Me Pja Pass – De Cao Bang bergpas met 14 bochten

De Me Pja Pass wordt ook wel “de bergpas van 14 verdiepingen genoemd in het Vietnamees (đường đèo 14 tầng). Deze naam dankt hij aan de 14 tellende bochten.

Je vindt deze bergpas in de provincie Cao Bang, één van de noordelijke provicies in Vietnam die beter bekend is met de Ban Gioc Waterval; de grootste en meest indrukwekkende waterval van het land. De weg door de Mo Pja-pas is ongeveer 2,5 km lang en is een van de meest bochtige wegen in het noordoosten van Vietnam. De bouw van deze weg is gestart in 2009 en voltooid in 2011.

Me Pja Pass

Me Pja Pass
Me Pja Pass

Het uitzichtpunt

In tegenstelling tot andere bergpassen in Vietnam, zoals de Ma Pi Leng pass in Ha Giang, de Tram Ton Pass bij Sapa en de Hai Van pass tussen Hue en Hoi An, moet je wat meer moeite doen om bij het uitzichtpunt te komen.

Een bordje langs de kant van de weg die is opgehangen door locals wijst het pad aan hoe je bij het uitzichtpunt kunt komen. Je kunt hiervoor parkeren, een drankje kopen en eventueel een gids huren bij het restaurant naast de bosingang.

Cao Bang berg
Cao Bang berg

Om vervolgens bij het majestueuze panorama uitzichtpunt kunt komen dien je over een bos pad te lopen. Het pad dat leidt naar het panoramische uitzicht op de Mo Pia-pas is niet zo moeilijk, maar huur een lokale gids om te voorkomen dat je verdwaalt. Het pad is aardig vrijgemaakt en er zijn markeringen op stenen die de route laten zien.

Cao Bang berg
Cao Bang bergpad

Reken dat de complete wandeling omhoog ongeveer 1 uur duurt, maar het uitzicht is dat zeker waard.

Me Pja Pass uitzichtpunt
Uitzichtpunt over Me Pja Pass

Waar is de Me Pja Pass?

De pas bevindt zich op snelweg 4A die de gemeente Xuan Truong verbindt met het centrum van het grensdistrict Bao Lac in de provincie Cao Bang.

Locatie: Google Maps

Als je over de pas gaat rijden zorg dat je een auto huurt met chauffeur of een hele sterke (schakel) motor neemt, aangezien de weg omhoog erg stijl is.

Me Pja Pass

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top