Nam Du eiland reistips – Een tropisch paradijs

Nam Du eiland, ongeveer 40 kilometer verwijderd van het eiland Phu Quoc, is een aantrekkelijke bestemming aan het worden voor backpackers in de Mekong Delta. Deze ongerepte archipel heeft 21 eilandjes, waarvan 11 eilandjes bewoond zijn, terwijl de andere volledig onaangetast zijn.

Nam Du eiland verovert de harten van veel mensen vanwege de ongerepte stranden, prachtige kleine groene eilandjes rond het hoofdeiland, heerlijke visgerechten en leuke eilandhop tours.

Het eiland Nam Du maakt deel uit van de provincie Kien Giang. Het is de mooiste archipel van de regio Kien Hai. De archipel bevat 21 eilanden, en Hon Lon is de belangrijkste. Toerisme moet nog volledig worden ontwikkeld, zodat het zijn oorspronkelijke wilde schoonheid behoudt. Omdat de elektriciteit willekeurig uitvalt, zijn er momenten waarop je geen toegang hebt tot internet en de connectiviteit met de buitenwereld minimaal is.

Beste reistijd om Nam Du eiland te bezoeken

Net als de rest van Vietnam, kun je het weer in Nam Du verdelen in het droge seizoen (van december tot maart) en het natte seizoen (van april tot november). De meest ideale tijd om dit eiland te bezoeken is tijdens het droge seizoen, het weer is mooier met de stralende zon en de heldere hemel. De oceaan is ook rustiger, zodat je kunt reizen zonder zeeziek te worden. Met zulk mooi weer zijn er veel activiteiten die je kunt doen. Zwem in het kristalheldere water, ontspan onder de zon op een van de eilandjes, kampeer op het strand en val in slaap met de ontspannende geluiden van oceaangolven die op de kust botsen.

Je kunt Nam Du nog steeds bezoeken tijdens het natte seizoen. Wees echter voorbereid op tropische regen waardoor je misschien niet meer kunt genieten van alles wat dit eiland te bieden heeft. Omdat de boot het enige transport is dat je van en naar het eiland brengt, kun je alleen maar je reis uitstellen als er een grote storm op komst is.

Nam Du eiland

Hoe kom je er vanaf Ho Chi Minh City

Stap 1: Ho Chi Minh City – Rach Gia

De enige manier om het Nam Du eiland te bereiken is per boot. Daarom moet je eerst naar de stad Rach Gia reizen. De 220 kilometer lange roadtrip kun je doen per motor, slaapbus of privéauto.

Reizen met de motor

Met behulp van Google Maps en Map.me kun je eenvoudig vanuit Saigon naar Rach Gia reizen zonder je zorgen te maken dat je verdwaalt, want de route is heel eenvoudig. De route is ongeveer 230 kilometer lang en duurt ongeveer vijf tot zes uur.

Tips:

  • Houd er rekening mee dat deze apps je naar de Trung Luong-snelweg leiden, die niet beschikbaar is voor motors. Zorg ervoor dat je in dit geval niet de snelste route kiest.
  • Het reizen per motor naar Rach Gia vanaf Saigon duurt ongeveer vijf tot zes uur. Je moet dus een nacht in Rach Gia blijven om te herstellen voordat je de volgende dag naar Nam Du gaat.
  • Parkeer jouw motor in het gebied rond de pier. De prijs is rond de 10.000 – 20.000 VND.
  • Verlies de parkeerkaart niet en bewaar de sleutel op een veilige plaats.

Reizen per privé-auto

De makkelijke manier en meest comfortabele manier is per auto met chauffeur. Een retour kost ongeveer drie miljoen (voor een auto met zeven zitplaatsen) en 3,5 miljoen (voor een auto met 16 zitplaatsen).

Reizen per bus

De meest populaire manier om naar Rach Gia te reizen is door een nachtbus te nemen. Slaap ongeveer zes uur in de bus en word wakker in de provincie Rach Gia. Het is wat de lokale bevolking meestal doet om tijd te besparen. Er is een pendelbus die je op verzoek naar de pier van Rach Gia brengt. Een retourtje kost slechts 300.000 VND.

  • Phuong Trang buslijn
  • Kumho Samco

Stap 2: Rach Gia – Nam Du eiland

Je reist twee uur met de boot naar Hon Cu Tron (Hon Lon), Nam Du Island. Het is verplicht om jouw paspoort met geldig visum mee te nemen om de grens en het eilandgebied te mogen betreden.

Superdong is de betrouwbare boot express. Elke dag vertrekken er twee boten naar Nam Du eiland om 07.20 uur en 08.40 uur. Van Nam Du naar Rach Gia, gaan de boten om 11 uur en 11:50 uur. Daarom moet je op het schema letten om de boot niet te missen! Kijk op hun website voor meer informatie.

  • Ticketprijs per enkele reis: 210.000 / persoon

Tip: Boek de tickets minimaal een week van tevoren

Vervoer op Nam Du eiland

Motors en kleine boten zijn de twee beschikbare transportopties om in en rond Nam Du te reizen. Er is een fietsoptie. Maar je zult een plaats moeten vinden om fietsen te huren in Kien Giang en deze dan mee naar Nam Du nemen.

