10 mooiste stranden in Vietnam

De stranden in Vietnam zijn populaire plekken voor toeristen en inwoners die willen ontsnappen aan het drukke stadsleven. Afgezien van meer dan 3.000 km zacht zand en helder water, heeft Vietnam ook tal van afgelegen baaien en eilandjes die geschikt zijn om te snorkelen, eiland-hoppen en scubaduiken

Bekijk deze lijst van de beste stranden in Vietnam. Het kan een uitdaging zijn om naar een aantal van deze locaties te gaan, afhankelijk van je locatie, maar de combinatie van een rustige sfeer en een adembenemend uitzicht op deze stranden zijn de moeite waard.

Beste strandbestemmingBeste reistijd
Phu QuocDecember t/m april
Nha TrangJanuari t/m augustus
Con DaoNovember t/m februari
Quy NhonMaart t/m september
Mui NeNovember t/m maart
Da NangMaart t/m augustus
Phu YenMaart t/m september
Hoi AnMaart t/m augustus
HueMaart t/m augustus
Halong BaySeptember t/m november en maart t/m mei.

1. Phu Quoc

Sao beach Phu Quoc

Wil je graag een strandvakantie in Vietnam of een heerlijke afsluiter aan het einde van jouw rondreis? Zoek niet verder dan Phu Quoc, want hier vind je de mooiste stranden in Vietnam.

Beste stranden op Phu Quoc

  • Sao Beach: Als je op zoek bent naar dat perfecte strand, met wit poederachtig zand, helder water, wuivende palmbomen, jungle-achtergrond en misschien een paar bars om van een cocktail of twee te genieten terwijl je uitkijkt op de open oceaan dan is Bãi Sao (Sao Beach ) jouw strand. Je vind dit strand op 25 kilometer van Duong Dong, de hoofdstad van het eiland Phu Quoc.
  • Bai Truong: Met een lengte van 20km wordt het ook aangeduid als het lange strand van Phu Quoc, waar de meeste hotels, resorts en bars gevestigd zijn op het eiland.

Bekijk hier de volledige lijst van mooiste stranden van Phu Quoc.

Beste weer en reistijd

  • De stranden in Phu Quoc kun je het beste bezoeken in het droge seizoen dat loopt van december tot en met april.

2. Nha Trang

Hon Ong (Whale Island)  - Nha Trang strand Vietnam

Nha Trang heeft een van de mooiste stranden in Vietnam, maar de plaats zelf mist helaas veel sfeer. Het is een strandbestemming die vooral is overgenomen door de Russen en Chinezen, waardoor er weinig Vietnamese cultuur over is gebleven. Dat gezegd hebbende is het nog steeds een prima stad om een dag te genieten van de stranden. Als je de mogelijkheid hebt, ga dan vooral naar de stranden die ver buiten het centrum liggen, want die behoren tot de beste van het land.

Beste stranden in Nha Trang

  • Whale Island – De stranden op Whale Island behoren tot de beste van de regio en rr is geen plek in Nha Trang die je helpt om de wereld beter te ontvluchten. Hon Ong heeft fantastische stranden omgeven door groene bomen en prachtige bossen. In de ochtend kun je een wandeling maken naar de nabijgelegen berg en snorkelen, duiken of vissen. Het eiland ligt op 100 kilometer van Nha Trang in een volledig rustige omgeving waar zelfs de lokale bevolking zelden komt!
  • Nha Trang Beach – Het strand wat in de stad ligt ligt langs een uitgestrekte strook, met palmbomen een boulevard en uitzicht op de eilanden die voor de kust liggen.
  • Ninh Van Bay – Een aardige stuk uit de stad, maar een trip totaal waard. Je vind hier onder ander een van de duurste resorts in Vietnam.
  • Doc Let – Doc let is één van de mooiste stranden in Vietnam en één van de vele stranden in en rond Nha Trang.  Een rustige plek met palmbomen, poederachtig wit zand, blauw water en een slaperig karakter. Ondanks de schoonheid, zijn er relatief weinig mensen die hier naartoe trekken en het strand voelt zich nog steeds rustig, natuurlijk en wild.

