Top 10 mooiste watervallen in Dalat

Dalat is een van de meest populaire vakantiebestemming onder Vietnamese touristen. Het gebied van Dalat is gezegend met een overvloed aan natuurlijke wonderen met genoeg meren, bergen en rivieren om te verkennen. Een van de hoogtepunten zijn de watervallen in de regio Dalat.

Veel van de watervallen in Lam Dong Province, vooral die dicht bij Dalat, zijn veranderd in gecommercialiseerde toeristische attracties, overspoeld met bezoekers. Hoe verder je van de stad Dalat gaat betekent dus vaak hoe natuurlijkere de omgeving waar de waterval zich in bevind. Dat wil overigens niet zeggen dat je de toeristische watervallen maar moet overslaan of dat er geen lol te beleven is.

Hier is een lijst van de mooiste watervallen in Dalat en omgeving. Aan de hand van deze lijst kun je bepalen of een waterval een bezoek waard is of niet.

Waterval Afstand vanaf Dalat Toegang Waar
Pongour waterval 50km 10,000VNĐ [kaart]
Bao Dai waterval 50km Gratis [kaart]
Elephant waterval 30km Gratis [kaart]
Prenn waterval 16km 20,000VNĐ [kaart]
Datanla waterval 6km 10,000VND [kaart]
Bo Bla waterval 80km Gratis [kaart]
Cam Ly waterval 2km 10,000VNĐ [kaart]
Tiger waterval 15km 10,000VNĐ [kaart]
Dambri waterval 130km 50,000VNĐ [kaart]
Gougah waterval 35km Gratis [kaart]

Pongour waterval

Pongour waterval in Dalat

Pongour is een van de beroemdste watervallen in de omgeving van Dalat. Het is geliefd en veel bezocht. Als gevolg hiervan is de waterval ontwikkeld om tegemoet te komen aan grote hoeveelheden bezoekers, maar in tegenstelling tot andere populaire watervallen is dit voor Pongour smaakvol gedaan. De waterval is nog steeds heel erg mooi, maar de verminderde stroming door een dam mist het wel zijn grootsheid.

Afstand van Dalat: 50 kilometer
Toegang: 10,000VNĐ
Locatie: Route

Bao Dai waterval

Bao Dai waterval

Deze enorme, donderende waterval ligt ver van de gebaande paden. De dichte jungle creëert een exotische sfeer en met ongeveer 70 meter hoog en meer dan 100 meter breed zijn deze watervallen de grootste en meest spectaculaire in deze lijst.

Afstand van Dalat: 50 kilometer
Toegang: Gratis
Locatie: Route

Elephant waterval

Elephant waterval bij Dalat

De rit naar Elephant Falls is geweldig. Een prachtige kronkelende bergweg, en dit alleen al maakt Elephant waterval een bezoek waard. De waterval in indrukwekkend, maar wees voorzichtig. De paden zijn glad en verraderlijk, die bestaat uit met mos begroeide stenen en treden gehakt uit de gesteente. Deze waterval is niet de grootste in deze lijst, maar omdat je het van onderaf bekijkt, lijkt het volume van water veel groter dan het in werkelijkheid zijn. Het is ook een populaire excursie voor reizigers op Easy Rider tochten door de Centrale Hooglanden.

Afstand van Dalat: 30 kilomter
Toegang: Gratis
Locatie: Route

Prenn waterval

Prenn waterval in Dalat

De Prenn waterval was lange tijd een favoriete attractie voor Vietnamese toeristen. Het ligt in een mooie omgeving, tussen dennenbomen beneden de Prenn-pas. De werkelijke waterval is in omvang verkleind door de uitgebreide toeristische attracties, die kanoën, ritjes op dieren, cafés, restaurants en een kabelbaan over de top van de watervallen omvat. Het is allemaal een beetje een circus. Maar de waterval is nog steeds behoorlijk mooi, en hoge bomen doemen nog op boven de waterval.

