Via de Mekong Delta naar Phu Quoc

Veel reizigers kiezen er voor om hun reis te eindigen op de stranden van het tropische eiland Phu Quoc. In plaats van een direct vlucht van Hanoi of Ho Chi Minh City, kun je er ook voor kiezen om via de Mekong Delta naar Phu Quoc te reizen. Op deze manier heb je de kan om een bezoek te brengen aan een indrukwekkende lokale cultuur van leven aan en op de rivier.

Tours van de Mekong Delta naar Phu Quoc

Met name het regelen van de bootverbindingen kan erg ingewikkeld zijn. Vergeet namelijk niet dat de Mekong Delta bijna even groot is als Nederland, met in totaal 13 provincies, waardoor je niet snel van de ene kant naar de andere kant reist. Vanaf bijvoorbeeld Ben Tre, Can Tho en andere steden in de Mekong Delta zijn er geen rechtstreekse bussen direct naar de havens. Om deze reden heeft Local Vietnam een reis samengesteld waardoor deze reis eenvoudig is.

Met deze combinatie tour reis je van Ho Chi Minh City naar een homestay net buiten de stad Can Tho. Je bezoekt tweedrijvende markten; Cai Rang – de grootste drijvende markt in de delta en Phong Dien – een van de minder toeristische drijvende markten in de Mekong Delta. Daarnaast ga je fietsen met een lokale gids en maak je een boottocht door de kleine kanaaltjes. Bekijk het volledige programma hieronder:

[dt_products_masonry mode=”grid” layout=”btn_on_img_hover” dis_posts_total=”12″ navigation_font_color=”#333333″ custom_title_color=”#333333″ custom_price_color=”#333333″ ids=”11552″]

Vluchten

Er zijn drie vliegvelden in de Mekong Delta:

  1. Can Tho
  2. Ca Mau
  3. Phu Quoc

Alleen tussen Can Tho en Phu Quoc zijn er rechtstreekse vluchten door Vietnam Airlines die 1 keer per dag vliegt. Deze vlucht tussen het vaste land en het grootste eiland van Vietnam duurt 55 minuten.

De grootste stad die het meeste in de buurt ligt van de Mekong Delta is Ho Chi Minh City. Vanaf het Tan Son Nhat vliegveld van deze stad zijn er meer regelmatige vluchten, waaronder ook van de budget vliegtuigmaatschappijen VietJet Air en JetStar. De vlucht duurt een uur en de prijzen gaan al vanaf 25 euro.

Met de boot

Phu Quoc is bereikbaar met de veerboot vanuit de havens van Rach Gia en Ha Tien met Superdong Speed Ferry en Phu Quoc Express.

Van Ha Tien naar Phu Quoc

Ha Tien ligt het dichtste in de buurt van Phu Quoc en ligt aan de grens met Cambodja. Er zijn meerdere boten per dag en de oversteek duurt maar 1 uur en 15 minuten. Je kunt kiezen tussen de Superdong Speed Ferry en de Phu Quoc Express. De eerste boot gaat om 7:35 en de laatste boot om 13:45. Houd rekening dat Ha Tien een aantal uur rijden is van Can Tho, Ben Tre, My Tho en andere steden in de Mekong Delta.

Van Rach Gia naar Phu Quoc

Van Rach Gia naar Phu Quoc zijn er 6 veerboten per dag. De eerste vertrekt om 7:00 en de laatste gaat om 13:45. De oversteek duurt ongeveer 2,5 uur.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update