Een koele duik in de Elephant Springs (Suoi Voi) tussen Hue en Da Nang

De Elephant Springs is een perfecte tussenstop in jouw reis van Hue naar Da Nang of andersom. Deze plek bevindt zich op 60 km van Hue en op 50 km van de stad Da Nang. Het gebied bestaat uit verschillende natuurlijke zwembaden met helder en koel water. Verspreid over de stroom vind je kleine en grote rotsen. Er is een rots die eruitziet als een olifant waaraan de naam van de bron te danken is. Wees ook voorzichtig, want de rotsen kunnen glad worden.

Elephant Springs (Suoi Voi)

Het ligt in de jungle van Bach Ma Nationaal Park, waardoor deze plaats iets koeler is. Tijdens het weekend kan het vol zitten met Vietnamezen die ontsnappen uit de grote stad Hue en Da Nang.

Let op: er zijn geen toegangsprijzen, maar je moet 5.000 VND betalen om je motor te parkeren.

Zwemmen en ontspannen

Elephant Springs is ongeveer 500 meter groot, inclusief meerdere kleine zwembaden. Je kunt zwemmen en afkoelen in het water of ontspannen op de platte rotsen en genieten van de zon en luisteren naar het geluid van het water dat naar beneden stroomt.

Elephant Springs (Suoi Voi)Elephant Springs (Suoi Voi)

Het grote bad heet Elephant Pool. Deze ligt tussen twee watervallen en is koel en helder genoeg om de bodem te zien. Hier kun je klimmen op een van de grote rotsen om vanaf te springen. Op het diepste punt is het ongeveer 3 meter, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het raken van de bodem.

Als je wat meer de stroom oploopt, kun je een paar baden vinden die minder diep zijn. Als je de stroom afloopt, vind je waarschijnlijk nog een aantal privé-plekken waar je kunt zwemmen of ontspannen. Je kunt hier prima een paar uurtjes doorbrengen.

Elephant Springs (Suoi Voi)

Er zijn een paar plekken waar je jezelf kunt omkleden. Locals bieden ook een omkleedhokjes in ruil voor een kleine vergoeding. Ze verkopen ook wat eten zoals kip en rijst.

Hoe kom je bij de Elephant Springs

Als je op zoek bent naar een dagje uit vanuit Hue, raden we niet aan hierheen te gaan alleen voor de de Elephant Stream. Het is een geweldige stop als je het combineert met de Hai Van Pass.

Neem Highway One (QL1A) ten zuiden van Hue en houd de kilometermarkeringen langs de weg in de gaten. Wanneer je bij de die Danang 52km komt (of vanuit de andere richting komt, P.Bai 44km), moet je rechts gaan. Het is een kleine weg, gemakkelijk te missen. Vervolgens moet je gewoon de weg volgen gedurende ongeveer 4 km om bij de Elephant Stream te komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top