Hon Khoi zoutvelden bij Nha Trang

De Hon Khoi Salt Fields is een unieke bezienswaardigheid in de buurt van Nha Trang. Hier wordt natuurlijk zout handmatig geoogst uit ondiepe velden langs Doc Let Beach. De zoutvelden zijn populair om fotos te maken, waar je een fantastisch uitzicht hebt op de zoutbergen en werknemers die zware manden over de velden dragen, en een pagode die bovenop een nabijgelegen heuvel ligt.

zoutvelden bij Nha Trang

De productie van zout is een bloeiende industrie in Nha Trang vanwege de uitgestrekte kustlijn van Vietnam, die elk jaar ongeveer 737.000 ton produceert. In tegenstelling tot de meeste zoutvelden in Vietnam, wordt de zware taak om Hon Khoi Salt Fields te verzorgen uitgevoerd door vrouwen van middelbare leeftijd die plaatsvinden tussen 04:00 en 09:00 uur. Om zichzelf tegen de hitte en het zout te beschermen, dragen deze ze bekende rietehoeden, handschoenen, laarzen en een gezichtsmaskers.

Beste tijd om de Hon Khoi Salt Fields te bezoeken

De beste tijd om Hon Khoi Salt Fields te bezoeken is tussen de maanden januari en juni, wanneer het zomerse klimaat (met temperaturen die kunnen oplopen tot 40 ° C) ervoor zorgt dat het zout van de zee naar de velden wordt geleid. Vervolgens laat men het ongeveer 10 dagen verdampen voordat het wordt verzameld in rieten manden, elk met een gewicht van maximaal 10 kilogram.

Hon Khoi Salt Fields bij Nha Trang

Hoe kom je er

De velden zijn bereikbaar binnen een uur rijden van het centrum van Nha Trang en ze zijn onderdeel van dagtours waarbij je ook andere belangrijke bezienswaardigheden in Nha Trang kunt bezoeken. Locatie

Omdat het een gewoon een werkende industrie is, hoef je geen toeristenfaciliteiten te verwachten in Hon Khoi Salt Fields.

Openingstijden: Dagelijks 04:00 – 09:00
Locatie: Noord-Nha Trang (Google Maps link)

Hon Khoi zoutvelden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top