nachtleven met lokale gids
Vanaf €18

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

Neem contact op

Wat is jouw vraag?

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update