Bekijk hier de volledige lijst van beste stranden in Nha Trang.

Beste weer en reistijd

  • Het droge seizoen loopt van januari tot en met augustus, met het beste weer tussen februari en april.

3. Con Dao

Con Son - strand Con Dao

De Con Dao-eilanden zijn een archipel van 15 eilanden met in totaal 200 km prachtige kustlijn en geweldige koraalriffen, waardoor dit ook de beste plek is om te duiken in Vietnam. Het eiland wordt niet zo druk bezocht als Phu Quoc, waardoor hier het leven een stuk rustiger is.

Beste stranden op Con Dao

  • Con Son Island in het hoofd eiland en heeft zeer mooie stranden, met Lo Voi en An Hai als de meest populaire, en Dam Trau en Bat Dat Doc als de meest rustige.

Beste weer en reistijd

  • De beste tijd om Con Dao te bezoeken is tijdens het droge seizoen (november tot februari), maar als je schildpadden wilt zien nestelen op het eiland Hon Bay Canh, bezoek dan tussen juni en september.

4. Quy Nhon

Xep Beach - Quy Nhon

Quy Nhon is een prachtige strandbestemming in Vietnam, die vaak wordt overgeslagen omdat het niet goed op de route past. Onterecht, want naast het hebbende van een aantal van de mooiste stranden in Vietnam, voelt het hier heerlijk authentiek en rustig.

Beste stranden op

  • Bai Xep Beach bied de mogelijkheid om te genieten van de rust, met een strand wat bijna verborgen ligt achter het stadje Quy Nhon. Maak een wandeling over het zachte zand en spring in het kristalheldere, warme water. Geniet van het zand of ga naar een van de strandbars en geniet van een heerlijk drankje terwijl je geniet van het uitzicht.

Beste weer en reistijd

  • Om van al het prachtige stranden te genieten, moet je Quy Nhon bezoeken in het droge seizoen, dat van maart tot september is. Dit weer is op dit moment relatief droog en niet te heet, geschikt voor sightseeing en buitenactiviteiten.

5. Mui Ne

Mui Ne strand

Mui Ne, een klein vissersdorpje met prachtige stranden, onderscheidt zich door een majestueuze, nabijgelegen uitgestrekte woestijn die bekend staat als de witte zandduinen en rode zandduinen, die populair zijn voor zandsurfen en zelfs ballonvaarten.

Beste stranden van Mui Ne

  • Ham Tien – Het bekendste strandgedeelte van het Mui Ne ligt op een korte reis van 15 minuten in de regio Ham Tien, waar ook de “Fairy Stream” te vinden is.
  • Ca Na – Ca Na is een vissersdorp dat toevallig een behoorlijk mooi strand heeft. Het water is helder en snorkelen is mogelijk. Ca Na ligt in de buurt van Mui Ne.

Beste weer en reistijd

  • De beste tijd om naar Mui Ne te gaan is van november tot maart, wanneer de lucht zonnig is met harde wind,

6. Da Nang

Son Tra, Da Nang strand

Da Nang is een van de populairste strandbestemmingen in Vietnam en wordt vooral veel bezocht door Koreanen. Gelukkig is hier de sfeer een stuk relaxter gebleven ten opzichten van Nha Trang en kun je er naast het bezoeken van de stranden ook heel veel doen in de omgeving.

Beste stranden van Da Nang

  • Son Tra Son Tra is een adembenemend nationaal park in Da Nang en wordt omgeven door ongerepte stranden. Bai Cat Vang is van deze stranden het hoogtepunt, maar probeer ook zeker een aantal andere stranden hier in een dag trip naar Son Tra.
  • My Khe beach – Dit lange zandstrand begint in Da Nang maar loopt een heel stuk door voorbij de Marble Mountains, er is dus altijd wel een plekje te vinden zonder veel andere reizigers om je heen.

