5 beste museums in Ho Chi Minh City

Vietnam is meer dan alleen markten en eten op straat. Door deze 5 fascinerende museums in Ho Chi Minh-stad te bezoeken zul je zeker van de cultuur en mensen van het land gaan houden.

War Remnants Museum

War Remnants Museum in Ho Chi Minh City

Het is moeilijk te zeggen dat je in Vietnam bent zonder geweest zonder de littekens van de oorlog gezien te hebben die het land heeft doorstaan. Door het betreden van een van de populairste musea van het land – het War Remnants Museum in Ho Chi Minh City, heb je een normaal bezoek aan de stad veranderd tot een memorabele en opmerkelijke reis. Opgericht in september 1975 na het einde van de Vietnam-oorlog, zou deze plek je topprioriteit moeten zijn.

Over het algemeen vertoont het voornamelijk tentoonstellingen over de Amerikaanse fase van de oorlog, zoals foto’s, documenten, materialen en zelfs achtergelaten voertuigen zoals tanks en helikopters. Het bestaan ervan speelt een belangrijke rol bij het voorlichten van het publiek, met name de jonge generatie, over de sterke wil en strijd voor zowel onafhankelijkheid als vrijheid van het land. Met ongeveer 500.000 aankomsten per jaar is het War Remnants Museum inderdaad de must-see site voor zowel lokale als internationale gasten.

 • Openingstijden: 07.30 uur tot 12.00 uur en 13.30 uur tot 17.00 uur elke dag
 • Adres: 28 Vo Van Tan Street, District 3, Ho Chi Minh-stad, Vietnam (Open in Google Maps)
 • Toegangsprijs: VND 10.000 per persoon

Ho Chi Minh City Museum

Ho Chi Minh City Museum

Ho Chi Minh City Museum (Gia Long-paleis), niet te verwarren met het Ho Chi Minh-museum, laat reizigers de ene bewondering naar de andere zien. Je vind hier veel van de archeologische artefacten uit verschillende oorlogsperioden in Vietnam, keramiek, oude kaarten van de stad, evenals vertoningen van traditionele huwelijken van de etnische minderheden.

 • Openingstijden: van 8.00 tot 17.00 uur van maandag tot zondag
 • Adres: 65 Ly Tu Trong, District 1, Ho Chi Minh-stad, Vietnam (Open in Google Maps)
 • Toegangsprijs: VND 15.000 per persoon

FITO Museum

FITO Museum in Ho Chi Minh City

Als het eerste museum voor Vietnamese geneeskunde biedt het FITO-museum een ​​diepgaande blik op de interessante wereld van de traditionele geneeskunde van de provincie, die sterk wordt beïnvloed door de Chinese filosofie. Er wordt gezegd dat dit spectaculaire gebouw ongeveer 3000 items uit het Stenen Tijdperk bewaart en toont, zoals gereedschap, medicinale kruiden, decoratieve containers, medicinale kaarten, boeken, tijdschriften en houten schilderijen.

 • Openingstijden: 8.30 uur tot 17.30 uur van maandag tot zondag
 • Adres: 41 Hoang Du Khuong, Ward 12, District 10, Ho Chi Minh-stad, Vietnam (Open in Google Maps)
 • Toegangsprijs: VND 50.000 voor volwassenen en VND 20.000 voor kinderen

Southern Women’s Museum

Southern Women's Museum

Als een van de speciale en diepgaande musea in Ho Chi Minh-stad werd het Southern Women’s Museum gebouwd om Vietnamese vrouwen te eren voor hun grote verdediging van de natie en hun bijdrage aan de ontwikkeling ervan. Daarom dient het museum ook als een centrumlocatie waar vrouwen in Saigon culturele en educatieve activiteiten, wetenschappelijke lezingen, traditionele bijeenkomsten en culturele uitwisselingen kunnen organiseren. Het heeft 3 verdiepingen en 10 tentoonstellingshallen. Een deel toont de traditionele kleding die wordt gedragen door de vrouwen van Zuid-Vietnam. Een ander deel heeft een aantal foto’s over hun bijdrage gedurende de oorlogsperioden.

Er is ook een gedeelte waar foto’s, documenten en brieven over de moderne Vietnamese vrouwen die als politici, diplomaten en bestuurders zijn geweest.

 • Openingstijden: alleen op donderdag van 09.00 tot 18.00 uur
 • Adres: 202 Vo Thi Sau Street, Ward 7, District 3, Ho Chi Minh-stad, Vietnam (Open in Google Maps)
 • Toegangsprijs: GRATIS

Vietnam History Museum

Vietnam History Museum

Het Museum voor Vietnamese Geschiedenis, gelegen naast de dierentuin en de botanische tuinen van Saigon, is een bezoek waard, dankzij de gunstige ligging, de verfijnde architectuur en de gevarieerde collectie. Geopend in 1929 met de harmonieuze combinatie van Franse en Aziatische invloeden, bieden zowel het gebouw als de omliggende tuinen een uitzonderlijke ontsnapping aan de bruisende sfeer van de stad.

Wat het opvallend maakt, is de brede collectie die de geschiedenis van het land uit de Prehistorische periode, de Bronstijd (Dong Son-beschaving) omvat en artefacten van de Cham- en Khmer-beschavingen. Soms worden hier ook waterpoppen shows gegeven – een Vietnamese traditionele kunst.

 • Openingstijden: dinsdag tot zondag, van 08.00 uur tot 11.00 uur en van 13.30 uur tot 16.30 uur. Behalve maandag
 • Adres: 25/2 Nguyen Binh Khiem Street, Ben Thanh Ward, District 1, Ho Chi Minh-stad, Vietnam (Open in Google Maps)
 • Toegangsprijs: VND 15.000 per persoon
Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update