Ha Tien in de Mekong Delta reistips: Wat doen en hoe kom je er

Ha Tien ligt gelegen in een verre hoek van Vietnam. Deze plek heeft de positie als toegangspoort van het vasteland naar het eiland Phu Quoc en als de doorgang die Vietnam met Cambodja verbindt volledig omarmd. Voor een grensstad is Ha Tien verrassend slaperig en veilig. Gelegen aan de kust, waar de Mekong Delta de zee ontmoet, is de stad een aangename plek voor reizigers om een nacht door te brengen voordat ze verder gaan.

Bezienswaardigheden in Ha Tien

Mui Nai strand

Mui Nai strand Ha Tien

Het strand van Ha Tien loopt langs een schaduwrijke oever omringt met bosjes en enkele guesthouses. De plaats wordt gewaardeerd door Vietnamese families. Als je van Phu Quoc komt, zul je niet onder de indruk zijn – hoewel het geelbruine zand schoon is, het water kalm en helder, verbleekt het echt in vergelijking met de stranden op Phu Quoc.

Thach Dong tempel

Thach Dong tempel

Thach Dong tempel ligt op 3,5 km van het stadscentrum, aan de weg naar het Mui Nai strand. Deze tempel herdenkt het gruwelijke bloedbad van 130 Vietnamese burgers die op 14 maart 1978 door de Rode Khmer van Pol Pot zijn vermoord. Het was een wanhopig gebaar van de Rode Khmer, omdat de Vietnamese troepen hen definitief uit de macht verdreven hadden, door het land binnen te vallen op 7 januari 1979. De tempel ligt in een grot die is uitgegraven in de kalkstenen rots. De tempel staat in een soort paviljoen bedekt met tegels. Maak een wandeling omhoog om te genieten van een goed zicht op rijstvelden en heuvels.

Ha Tien markt

Ha Tien vismarkt

Ha Tien heeft een levendige markt langs de To Chau-rivier. Veel geïmporteerde producten uit Thailand en Cambodja zijn hier goedkoper dan in Ho Chi Minh City. In de avond vind je op het plein de nachtmarkt waar kraampjes, restaurants en straatverkopers spulletjes verkopen en verse vismaaltijden. Langs de kust is ook de vismarkt, die vooral ’s ochtends interessant is om te bezoeken wanneer de vissersboten terugkomen.

Da Dung berg

De berg was de militaire basis van het Vietnamese Volksleger tijdens de Vietnam oorlog. Je kunt hier een reeks grotten verkennen en door de natuur lopen. Vanaf de top heb je een panoramische uitzicht op Ha Tien.

Dong Ho lagune & Ngoc Tien Klooster

Voordat je Ha Tien binnengaat, zie je dat de Giang Thanh-rivier een lagune vormt omringd door een dicht mangrovebos, voordat het de rivier eindigt in de zee. Naast de lagune ligt een boeddhistisch klooster. De gebouwen zelf zijn onopvallend, maar het is de moeite waard om de steile klim te maken voor het uitzicht op de stad, het platteland en de lagune.

Dong Ho lagune
Ngoc Tien klooster

Verblijven in Ha Tien

Accommodaties

Ha Tien heeft veel goede accommodatie voor budgetreizigers. Uitstekende mini-hotels en pensions zijn overal in de stad te vinden, voornamelijk voor reizigers (buitenlanders en Vietnamezen) die reizen tussen de Cambodjaanse stranden en het eiland Phu Quoc in Vietnam. Er zijn ook verschillende plekken om te verblijven op het nabijgelegen strand van Mui Nai. Een paar middenklasse hotels zijn er ook, maar tot nu toe zijn er geen luxe opties in Ha Tien, hoewel dit waarschijnlijk in de nabije toekomst zal veranderen.

Eten en drinken

Het zal geen verrassing zijn dat Ha Tien over veel visrestaurants beschikt. Het is vooral erg goedkoop, van viskraampjes aan de rivier tot verkopers van noodlesoep aan de straat. Veel gerechten hebben culinaire invloeden van de Khmer en Chinezen die hier beiden nog steeds een groot deel van de bevolking uitmaken. Daarnaast vind je veel ingrediënten uit de lokale regio, zoals fruit, groenten, vis en rijst uit Mekong Delta. Voor reizigers die het westerse eten missen, kunnen naar Andy’s Oasis Bar gaan.

Vervoer te plaatsen

Je kunt rondgaan met de taxi in Ha Tien. Mai Linh Taxi is de meest betrouwbare taxidienst hier. Het is een prima manier om naar het strand te gaan of één van de grotten of tempels in de buurt

Je kunt ook een motor of scooter huren via de meeste accommodaties hier. Reken op 150.000 tot 200.000 per dag te betalen.

Hoe kom je er?

Per tour

Als je geen zin hebt in het uitzoeken van bussen, taxi’s en transfers, kun je ook er voor kiezen om per tour door de Mekong Delta te reizen naar Phu Quoc of Cambodja. Je kunt zowel kiezen om in Cambodja, Phu Quoc of Ho Chi Minh City te beginnen (beide kanten op mogelijk).

[dt_products_masonry mode=”grid” layout=”btn_on_img_hover” dis_posts_total=”12″ navigation_font_color=”#333333″ custom_title_color=”#333333″ custom_price_color=”#333333″ ids=”11552,11554″]

Ho Chi Minh CIty

Om de 1 of 2 uur gaat er wel een bus tussen Ha Tien en Ho Chi Minh City. De meest comfortabele zijn de slaapbussen. De meest betrouwbare bussen zijn de oranje bussen van Futa (Phuong Trang). Een kaartje kost rond de 7 EUR en de busreis duurt ongeveer 8 uur.

Can Tho

Er rijden dagelijks bussen tussen Can Tho en Ha Tien. De reis duurt ongeveer 4 uur. Er zijn ook transfer combinaties mogelijk die je kunt boeken, die je naar de haven brengen of met een korte transfer direct door naar Cambodja, zodat je niet een nacht in Ha Tien hoeft te verblijven. Vraag aan jouw accommodatie in Can Tho hiervoor.

Chau Doc

De afstand tussen Chau Doc en Ha Tien is ongeveer 93 km. De goedkoopste manier om vanuit Chau Doc naar Ha Tien te gaan, is met de bus, die 3 EUR kost en het duurt ongeveer 3 uur. Er vertrekt een rechtstreekse bus vanuit Chau Doc die dagelijks om de twee uur gaat.

Ha Tien grensovergang

Ha Tien is een van de meest populaire grensovergangen tussen Vietnam en Cambodja, en er zijn ook verbindingen vanuit Cambodjaanse bestemmingen zoals Kampot, Kep, Sihanoukville en Phnom Penh. In Ha Tien vindt je verschillende reisbureaus die transfers regelen naar één van deze bestemmingen in Cambodja.

De boot van Ha Tien naar Phu Quoc

Er zijn meerdere boten per dag tussen Ha Tien en Phu. De oversteek duurt 1 uur en 15 minuten en je kunt kiezen tussen de Superdong Speed Ferry en de Phu Quoc Express. De eerste boot gaat om 7:35 en de laatste boot om 13:45.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.