10 mooiste eilanden van Vietnam

De eilanden van Vietnam worden vaak vergeten door de prachtige stranden die langs de enorme kustlijn van 3000 km liggen. Maar kijk je iets verder voor de kust, dan vind je er duizenden eilandjes, met eeuwenoude tempels, traditionele dorpen, weelderige bossen, verstopte grotten, zeldzaam zeeleven en natuurlijk prachtige stranden!

Veel populaire eilanden zoals Phu Quoc, Hon Tre en Cat Ba Island in Halong Bay hebben een enorme ontwikkeling doorgemaakt, wat heeft geleid tot een grote verscheidenheid aan resorts en hotels, restaurants, uitgaansgelegenheden, winkels en toeristische voorzieningen. Er zijn ook tal van bestemmingen buiten de gebaande paden in Vietnam, die vooral worden bezocht door de lokale bevolking en avontuurlijke reizigers.

Houd rekening dat niet alle eilanden in Vietnam te bezoeken zijn door buitelandse toeristen. Een aantal van de mooiste eilanden in Vietnam, zoals Cu Lao Xanh, Binh Hung eiland en Binh Ba eiland, zijn bijvoorbeeld niet toegankelijk en daarom niet in de lijst van de 10 mooiste eilanden van Vietnam meegenomen. Hieronder de totale lijst in willekeurige volgorde.

Eilanden noord Vietnam

1. Phu Quoc

Sao beach op het Phu Quoc, een van de eilanden van Vietnam

Phu Quoc is het grootste eiland in Vietnam. Phu Quoc wordt lange tijd beschouwd als de parel van eilanden in Vietnam, met ongerepte schoonheid van landschappen, rustige sfeer, uitstekend blauw water en witte zandstranden die zich uitstreken langs de kust. Het is ook een van de eilanden die erg ontwikkeld is, dus je hoeft je geen zorgen te maken om goede hotels, resorts en restaurants te vinden.

Voor een meer authentiek leven kun je de charmante vissersdorpjes bezoeken. Of het nu gaat om snorkelen in de koraalriffen, kajakken rond de kleine inhammen van het eiland of genieten van de lokale keuken, Phu Quoc heeft alles wat je verlangt van een tropische strandbestemming. Dit maak Phu Quoc het beste van alle eilanden van Vietnam.

2. Cat Ba

Bergen van Cat Ba in Halong Bay, een van de mooiste eilanden van Vietnam

Cat Ba bestaat uit 367 eilanden, waaronder Cat Ba Island ten zuiden van Ha Long Bay, voor de kust van de stad Hai Phong. Met kalkstenen rotsen die uitsteken uit de omliggende smaragdgroene wateren en oerwoud dat wordt beschermd door de status van nationaal park op het grootste deel van het eiland, is dit eiland een hotspot voor reizigers, maar laat je niet afschrikken door zijn populariteit.

Als je tijd aan het water wilt luieren, bezoek dan zeker de stranden Cat Co 1 en Cat Co 2 tijdens het verblijf op het eiland. Als je van actieve avonturen houdt, bezoek dan zeker Cat Ba National Park en geniet van een dag wandelen, speleologie en rotsklimmen. Je kunt vanaf dit eiland ook een cruise maken door Lan Ha Bay of Halong Bay.

3. Con Dao

Con Dao Nationaal Park

Con Dao is een van de meest bijzondere Vietnamese eilanden met historische waarden en de grote schoonheid van het eiland. Deze archipel van 16 eilanden is misschien beroemd om zijn kristalheldere wateren, prachtige wandelpaden en duikplekken, maar de andere claim van de eilanden is de beruchte Con Son-gevangenis die meerdere politieke gevangenen uit de koloniale en oorlogstijd huisvestte. Van vele eeuwen geleden vonden westerse mensen vele manieren om het eiland te bezetten vanwege de strategische positie op de internationale zeeroute. In de 20e eeuw werd het eiland gebruikt voor het vasthouden van communistische soldaten in de periode van het Franse kolonialisme en het Amerikaanse imperialisme.

Je kunt het eiland bezoeken om te genieten op de prachtige stranden, een wandeling te maken door het nationale park, een boottocht met snorkelen om het onderwaterleven te verkennen of een kijkje te nemen in de bewonen geschiedenis van het eiland. Het mooiste is, je kunt dit allemaal doen op een eiland die nog verborgen is voor het massatoerisme.

4. Nam Du Islands

Nam Du eiland

Bestaande uit eenentwintig eilanden en eilandjes, vormen de Nam Du-eilanden een prachtige archipel die gestaag groeit in populariteit. Ingeklemd tussen het prachtige blauw van de zee en de lucht, stijgen de bergachtige vergezichten van het eiland op uit het water. Onontwikkelde en ongerepte, kleine vissersdorpjes liggen langs de kust met prachtige afgelegen stranden daartussen.