Bekijk hier de volledige lijst van mooiste stranden in Da Nang.

Beste weer en reistijd

  • De beste tijd om de stad te bezoeken is van maart tot en met augustus.

7. Phu Yen

Phu Yen strand Vietnam

Rond Phu Yen is het aantal lege zandstranden absurd: ze strekken zich uit in alle richtingen, met palmbomen en beboste heuvels. Je vind er verschillende fascinerende dorpen en stranden.

Beste stranden van Phu Yen

  • Tu Nham beach – Het mooiste strand hier is Tu Nham beach.

Beste weer en reistijd

  • Phu Yen ligt tegen Quy Nhon aan en heeft daarom een vergelijkbare beste reistijd van maart tot september.

8. Hoi An

Cham Island Vietnam strand

Wat Hoi An een van de beste strandbestemmingen maakt in Vietnam is de perfecte combinatie van de omgeving. Hoi An is de meest sfeervolle en mooiste stad in Vietnam, net daarbuiten vind je het relaxte platteland met rijstvelden en weer iets verder kom je terecht bij de tropische stranden. Er zijn ook genoeg leuke activiteiten om te doen in de omgeving , van fietstochten, het bezoeken van eilanden, ambachtsdorpjes en oude tempel complexen.

Beste stranden in Hoi An

  • An Bang Beach – An Bang is het mooiste strand in de omgeving en een populaire plek voor reizigers die niet in de stad hoeven te zitten om hun accommodatie te vinden.
  • Cham IslandsCham Island ligt net voor de kust van Vietnam en bestaat uit acht kleine eilanden. Je vind op deze eilanden een aantal van de beste stranden in Vietnam. De mooiste is Chong Beach. Het is een geweldig strand met wit zand, helder water, kalme zee en vooral niet veel toeristen.

Lees hier alles over de beste stranden in Hoi An.

Beste weer en reistijd

  • Het strandseizoen loopt van ongeveer maart tot en met augustus.

9. Hue

Lang Co beach, Hue strand in Vietnam

Ondanks dat Hue aan de kust ligt is deze stad niet echt een strandbestemming, maar staat toch in deze lijst, omdat er een strand niet ver van de stad vandaan ligt die absoluut hoort in de lijst van mooiste stranden in Vietnam.

Beste stranden in Hue

  • Lang Co beach – Lang Co is een prachtige eilandachtige strook van wit zand met palmbomen, met een blauwgroen meer aan de ene kant en een 10 km lang strand aan de andere kant. Het Lang Co-strand ligt aan de voet van Hai Van Pass, tussen Hue en Da Nang.

Beste weer en reistijd

  • De beste tijd van het jaar om Hue te bezoeken is februari tot mei.

10. Halong Bay

strand Cat Ba

De stranden in noord Vietnam zijn niet zo bekend (en mooi) als die in centraal en zuid Vietnam, maar kunnen een prima alternatief zijn als je niet verder reist dan deze regio. Met honderden eiland is Halong Bay de beste plek hiervoor. Houd alleen rekening dat veel van deze stranden alleen te bereiken zijn per boot en je tijdens een cruise meestal maar een uurtje de tijd krijgt om op het strand te hangen. Wil je meer vrijheid, ga dan naar Cat Ba, het grootste eiland in de baai. Dit eiland heeft een aantal stranden en je kunt vanaf hier ook met een kajak diverse stranden bezoeken in Lan Ha Bay.

Beste weer en reistijd

  • Het droge seizoen loopt vanaf november tot en met mei, maar van december tot en met februari kan het hier aardig koud worden. De beste maanden om hier de stranden te bezoeken zijn daarom van september tot en met november en van maart tot en met mei.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.