WC in Vietnam – Dit moet je weten

Dit is het onderwerp wat niemand vraagt, maar iedereen vraagt het zich af. Het is zelfs een van de belangrijkste zaken die je moet weten voordat je naar een andere plaats buiten jouw huis vertrekt. Hier vind je alles wat je moet weten over de wc in Vietnam.

Zijn er westerse WC’s in Vietnam?

De meeste wc’s die je zult tegenkomen in Vietnam zijns westerse toiletten. In hotels, resorts en in restaurants en andere zaken in stedelijke gebieden vind je alleen maar westerse wc’s.

In afgelegen en landelijke gebieden is het geen verrassing dat de hurktoilet populair is. Houd er rekening mee dat je zelf bij dit soort publieke toiletten vaak zelf een rol toiletpapieren handdesinfecterende zeep meeneemt. Omdat de regering ook regels maakt over hygiëne en westerse wc’s aanmoedigt, vind je tegenwoordig ook in de meeste homestays een westerse wc.

Zijn er openbare WC’s in Vietnam?

De schaarste aan openbare toiletten is meer een probleem voor vrouwen dan voor mannen. Vietnamese mannen urineren vaak in het openbaar. Je moet meestal een paar dong betalen om toegang te krijgen tot een openbaar toilet.

De algemene praktijk voor reizigers in de belangrijkste toeristische gebieden is om de faciliteiten in restaurants, cafés, hotels en winkelcentra te gebruiken.

Kan ik WC-papier doortrekken?

Zoals in (bijna) alle plekken in Zuidoost-Azië, kun je ook in Vietnam niet het gebruikte toiletpapier doorspoelen. Veel rioleringen kunnen dit namelijk niet verwerken, met verstoppingen tot gevolg. Over het algemeen, als er een prullenbak naast het toilet is, is dat waar het toiletpapier naartoe gaat. Soms als er geen prullenbak staat, kun je het wel doorspoelen.

WC papier Vietnam

Wat doet de waterslang naast het toilet?

Het waterpistool, ook wel “bum gun” genoemd, naast het toilet wordt gebruikt in plaats van toiletpapier als reinigingsmechanisme. Richt het op de vervuilde delen van het lichaam in kwestie, druk op het mondstuk en een reinigende spray van water raakt de plek. Het toiletpapier wordt meer gebruikt voor het droogmaken. Leg het papier in de prullenbak naast toilet. Het is dus gewoon nat papier in de bakken naast de wc in Vietnam. In princiepen is het gebruik van de waterslang een schonere en frissere manier dan alleen papier.

toilet in Vietnam
Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update