Afstand van Dalat: 16 kilomter
Toegang: 20,000VNĐ
Locatie: Route

Datanla waterval

Datanla waterval in Dalat

De waterval Datanla ligt op slechts 6 km van het centrum van Dalat. Het is dan ook geen verrassing dat dit de meest toeristische en ontwikkelde van alle watervallen in deze lijst is. De waterval heeft verschillende ‘niveaus’, die elk een andere ‘attracties’ bieden, waaronder een achtbaan, kabelbaan, abseilen, raften en het beroemde canyoning wordt hier ook gedaan. De waterval zelf is best mooi maar niet indrukwekkend. Als je van rust en natuur houd is deze toeristische waterval niet aan te raden, maar er zijn wel leuke activiteiten te doen.

Lees meer over de Datanla waterval hier en alle activiteiten die je kunt doen. Hier lees je meer over canyoning in Dalat.

Afstand van Dalat: 6 kilomter
Toegang: 10,000VND
Locatie: Route

Bo Bla waterval

Bo Bla waterval

Deze spectaculaire waterval was ooit een belangrijke attractie voor Vietnamese reisgroepen. Nu lijkt het erop dat de gloriedagen van Bo Bla voorbij zijn en dat deze eens populaire toeristenplaats is achtergelaten.

Afstand van Dalat: 80 kilometer
Toegang: Gratis
Locatie: Route

Cam Ly waterval

Cam Ly waterval in Dalat

Cam Ly waterval is een kleine maar mooie waterval, met helaas wat trieste ontwikkelingen. Omdat deze waterval vrijwel in de stad Dalat ligt, is het blootgesteld aan rioolwater, wat een paar kilometer stroomopwaarts in de rivier komt. De waterval is klein en mooi, maar de geur die uit het grijze water komt is niet lekker. Daarnaast staan er ook wat betonnen paddenstoelen, olifanten en tijgers verspreid.

Afstand van Dalat: 2 kilomter
Toegang: 10,000VNĐ
Locatie: Route

Tiger waterval

Tiger waterval

De Tiger-waterval ligt diep in de dennenbossen rond Dalat. Slechts 15 km ten oosten van de stad zijn deze watervallen gemakkelijk te bereiken, maar voelen ze veel meer afgelegen dan ze in werkelijkheid zijn. Zoals veel van de watervallen in deze lijst, is Tiger Falls enige tijd geleden ontwikkeld als toeristische attractie, maar het lijkt er niet in geslaagd, het is nu grotendeels verlaten. Er zijn banken, picknick hutten, toiletten en zelfs een restaurant hier, maar het ziet eruit alsof ze veel gebruikt worden.

Afstand van Dalat: 15 kilometer
Toegang: 10,000VNĐ
Locatie: Route

Dambri waterval

Dambri waterval

De Dambri waterval ligt ver van Dalat vandaan, maar staat nog in deze lijst omdat de waterval in de provincie van Dalat ligt (Lam Dong). Deze indrukwekkende waterval is volgens sommigen de hoogste in de provincie. Van een rotsachtige helling van 70 meter hoog valt het water naar beneden. Gigantische tropische bomen omringen deze grote waterval, maar helaas doen ook kitscherige decoraties en pretpark-attracties. Dambri is een belangrijke binnenlandse toeristische attractie. Er zijn zwaanvormige waterfietsen, een mini-achtbaan, winkels en restaurants. De waterval zelf is echter nog steeds prachtig.

Afstand van Dalat: 130 kilomter
Toegang:  50,000VNĐ
Locatie: Route

Gougah waterval

Gougah waterval

De ooit machtige watervallen van Gougah zijn getemperd door de aanleg van een dam en een reservoir in de buurt. Toen het water minder werd, werden ook de bezoekers minder. Ook Gougah is nu een verlaten toeristenplaats. Maar deze waterval bezit nog steeds iets moois, dat een bezoek de moeite waard maakt.

Afstand van Dalat:  35 kilometer
Toegang: Gratis
Locatie: Route

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top