Drone vliegen in Vietnam

Voor veel mensen die naar Vietnam reizen, lijkt het land een perfecte gelegenheid om een drone te brengen. Ongelooflijke landschappen, grote open ruimtes en prachtige zeegezichten maken van Vietnam het perfecte “drone land”. Maar er zijn hier veel regels en het overtreden ervan kan je in de problemen brengen.

Wetgeving: Mag je in Vietnam met een drone vliegen?

Volgens de nationale luchtvaartautoriteit van Vietnam, de Civil Aviation Authority of Vietnam (CAAV), is vliegen met een drone legaal in Vietnam, maar het is aan te raden op de hoogte te zijn van en te voldoen aan de onderstaande drone-voorschriften voordat je dit doet.

  • Voor elke drone-vlucht in Vietnam is een uniek vliegbrevet vereist. Aanvragen moeten ten minste 14 dagen vóór de geplande datum van de vlucht worden ingediend bij het Ministerie van Defensie.
  • Drones mogen niet worden gebruikt om radioactieve stoffen, ontvlambare of explosieve materialen te vervoeren.
  • Drones mogen niet worden gebruikt om schadelijke objecten of stoffen of voorwerpen die gevaren bevatten af te vuren, te schieten of weg te gooien.
  • Drones mogen niet worden gemonteerd met luchtapparatuur en / of worden gebruikt voor luchtfotovideo of fotografische activiteiten zonder een daartoe uitgegeven licentie.
  • Drones mogen geen vlaggen of spandoeken vliegen, folders droppen of anderszins worden gebruikt voor propagandadoeleinden.

Kan ik mijn drone meenemen naar Vietnam?

Het is verboden om een drone naar Vietnam te brengen zonder vergunning. Er zijn weinig gevallen dat ze op het vliegveld je drone in beslag namen of controleren of je een drone hebt. Wanneer dit wel gebeurt krijg je misschien wat vragen over je drone.

Alleen op Da Nang airport wordt er wel streng op gecontroleerd en er zijn meldingen gemaakt van reizigers waarvan hun drone in beslag is genomen.

Wees je bewust van de luchtvaartmaatschappij waarmee je reist, omdat sommige je drone alleen aan boord accepteren als de batterijen zijn losgekoppeld en in een brandveilige koffer zijn geplaatst tijdens de reis.

Belangrijke tips voor het vliegen met een drone in Vietnam

  • In stedelijke gebieden, bij vliegvelden en in gebieden in de buurt van militaireninstallaties, zoals een radar of basis, is het ten alle tijde af te raden om met een drone te vliegen.
  • Het verkrijgen van een drone vergunning is moeilijk voor toeristen. Sommige buitenlanders laten dit proces door een bedrijf regelen. Sommige bedrijven kunnen het in 4-5 dagen doen en het neemt veel moeite weg, maar dit proces kan tussen de $ 350 en $ 700 kosten, afhankelijk van wie de vergunning aanvraag. En dat is slechts voor 1 dag vliegen.

Drone vliegen zonder vergunning

In de praktijk doen niet veel recreatieve gebruikers aan de lokale drone-regels of het verkrijgen van een vergunning, maar besef dat autoriteiten het volledige recht hebben om jouw materiaal bij aankomst in beslag te nemen. Voor commercieel gebruik is het meer dan raadzaam om het proces te volgen als je geen grotere problemen wilt ondervinden.

Als je op het platteland of over de oceaan wilt vliegen, komt het waarschijnlijk wel goed, zolang je maar niet teveel aandacht trekt. Probeer altijd op te stijgen en te landen vanuit een gebied met niemand in de buurt.

Vlieg niet in dichtbevolkte gebieden, met name Hanoi en Ho Chi Minh City. Er is veel politie-aanwezigheid in de stad en vliegen is daar ten strengste verboden. In het beste geval krijg je een waarschuwing en het ergste geval, is dat je drone in beslag wordt genomen en je zit de volgende dag in een vliegtuig.

Beste plekken om met een drone te vliegen in Vietnam

Halong Bay: Maak een drone vlucht over de kalkstenen rotsen en eilanden van deze baai. Een mooie extra is dat er geen politie in de buurt is om je vergunning te controleren.

drone in Halong Bay

Ha Giang: Het mooiste en indrukwekkendste berggebied vind je hier. Afgelegen gebieden zorgen ervoor dat je zonder iemand het door hebt geweldige beelden kunt maken.

drone in Ha Giang

Ninh Binh: Deze regio is een stuk drukker met toeristen en maakt het daarom wat moeilijker om ongezien te kunnen vliegen. Tocht is dit prachtige landschap perfect om te vliegen met een drone.

Quy Nhon & Phu Yen: Voor de mooiste drone beelden van stranden in Vietnam bezoek je deze twee plaatsen. Prachtige lege lange zandstranden, bijna geen toeristen en authentieke vissersdorpjes.

Mu Cang Chai & Sapa: Voor het maken van de mooiste drone beelden van terrasvormige rijstvelden kun je het beste hierheen gaan.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update