Weer en beste reistijd in Halong Bay

Als je goed voorbereid op reis wilt gaan is het handig om van te voren te kijken wat het weer en de beste reistijd in Halong Bay is. Maar in welk tijdstip van het jaar je ook in Vietnam bent, deze baai – één van de nieuwe zeven natuurlijke wereldwonderen – mag je niet overslaan.

De beste reistijd in Halong Bay

Wanneer is de beste tijd om Halong Bay te bezoeken, hangt echt af van jouw eigen definitie van een perfecte reis. Als je het meeste zorgen maakt over het weer, dan zijn de periodes september tot november en maart tot mei ideaal voor een reis naar Halong Bay. Het droge klimaat en de aangename temperatuur stellen jou in staat om te genieten van alle activiteiten die aan boord worden aangeboden.

Wil je weinig andere boten en reizigers zien, plan dan jouw reis tussen mei en september. Dit wordt vaak beschouwd als het laagseizoen. In de maanden juli – augustus zijn er echter kans op sporadische orkanen en stormen, waardoor jouw reis kan worden geannuleerd en vertraagd. In die gevallen kun je omschakelen door een andere bestemming in het noorden van Vietnam te bezoeken en later Halong Bay te bezoeken. Deze stormen duren niet langer dan 3-4 dagen.

Als je geen tijd hebt, kun je er zeker van zijn dat u net zo van uw reis zult genieten als wanneer u dat niet doet in een andere maand of dag van het jaar. De baai is gevuld met zonlicht en regen duurt meestal niet lang. In het warmere seizoen kunt u profiteren van zwemmogelijkheden en in het koelere seizoen zult u als geen ander genieten van Halong Bay: stel u een stomende BBQ-lunch voor bij de grotten in een van de mooiste natuurlijke complexen van de wereld – het draait allemaal om ervaring.

Weer in Halong Bay

MaandGemiddelde temperatuur (C)Gemiddelde regenval (mm)
Januari203
Februari2122
Maart2353
April2757
Mei30175
Juni30172
Juli31201
Augustus32265
September31190
Oktober2854
November2412
December2123

Reistijd per maand

Lente in Halong Bay (februari tot april)

Het klimaat van Halong Bay volgt het typische weer van Noord-Vietnam. Dit betekent dat het tot het tropische moessontemperatuurtype behoort: hete zomers met veel regen en een koude winter met zeldzame regen. In het voorjaar varieert de temperatuur van 19 tot 24 graden Celsius. Met dit type klimaat is het zeer waarschijnlijk dat je vroege ochtendmist waarneemt.

In de lente is het weer koel, dus rotsklimmen, fietsen, kajakken of cruisen zijn de ideale activiteiten. Als het weer warm genoeg is, is dit het moment om recht de zee in te springen!

Februari

Door het weer in februari is het een betere reistijd in Halong Bay dan in januari. Februari is over het algemeen ook de tijd dat Vietnamese mensen zich voorbereiden op Tet nieuwjaar. Hierdoor is er ook meer een feeststemming en kans op meer binnenlandse toeristen. Sommige boten organiseren een speciale nieuwjaarsviering.

Maart

Maart behoort tot de maanden met de beste reistijd in Halong Bay. De temperatuur is een stuk warmer dan de laatste maanden en er valt over het algemeen niet veel regen.

April

Het weer in Halong Bay is warmer en aangenamer. Er kan af en toe harde wind staan, maar het klimaat is niet zo hard als in januari, daarom kunnen reizigers genieten van de mooiste dagen in het voorjaar. Men kan zeggen dat april een van de meest ideale tijden is om in Halong Bay te cruisen. Op dat moment is het weer niet zo extreem warm als in de zomer en zo bitter koud als in de winter.

Zomer in Halong Bay (mei tot augustus)

De zomer is geen slecht moment om Halong Bay te ervaren. Het is echter vaak moeilijk om het weer te voorspellen. Neerslag zal de baai vaker bezoeken, samen met de hitte en zwoelheid. Vooral in de nazomer kan het weer snel veranderen in lange stortbuien! De gemiddelde temperatuur is ongeveer 30 graden, dus het kan voor ongemak zorgen als je gemakkelijk oververhit raakt.

Sommige activiteiten kunnen worden uitgesteld vanwege slecht weer (zware regen, storm, enz.). Bovendien is het strand in de zomer altijd vol met Vietnamezen en buitenlanders, dus als je niet van chaos houdt, kun je beter op de boot blijven of zonnebaden.