Het grootste eiland Hon Lon is waar de meeste accommodaties te vinden zijn en er zijn een aantal leuke restaurants die heerlijke lokale gerechten verkopen. Met een aantal geweldige trekking- en wandelmogelijkheden bieden de eilanden ook een fantastische mogelijkheid om te snorkelen in de ongerepte wateren rondom hen. Omdat het heel gemakkelijk is om boten naar de naburige eilanden te nemen, kun je tijdens de reis gemakkelijk een aantal van de Nam Du eilanden zien.

5. Phu Quy

Phu Quy eiland

Phu Quy is onontwikkeld en onaangetast en bestaat voornamelijk uit vissersdorpen. Als zodanig is er een heerlijke, relaxte sfeer en het is een stuk minder toeristisch dan veel andere eilanden in Vietnam. Rotsachtig op plaatsen, met golvende zandduinen en heuvels op anderen plekken, is het eiland het best te bekijken vanuit de vuurtoren op Cam Mountain. Hier vind je ook de prachtige Linh Buu-pagode, die zeker een bezoek waard is.

Omdat het grootste deel van het eiland relatief onaangeroerd is door toerisme, zijn de stranden rustig en vaak leeg; het is heel gemakkelijk om boottochten naar nabijgelegen verlaten eilandjes te regelen.

6. Ly Son eiland

Ly Son eiland

Dit eiland is het overblijfsel van een vulkaan die ongeveer 25 miljoen jaar geleden werd gevormd, waardoor het een van de meer unieke landschappen in Vietnam is. Lokaal bekend als het Knoflook Koninkrijk, is een groot deel van het eiland landbouwgrond waar ze hun meest beroemde oogst verbouwen. Maar meer dan dit, dit eiland in Vietnam is ook beroemd om zijn zeeën, oceanen en wit zand, dat is waarom het in de loop van de tijd een groeiende toeristische bestemming is geworden.

7. Cham eiland

Cham Island weg

De Cham eilanden liggen op slechts vijftien kilometer van Hoi An en zijn de perfecte plek voor mensen die de stad willen verlaten en naar het strand willen gaan. Gelegen in een ongerepte zee die schitteren in de zon, veel bezoekers komen naar de eilanden om te snorkelen, duiken of zwemmen.

Het is een van de populairste eilanden van Vietnam, maar gelukkig komen de meeste toeristen hier alleen in een dagtrip. Wil je de lokale authentieke sfeer proeven hier en strandjes uitzoeken waar de eendaagse boten niet komen, verblijf dan hier minstens 1 nachtje.

8. Whale Island

Whale Island

Whale Island is een van de kleinste eilanden van Vietnam, ook bekend als Hon Ong. Het is een uitstekende plek voor duikers om van het heldere water te genieten. Het is moeilijk om betrouwbare informatie te vinden hoe je er kunt komen als je niet in het resort verblijft. Als je echter in een van de bungalows verblijft, biedt het resort een ophaalservice.

Vanaf het enige resort op het eiland kun je duik- en snorkeltrips maken, zelfs rond het eiland zeilen, op het strand luieren of de binnenlanden van het eiland verkennen te voet.

9. Co To eiland

Co To eiland Vietnam

Co To eiland is een mooi eiland in noord Vietnam. Het eiland is populair bij lokale toeristen, maar is tot nu toe relatief onontdekt door buitenlandse reizigers. Je vind er prachtige stranden, helder water en indrukwekkende rotsformaties. Hoewel het strand van Van Chai bijzonder mooi is om achterover te leunen en te ontspannen, kunnen avontuurlijke vakantiegangers ook rotsklimmen of wandelen in het binnenland van het eiland. Met veel accommodatie en eetgelegenheden voor elk budget, is Co To Island een gemakkelijke en aantrekkelijke plek om te bezoeken.

10. Hon Nua

Hon Nua

Hon Nua is een eiland met een hoogte van 105 meter boven de zeespiegel en geïsoleerd op de zeegrens tussen Khanh Hoa en Phu Yen. Het eiland heeft een buitengewone topografie met hoge boogvormige kliffen die eruit zien alsof ze het hele fijne gele zand omarmen. Het immense turquoise zeewater omringt enorme, machtige, ruige en majestueuze bergen. Het zeewater is hier nog steeds blauw en kristalhelder omdat het toerisme zich niet heeft ontwikkeld en het nog steeds vrij is van vervuiling. Op Hon Nua eiland is er maar één huis en er is geen zoet water op het eiland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.