10 romantische bestemmingen in Vietnam

Vietnam is een geweldige plek die veel biedt aan iedereen die op zoek is naar iets heel speciaals. Je kunt er ook een romantische vakantie van maken om je relatie op te vrolijken of gewoon hand in hand te wandelen op een rustige, mooie plek. Een geïsoleerd eiland, een luxe cruise of een rustige oude stad zijn plaatsen waar je een romantisch gevoel kunt krijgen.

Natuurlijk zijn niet alle paren hetzelfde. Sommigen houden van tonnen avontuurlijke activiteiten, anderen geven de voorkeur aan luxe resorts met goed eten en een wit zandstrand, maar voor degenen die op zoek zijn naar een romantische reis, is Vietnam ideaal voor een korte pauze en een goede kans om even te ontsnappen aan je dagelijkse routine. Met een beetje onderzoek kun je perfecte plaatsen vinden voor jou en jouw partner. Maar om je tijd te besparen, hebben we hier een lijst om je te laten inspireren met de meest romantische bestemmingen in Vietnam.

1. Halong Bay

Halong Bay romantische cruise

Een van de meest romantische bestemmingen in Vietnam is Halong Bay. Maar, hier draait alles om het kiezen van de juiste cruise. Kies voor een luxe boottocht door de baai, terwijl je geniet van de meeste indrukwekkende uitzichten die Vietnam heeft te bieden. De meest luxe boten hebben een spa, bubbelbad en prachtige kamers. Bekijk samen de zonsondergangen en zonsopgangen die hier één van de mooiste zijn van het land. Wil je het iets avontuurlijker maken, ga dan samen kajakken of vlieg over de baai met een watervliegtuig.

2. Hoi An

Hoi An romantisch

De meest romantische stad in Vietnam is Hoi An. s’ Avonds door deze prachtige UNESCO-werelderfgoed stad wandelen, is ronduit magisch. De historische architectuur van de stad wordt verlicht met sprankelende lichten en lantaarns, wat een prachtige romantische sfeer creëert. Je kunt dineren met heerlijk Vietnamees eten terwijl je in een voortreffelijk restaurant zit met uitzicht op de rivier. Hoi An staat ook bekend om zijn uitstekende kleermakers, dus jij en jouw partner kunnen samen pakken, jassen en jurken op maat laten maken.

3. Phu Quoc

Phu Quoc romantisch

Dit is een andere zeer populaire bestemming voor een romantische vakantie in Vietnam en het is perfect voor koppels die van de natuur houden. Het is een plek waar je kunt ontspannen met jouw geliefde en kunt genieten van de natuur met tropische bossen en afgelegen stranden. Als je altijd al eens hebt willen duiken en snorkelen, is dit een geweldige kans om de kleurrijke vissoorten in deze ongerepte natuurlijke omgeving te zien. Phu Quoc Island heeft een aantal luxe resorts waar jij en jouw partner kunnen ontspannen en genieten van elkaars gezelschap.

4. Dalat

Dalat romantisch

Dalat staat bekend als de stad van de liefde. Niet voor niks worden Vietnamese muziekvideo over liefde hier standaard opgenomen en overal kom je koppels tegen die hun trouwfoto’s aan het maken zijn. Dalat ligt in glooiende heuvels en vredige dennenbossen en stelletjes kunnen samen romantisch over de paden wandelen met bomen en bloemen. Verblijf in een elegante Franse koloniale villa en maak een dagtocht om samen te zwemmen in een helder meer of waterval.

5. Sapa

Sapa romantisch

Het majestueuze Sapa is ongetwijfeld een van de beste romantische plekken in Vietnam. Er zijn veel dingen voor je om te verkennen en te genieten. Zo heeft Sapa één van de indrukwekkendste terrasvormige rijstvelden van Vietnam en heeft het een speciale cultuur van etnische groepen. Het voelt alsof de tijd gestopt is. Voor een optimale romantische ervaring verblijf je in een luxe resort met een prachtig uitzicht over de rijstvelden

6. Mai Chau

Mai Chau

Sapa is misschien een beetje te druk voor stellen die privacy zoeken, maar hoe geweldig het ook is, er zijn veel vergelijkbare mooie plekken in Vietnam en Mai Chau is de meest opvallende. Dit is de plek waar je alle vermoeidheid en zorgen van het drukke dagelijkse leven kunt vergeten, van het adembenemende uitzicht op rijstvelden tot fietsen over de prachtige smalle paden.

7. Cam Ranh

Cam Rang

Een andere populaire huwelijksreisbestemming, Cam Rang heeft een lang zandstrand dat perfect is om hand in hand te lopen met je geliefde. Als je wilt, kun je de hele dag doorbrengen met een koel drankje op een ligstoel op het strand. Kijk naar de bergen aan de horizon en zie de zonsondergang.
Als je echt jezelf wilt trakteren, bekijk dan het nachtleven in Cam Ranh. Je kunt uitstekende vismaaltijden hebben en genieten van cocktails in een strandbar. Verblijf in een van de hoogwaardige resorts en je zult je echt verwend voelen tijdens een romantische vakantie.

8. Hue

Hue Vietnam

Hue is een oude hoofdstad van Vietnam, vol met prachtige tempels, pagodes en tombes. Leen een fiets en bezoek de keizerlijke stad en de verboden purperen stad. Maak een boottocht over de Parfumrivier om het lokale leven op de rivier te zien en diverse eeuwen oude tempels en tombes te bezoeken.

9. Con Dao

romantisch Con Dao

Als alternatief voor Phu Quoc kun je ook voor het eiland Con Dao kiezen. Dit eiland is veel minder druk bezocht en daarom kun je hier meer rust en privacy vinden. Maak wandelingen door het nationale park, ga duiken en bekijk de schildpadden die eieren komen leggen op het strand.

10. Mekong Delta

Mekong Delta romantisch cruise

In de Mekong Delta kun je verschillende ervaringen krijgen. Vermijd de drukke steden en markten en kies voor een cruise of een luxe resort op het platteland voor de meest romantische ervaring. Maak een boottocht door de kleine kanaaltjes, fiets over de smalle paden en geniet van de rust.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.