Nam Du eiland
Nam Du eiland

Motor: Hon Cu Tron, het hoofdeiland van Nam Du, is ongeveer 771 hectare, wat slechts 15 – 20 minuten duurt om rond het eiland te rijden. Je kunt bij jouw accommodatie of bij particulieren motorfietsen huren om het hoofdeiland (Hon Cu Tron) te verkennen. De prijs is ongeveer 100.000 – 200.000 VND per dag.

Boot: Eilandhoppen is een van de belangrijkste activiteiten in Nam Du. Net als motorfietsen, kun je een boot huren bij jouw homestay of naar een privéoperator in de buurt van de pier te gaan voor deze service.

Tips:

  • Onderhandel over de bootprijzen vooraf
  • Rijd niet na zonsondergang op de berg, want er zijn geen straatlantaarns eb het is gevaarlijk om te rijden.

Accommodaties op Nam Du eiland

Er zijn niet veel accommodatiemogelijkheden. Je zult hier geen mooi hotel of resort vinden. Een paar jaar geleden waren er slechts twee of drie lokale mensen die homestay-diensten op het eiland runden. Destijds kon je zelfs geen AC in je kamer vinden en werd de elektriciteit elke dag om 23.00 uur uitgeschakeld. Mensen moesten ook naar een gemeenschappelijke waterput gaan voor douches of tandenpoetsen. Gelukkig zijn deze services nu aan het verbeteren. Je kunt niet alleen kamers met airconditioning op het eiland vinden, maar je kunt ook 24/7 wifi-toegang hebben om verbonden te blijven. Het is niet langer een onmogelijke missie voor diegenen die een mooie kamer zoeken met uitzicht op zee of op de bergen.

Tip: Je moet op beschikbaarheid controleren en de kamer minstens twee weken van tevoren reserveren, omdat de mooie opties snel uitverkocht zijn.

Thao Thuong Camp

Dit nieuw gebouwde kamp is een nieuwe ‘attractie’ op het eiland Cu Tron. Er zijn negen bungalows en een dorm, elk met een andere levendige kleur met uitzicht op het strand, airconditioning en een eigen toilet. In de gemeenschappelijke ruimte naast het strand heeft de eigenaar een paar hangmatten om in te liggen.

Naast accommodatie biedt Thao Thuong Camp extra diensten, zoals het huren van een boot voor een groepsreis en het verhuren van motoren voor slechts 150.000 VND / dag.

Humiso Nam Du

Deze bungalows met uitzicht op zee in Humiso Nam Du zijn een perfecte plek om te ontspannen en de zonsondergang te bekijken. Er zijn drie soorten kamers. Alle kamers zijn uitgerust met AC en wifi.

Net als Thao Thuong Camp biedt Humiso Nam Du ook tours en ophalen vanuit de stad Rach Gia.

Bai Soi Beach Homestay

Bai Soi Homestay ligt op het eiland Cu Doi, geïsoleerd in het woongebied, dat geschikt is voor privacyzoekers. Deze homestay biedt het beste uitzicht op de zonsopgang vanuit je kamer.

Waar te eten op Nam Du

Als je naar Nam Du gaat, mis dan de verse vis. Of het nu krab, kreeft, zeeslak of vis is, Nam Du heeft het allemaal.

De meeste eetkraampjes bevinden zich aan de pier. Je kunt hier op elk moment van de dag op zoek gaan naar eten.

Nam Du eiland

Wat te doen in Nam Du

Ongeacht dit een klein eiland is, zijn er veel activiteiten die je kunt doen in Nam Du. Zoals:

Eilandhoppen

Als je Nam Du verlaat zonder eilandhoppen, mis je een belangrijk deel van dit eiland. Elk klein eiland heeft zijn eigen bezienswaardigheden. Je vindt een vissersdorp op het eiland Hon Mau. Hon Son-eiland is een prachtig eiland dat niet is aangetast door toerisme. Het eiland Hon Ngang is een grote vissershaven, met water dat zo schoon is dat je de vissen kunt spotten op scholen onder het wateroppervlak.

Nam Du eiland

Zwem op de stranden

Het beste om te doen op Nam Du eiland is naar de prachtige stranden gaan om te zwemmen. De meeste eilanden en stranden van Nam Du zijn veilig om te zwemmen. Omdat hier echter niet veel strandwachten aan het werk zijn, moet je altijd voorzichtig zijn en niet te ver van het strand zwemmen. Sommige ongerepte stranden die je kunt bekijken zijn Bai Cay Men op het hoofdeiland, het eiland Hon Son en het eiland Hon Mau.

Nam Du eiland
Nam Du eiland

Duiken en snorkelen

Je kunt gaan duiken bij Hon Hai Bo Dap, Bai Da Soi en Hon Dau, dus vergeet je duikbril niet. Je hoeft niet eens ver van de kust te gaan om de kleurrijke riffen te zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven