War Remnants Museum in Ho Chi Minh City – Bezoek het oorlogsmuseum

Het War Remnants Museum in Ho Chi Minh City documenteert de afschuwelijke oorlog tussen de VS en Vietnam. Het oorlogsmuseum laat met name de Amerikaanse gruweldaden zien, doormidden van foto’s en attributen die gebruikt zijn tijdens de Vietnam oorlog. Het is een must-see voor iedereen die de gruwelen van de oorlog wil ontdekken. Wees gewaarschuwd, het is grafisch en confronterend.

Korte geschiedenis van het oorlogsmuseum

Het museum werd op 9 september 1975 door de Vietnamese overheid opgericht enheette oorspronkelijk “The House for Display War Crimes of American Imperialism and the Puppet Government”. In 1990 werd het omgedoopt tot het “Museum of American War Crimes” (Museum van Amerikaanse Oorlogsmisdaden), en pas op 4 juli 1995 begonnen mensen het te verwijzen naar het “War Remnants Museum”. Het War Remnants Museum is lid van het World Peace Museum en het World Museum Committee. Het museum is gespecialiseerd in het onderzoeken, verzamelen, bewaren en tonen van bewijsmateriaal over de misdaden en de gevolgen van de oorlog in Vietnam.

Wat kun je er zien?

Het War Remnants Museum heeft een aantal tentoonstellingen. Het eerste dat opvalt, zijn de grote militaire voertuigen buiten het hoofdgebouw. Toen de noordelijke troepen de ARVN verdreven aan het einde van de oorlog, liet de ARVN voor miljarden dollars aan Amerikaanse apparatuur staan. Op de binnenplaats van het museum vind je wat van deze militaire voertuigen en niet-ontplofte munitie.

Tank in het War Remnants Museumstraaljager in het War Remnants Museum

Deze spullen laten duidelijk een sterke indruk achter, omdat niet veel mensen een tank, straaljager, Huey- of een Chinook-helikopter van het Zuid-Vietnamese leger in het echt hebben gezien. De militaire uitrusting omvat ook een A-1 Skyraider-aanvalsbommenwerper, M48 Patton-tank, een A-37 Dragonfly-aanvalsbommenwerper, een F-5A-straaljager en een BLU-82 “Daisy Cutter” -bom die 6,800kg weegt.

Heli in het War Remnants Museum

Het meest hartverscheurende object is waarschijnlijk de guillotine. Dit apparaat werd door de Franse kolonialisten naar Vietnam gebracht om de mensen te onderdrukken tijdens de verzetsoorlog tegen de onafhankelijkheid van het land in het begin van de 20e eeuw.

Franse Guillotine in Vietnam

In een gebouw vind je ook nagemaakte tiger cages (tijger kooien), waar de Zuid-Vietnamese regering politieke gevangenen hield. Kleine hokjes met prikkeldraad die volgestouwd werden met gevangenen .

Vietnam oorlog cellen

Binnen is het museum verdeeld in drie niveaus gewijd aan een bepaald thema met betrekking tot de oorlog. In het museum vind je onder andere foto’s, spullen, objecten en een documentaire over de nawerking van Agent Orange. Zo vind je er pers en propaganda met haat en protest tegen de oorlog. De prominent weergegeven foto’s zijn gruwelijk. Er zijn lichamen aan flarden geschoten, families rouwen om de lijken van kinderen en allerlei gruwelijke verwondingen. Elke foto heeft een uitleg in het Engels en Vietnamees. Daarnaast zijn er potten met geconserveerde menselijke foetussen die spookachtige effecten van het Agent Orange gif vertonen. Veel mensen zullen waarschijnlijk met afschuw dit bekijken, maar deze schokkende bezienswaardigheden zijn noodzakelijk, om ons eraan te herinneren waarom vrede zo belangrijk is.

War Remnants MuseumVietnam oorlog foto van meisje

War Remnants Museum bezoeken

Ongeveer 70% van de bezoekers van het museum zijn buitenlanders. Internationale bezoekers die stil staan voor een foto of een object met waterige ogen is normaal, want hoewel veel mensen de Vietnamoorlog kennen, kunnen veel zich nauwelijks zulke zware en verwoestende gevolgen voorstellen. Ondanks beweringen dat de tentoonstellingen een volledig eenzijdige beeld brengt van de oorlog, met de nadruk op anti-Amerikaanse propaganda, heeft het War Remnants Museum met succes de wreedheid van oorlog uitgebeeld. Met name voor kinderen of als je een zwak hart hebt kunnen de foto’s en beelden verontrustend zijn, dus hou hier rekening mee wanneer je van plan bent om door het museum te lopen.

Openingstijden:

Alle dagen van de week (inclusief feestdagen).

  • Ochtend: 07:30 tot 12:00 uur
  • Middag: 13:30 tot 17:00 uur

Toegangsprijs:

15.000 VND voor buitenlanders (€0,50) (2.000 VND voor Vietnamezen).

Adres:

28 Vo Van Tan, Ward 6, District 3, Ho Chi Minh City

Hoe kom je er:

Het museum ligt in ditrict 3 (naast het centrum, district 1). Je kunt de taxi of bus nemen. Taxi vanuit het centrum is niet meer dan 2 euro. Er zijn 3 busroutes die je naar het War Remnants Museum in Ho Chi Minh City kunnen brengen: 06, 14, 28.

Kledingvoorschrift:

Casual maar niet te onthullend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.