An Giang

An Giang is een provincie in de Mekong Delta, grenzend aan Cambodja. Het is een plek waar weinig toeristen komen, waardoor het er nog erg authentiek voelt. Een plek waar alles draait om de rivieren, drijvende markten, vissen en één van de mooiste rijstvelden uit de regio.

Wat te doen en zien in An Giang

Chau Doc stad

De handelsplaats Chau Doc ligt aan de oever van de rivier de Bassac in de provincie An Giang, 290 km van Ho Chi Minh-stad aan de grens met Cambodja. Het stadje bezit een paar oude Chinese gebouwen en een sfeervolle markt. ’s Avonds kun je lekker eten in een van de drijvende restaurants aan de kade langs de rivier. In de directe omgeving liggen een drijvend dorp, een Cham-dorp en de tempels van Sam Mountain

Chau Doc drijvend dorp

Chau Doc drijvend dorp

Aan de waterkant ter hoogte van de Chau-Phutempel kun je een boot huren voor een tocht van een à twee uur naar het drijvende dorp, dat bestaat uit woonboten en huizen die op lege olievaten drijven. Vrouwen maken op kleine bootjes maaltijden klaar en varen langs de huizen om ze aan de man te brengen. De bewoners hebben de ruimte onder hun huizen afgezet met gaas en kweken er moddervis, een soort baars. De volwassen exemplaren worden opgekocht door grote ondernemingen die de vis fileren en als tilapia naar Europa exporteren. De talloze TV-antennes op de daken zijn het bewijs dat het kweken van vis de inwoners geen windeieren heeft gelegd.

Cham Dorp

Cham Dorp in An Giang

De boottocht naar het drijvend dorp wordt meestal gecombineerd met een bezoek aan het dorp van de Cham, een islamitische minderheid. Een deel van de inwoners spreekt een Maleis dialect. Het dorp heeft een moskee en een koranschool. De Cham staan bekend om de hoge kwaliteit van hun weefkunst.

Tra Su Forest

Tra Su is de mooiste plek in An Giang, waardoor je het absoluut niet mag overslaan. Alle bomen zijn diep in het water gezonken, waardoor een unieke omgeving is ontstaan om dit onderwater gelopen bos te ontdekken. Je vind hier een hoge biodiversiteit van planten: het heeft honderden fauna en flora die op het punt van uitsterven staan.

Tra Su Forest
Tra Su bos

Het bos is ook het leefgebied voor vele kolonies watervogels, vleermuizen en zelfs zeldzame en bedreigde dieren en reptielensoorten. Er zijn 140 soorten flora, 70 soorten vogels, 11 soorten dieren, 25 soorten reptielen en 23 soorten vissen.

Long Xuyen drijvende markt

De Long Xuyen drijvende markt is niet zo groot als andere drijvende markten in de Mekong Delta, maar het is een bruisende markt met honderden boten die samenkomen om te handelen tijdens de spitsuren.

Long Xuyen drijvende markt

Om de drijvende markt van Long Xuyen te bereiken, moet je een boot huren bij O Moi Ferry om ongeveer twee kilometer over de Hau rivier te varen. De beste tijd om de drijvende markt van Long Xuyen te bezoeken is rond 5:00 tot 6:00 uur.

Sam Mountain

Sam Mountain

Sam Mountain een berg noemen klopt niet helemaal. Het is meer een kleine heuvel die er groot uitziet omdat de rest van de Mekong Delta zo plat is als een pannenkoek. De “berg” heeft twee hoofdattracties; een groepje tempels op de noordelijke basis en het uitzichtpunt vanaf de top. De heuvel is ongeveer 6 km ten zuidwesten van Chau Doc.

Ta Pa rijstvelden

Eén van de mooiste rijstvelden in de Mekong Delta kun je vinden in An Giang. Om specifiek te zijn, de rijstvelden bij Ta Pa. Er zijn geen tours naar deze plek, dus je moet hier zelf heen zien te komen. Maar je zult er geen spijt van hebben om dit mooie landschap te verkennen, met rijstvelden, bomen en bergen op de achtergrond.

Ta Pa rijstvelden
Ta Pa rijstvelden

Hoe kom je er?

Van Ho Chi Minh City naar An Gian

Er zijn directe bussen van Ho Chi Minh City naar An Giang. De busreis duurt ongeveer 6 uur en prijzen zijn rond de 120,000 VND. Je kunt de tickets vooraf boeken via vexere.

Per tour

An Giang ligt een stuk dieper in de Mekong Delta vanaf Ho Chi Minh City als My Tho, Ben Tre, Can Tho en Ving Long. Om die reden zijn tours naar An Giang minder populair. Toch kan een tour de beste optie zijn, aangezien het moeilijk kan zijn om zelf te reizen in die regio.

Vervoer in An Giang

An Giang is geen populaire toeristische hub en om die reden is het vervoer voor toeristen ook minder uitgebreid. Het makkelijkste is om een scooter/motor te huren van je accommodatie. Een alternatief is een auto te huren met chauffeur of een vastbedrag af te spreken met een taxichauffeur. Het makkelijkste voor de meeste Mekong Delta bestemmingen zijn nog altijd de georganiseerde tours.

Beste reistijd

Het regenseizoen in An Giang duurt van mei tot november. Dus als je op dit moment reist, vergeet dan niet een regenjas mee te nemen. De temperatuur is hier het hele jaar door redelijk stabiel, variërend van 26-28 ºC.

An Giang
An Giang

Festivals

Als je hier in de vierde of achtste maand van de Lunar-kalender komt, kan je de grootste festivals bezoeken uit de regio. Het festival van Lady Princess of Sam Mountain is een ossen race-festival en zowel een sportactiviteit als een uniek cultureel kenmerk van de Khmer-bevolking. Stierenparen worden geselecteerd en krijgen speciaal zorg, vooral in de periode van ongeveer een week voor de race. In de hoofden van de Khmer-bevolking is An Giang Mountain Ox Racing Festival een onmisbaar spiritueel festival.

Ang Giang festivals

Grensovergang Cambodja

Je kunt ook via An Giang naar Cambodja. Er zijn een aantal grensovergangen te vinden.

  • Vinh Xuong grensovergang in Tan Chau District
  • Tinh Bien grensovergang in Tinh Bien district.
  • Khanh Binh grensovergang in An Phu-district
  • Vinh Hoi Dong-grensovergang in An Phu-district

Verblijven in An Giang

Beste hotels & homestays

  • Victoria Chau Doc Hotel: Het bekendste hotel in de regio en de hoogst aangeschreven. Dit 4-sterren hotel ligt aan de rivier en heeft een zwembad en luxe kamers.
  • Victoria Nui Sam Lodge: Dit resort ligt op Sam Mountain. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de regio, inclusief een infinity zwembad.
  • Dong Bao Hotel: Een prima hotel, handig gelegen in de buurt van de rivier en de boten.
  • Murray Guesthouse: Goede locatie, ruime kamers en gratis fietsen kun je lenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven