Fietsen in Hanoi – Wat kun je verwachten?

Fietsen in Hanoi is niet alleen een actieve en avontuurlijke manier om de stad te verkennen, maar ook een milieuvriendelijke optie. Je ervaart het echte lokale leven terwijl je door de kleine straatjes fiets, langs oude woonwijken en door het platteland van de rode rivier delta. Met de fiets kom je veel dichterbij dan bij een gebruikelijke tour per auto of taxi. Een fiets brengt je ook verder van de gebaande paden dan lopend door de stad. Een heleboel voordelen waarom je moet gaan fietsen in Hanoi.

Fietstours in Hanoi

De meest gekozen optie voor fietsen in Hanoi is per tour. Het huren van alleen een fiets is in de hoofdstad niet heel gebruikelijk en een lokale gids kunt jou over de echte gebaande paden brengen. Daarnaast, ondanks jouw ervaring thuis in Nederland of België, is fietsen in Vietnam een totaal andere ervaring; vooral midden in een stad als Hanoi.

Hieronder een overzicht van de meest populaire fietstours in Hanoi.

Wat kun je verwachten met fietsen in Hanoi

Er zijn verschillende routes met fietsen in Hanoi. De leukste en populairste route die in fietstours wordt gedaan is een combinatie van stad en platteland. In een halve dag (4 uur) fiets je van de oude wijk naar verschillende bezienswaardigheden, zoals de St Jospeh’s Kathedraal en de Hanoi treinstraat en plekken verder van de oude wijk, zoals Ho Chi Minh Mausoleum. Het hoogtepunt van fietsen in Hanoi zijn waarschijnlijk niet de bezienswaardigheden zelf, maar op weg zijn naar deze plekken. Rij door smalle autovrije steegjes naar verborgen achtertuinen, zodat je echt kunt ervaren hoe het leven hier al eeuwen is. Via West Lake, het grootste meer van de stad met de Tran Quoc pagode, kom je uiteindelijk uit in de Rode Rivier Delta. Hier fiets je door het platteland met bananenplantages en moestuinen. De lawaaierige stad lijkt ineens heel ver weg.

Fietstour in Hanoi
Fietsen in Hanoi

Naast deze meest populaire (en aanbevolen) fietstour in Hanoi, zijn er ook nog diverse andere opties. Zo kun je een hele dag door de stad fietsen of een hele dag door de Rode Rivier Delta, die ligt in 8 provincies en strekt tot Halong Bay en Ninh Binh.

Wat moet je weten over fietsen in Hanoi?

Is fietsen in Hanoi gevaarlijk?

Wanneer je kunt fietsen, hoef jij je weinig zorgen te maken over de gevaren; helemaal wanneer je met een gids gaat die alles goed begeleid en weet welke straten hij moet nemen. Het verkeer ziet er gevaarlijk en chaotisch uit, maar als je deelneemt aan het verkeer per fiets voelt het heel natuurlijk en ga je automatisch mee met stroom.

Fietstour in Hanoi
Fietstour in Hanoi

Tip waar op letten

Wanneer je gaat fietsen in Hanoi zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Zorg bijvoorbeeld dat je zonnebrand op doet en eventueel een pet onder de helm of zonnebril. Een bril kan ook makkelijk zijn tegen het stof, wat vooral aanwezig is in het droge seizoen. Een helm is niet verplicht, maar altijd aanbevolen. Neem een kleine tas mee voor spulletjes in te doen en eventueel een regenjas.

Fiets huren in Hanoi

Het huren van een fiets in Hanoi is niet heel populair en er zijn daarom maar een aantal winkels die dit doen. Het huren van een fiets gaat vaak samen met een helm. Het gebruik van een helm is niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen. De kosten beginnen ongeveer $5 voor 2 uur tot $15 voor een hele dag. Dit is natuurlijk afhankelijk waar je huurt, maar vooral ook wat voor kwaliteit fiets je huurt.

Fietsroutes

Wanneer je zelf wilt gaan fietsen zijn er aan aantal routes die je kunt doen. Naast in Hanoi zelf kun je ook verder de omgeving in. Hier een aantal voorbeeld routes:

Hoan Kiem-meer en de oude wijk. Begin met het bezoeken van de kathedraal van Hanoi -> Hoan Kiem Lake -> Ngoc Son-tempel -> Oude wijk (Hang Be, Ma May, Bach Ma-tempel, Hang Buom, Dong Xuan markt) -> Hang Bong straat.

De Westlake. Begin met fietsen naar het Ho Chi Minh-complex en breng een bezoek aan Ho Chi Minh Mausoleum -> Thanh Nien-weg -> Rond West Lake met Tran Quoc-pagode -> Quan Thanh-tempel – Truc Bach-meer.

Co Loa oude citadel. Fiets rond de rand van de stad via Long Bien Bridge -> platteland Hanoi (Rode Rivier Delta) -> Co Loa citadel – Duong rivierdijk.

Bat Trang-keramiek en slangendorp Le Mat. Fietsen over het platteland naar het keramische dorp Bat Trang (20 km), een dagje uit en leer meer over het traditionele ambachtelijke dorpskeramiek maken. Bezoek ook het slangendorp Le Mat waar mensen veel soorten slangen opvoeden.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update