7 beste stranden van Nha Trang

De beroemde stranden van Nha Trang maken hun reputatie waar. De stad ligt direct aan de kust, waardoor een strandvakantie binnen handbereik is voor alle budgetten. Of je nu in een hostel of een vijf-sterren resort in het toeristische centrum verblijft, de oceaan is altijd op minder dan 15 minuten lopen en alle stranden in Nha Trang zijn gratis voor het publiek. En wil je meer, kun je iets verder van de stad gaan voor meer prachtige opties.

Nha Trang-strand

Nha Trang strand

Nha Trang is één van de enige steden in Vietnam die direct in het centrum een strand heeft. Nha Trang Beach (officieel Tran Phu strand) is ongeveer 6 kilometer lang met zacht zand en vele luxe hotels en resorts. De hele straat die langs het strand loopt zit vol met eet tentjes, chique bars, souvenirwinkels en lokale markten. Er zijn ook diverse watersport activiteiten te vinden zoals parasailen, windsurfen, kanoën en flyboarden.

Bai Dai strand

Bai Dai strand in Nha Trang

Bai Dai strand is een prachtig strand op slechts 30 minuten rijden van het centrum van Nha Trang. In tege

nstelling tot andere stranden die vaak glooiend zijn, is de topografie van Bai Dai vlak en bedekt een kilometer met zacht zand. Het is gemakkelijk te bereiken en minder druk dan Nha Trang Beach.

Er zijn ook verschillende visrestaurants in Bai Dai Beach. Dee meest populaire is The Shack Vietnam, een hutachtig restaurant versierd met posters van Bob Marley en houten meubels.

Doc Let strand

Doc Let strand

Doc Let ligt in de Van Phong baai en op 40 kilometer van het stadscentrum. Het is een lang halfrond strand met wit zand, blauw water en kokospalmen langs de kustlijn. Doc Let Beach is het ondiepste strand van alle mooie stranden van Nha Trang. Dit strand is vrij klein en heeft kleine golven, dus het is veilig voor iedereen om te zwemmen, inclusief ouderen en jonge kinderen, wat een ideale plek is voor familie-uitstapjes. Op het strand kun je deelnemen aan een aantal spannende activiteiten zoals windsurfen en waterskiën.

Doc Let heeft tal van palmbomen en vissersboten die voor de kust zijn aangemeerd, en is het meest populair vanwege de zoutvelden waar je de witte zoutbergen en de lokale bevolking kunt fotograferen met zware manden over de velden.

Hon Chong strand

Hon Chong strand Nha Trang

Hon Chong Beach ligt net in het noorden van Nha Trang Beach (Tran Phu strand). Op ongeveer 5 minuten rijden van de iconische Po Nagar Cham-torens wordt je verwelkomd door een rustig strand en opgestapelde rotsen die zich uitstrekken naar de zee. Het is gratis om het strand op te gaan, maar je moet een beetje geld betalen om de rotsen te beklimmen. Vanaf de top van de rotsen zie je vele prachtige eilanden in de verte, zoals Hon Tre en Hon Mot en de vissers met de houten boten die voor de kust drijven.

Bai Tru strand

Bai Tru ligt op het eiland Hon Tre en grenst aan het enorme Vinpearl-pretpark. Een door zee kruisende kabelbaan van meer dan 3 kilometer verbindt het eiland met het vasteland van Nha Trang. Je kunt er ook heen reizen met een veerboot, taxi, kano, hogesnelheidsboot, auto en motorfiets.

Het Vinpearl pretpark, met een enorm aquarium, amfitheater, winkelcentrum en een verscheidenheid aan attracties, is de belangrijkste attractie op het eiland. Als je echter een dag op Bai Tru Beach wilt genieten, is er een toegangsprijs van VND 1.100.000, inclusief retour speedboottransfers, lunchbuffet en toegang tot het strand en het zwembad.

Hon Tam strand

Hon Tam strand

Hon Tam Beach, gelegen op Hon Tam eiland, ligt op ongeveer 25 minuten van het centrum van Nha Trang. Het strand ligt in de baai dat in 2003 werd erkend als een van de mooiste baaien ter wereld. Dit is overduidelijk één van de mooiste stranden van Nha Trang!

Er zijn ook een tal van faciliteiten te vinden, van chique resorts, fascinerende bars tot fantastisch eten en zelfs een mooie golfbaan in de buurt. Bovendien zijn er interessante activiteiten die verveling zullen voorkomen, zoals diverse sporten op het strand, kajakken, flyboards, onderwaterwandelen, enz.

Jungle Beach

Jungle Beach Nha Trang

Jungle Beach in Ninh Phuoc is populair onder de backpackers. Het biedt de ideale ontspannende vakantie-ervaring dankzij de afgelegen locatie, gezellige accommodaties, groene jungles en charmante vissersdorpjes. Op 60 kilometer ten noorden van Nha Trang kun je genieten van een dagje jungle-trekking, waar je wilde apen, adelaars, lori’s en douc langurs kunt spotten. Als je dicht bij het strand wilt blijven, zijn er ook tal van activiteiten, zoals snorkelen, zwemmen, surfen en beachvolleybal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.