Mei

Hoewel dit de laatste lentemaand is, lijkt mei meer op de zomer in Vietnam. In de tweede helft van de maand neemt de temperatuur en neerslag vaak aanzienlijk toe. Het weer kan soms niet worden voorspeld.

Juni

Juni is een starttijd voor het drukke binnenlandse toeristenseizoen in Halong Bay. Dit is een typische zomermaand in Vietnam met een temperatuur die schommelt van 31 – 39 graden. Het weer in de baai is eigenlijk aangenamer met wind die uit de zee waait en je zult niet de hele brandende hitte voelen. De neerslag in juni is hoog met regelmatig hevige regenbuien.

Juli

Net als juni is juli nog steeds een typische zinderende maand in de zomer. De zwoele hitte domineert nog steeds gedurende de maand. In juni en juli heeft Halong Bay af en toe een storm.

Augustus

In augustus is het klimaat zachter met de lagere temperatuur vergeleken met juni en juli. De zinderende hitte wordt vervangen door het koele weer richting de aankomende herfst. Lichte wind waait vaker en zorgt voor een koel en aangenaam gevoel. Augustus is een geweldige maand voor activiteiten op het water, zoals kajakken, zwemmen, duiken en roeien.

Herfst in Halong Bay (september tot oktober)

Het weer van Halong Bay in de herfst is zonnig, winderig en de temperatuur daalt twee tot drie graden. In het midden en de late herfst, wanneer het weer constant koel en minder regenachtig is, is dit de beste reistijd in Halong Bay!

Als het regenseizoen voorbij is, betekent dit dat de buitenactiviteiten terugkomen. Afgezien van zwemmen op het strand, mag je niet vergeten spannende activiteiten te ervaren, zoals kajakken, bergbeklimmen of de schoonheid van de baai bewonderen vanuit een watervliegtuig.

September

Als het regenseizoen eindigt, is september het begin van mooie herfstdagen. September staat bekend als de overgang tussen zomer en herfst en is koeler en milder in vergelijking met de voorgaande maanden. De temperatuur blijft hoog en schommelt van 28 – 36 graden. Desalniettemin is de hitte in deze maand niet meer zo ernstig als in juni en juli.

Oktober

Ook oktober behoort tot de maanden met de beste reistijd in Halong Bay. In vergelijking met september is het weer in oktober nog koeler en aangenamer. Koele en frisse wind waait vaker. In Vietnam in het algemeen en in Halong Bay in het bijzonder, wordt oktober beschouwd als een van de meest verbluffende tijden van het jaar. Het herfstweer met koele bries en aangename zonneschijn is een prachtige combinatie om een cruise te maken in Halong Bay.

Winter in Halong Bay (november tot januari)

Naarmate de zomer en de herfst voorbijgaan, lijkt het erop dat Halong Bay in de winter is teruggekeerd naar zijn ware identiteit. De gemiddelde temperatuur is ongeveer 17 tot 19 graden Celsius en gedurende deze tijd krijg je de kans om een andere Halong-baai te ontdekken.

Halong Bay is in de winter minder druk en toeristisch. Het weer is ook milder, milder en bescheidener. In de winter, als het weer kouder wordt, is het minder lekker om in de zee te gaan. Maar in ruil daarvoor is het het perfecte moment om te wandelen, de baai te bekijken vanuit een watervliegtuig en de schoonheid te bewonderen vanaf je boot.

November

November is vaak getuige van een duidelijke verandering in het weerpatroon. Begin november kunnen toeristen nog genieten van de koele herfstbries met felle zon. In de rest van de maand kan er echter een omslag plaatsvinden naar koudere wind.

December

December is de koudste en droogste maand in een jaar. Net als januari is december een hoog toeristisch seizoen in Halong Bay. Dit komt grotendeels door de kerst- en nieuwjaarsvakantie.

Januari

Vergelijkbaar met het klimaat van andere regio’s in Noord Vietnam, kan het weer in Halong Bay in januari koud zijn. De temperatuur varieert tussen de 13 en 26 graden met een gemiddelde luchtvochtigheid tussen 60 en 70%. Er zijn zonnige dagen in deze maand, ondanks de af en toe harde wind, die uw fotosessie van de mooiste baai op aarde een eitje maken. Sommigen vinden het zelfs leuk om in januari naar Halong Bay te reizen, omdat het niet zo heet en vochtig is als de zomer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top