10 mooiste stranden van Phu Quoc

Phu Quoc is het grootste eiland van Vietnam en er wordt gezegd dat het eiland de mooiste stranden in Vietnam heeft. Om deze reden is het dé strandbestemming bij uitstek.

Ben je op zoek naar een plek om uit te rusten van je drukke reis door Vietnam, dan is relaxen op één van de stranden van Phu Quoc de beste optie! Omdat er langs de kust nog al veel liggen kun je deze handige lijst gebruiken van beste stranden in Phu Quoc.

Beste reistijd voor de stranden van Phu Quoc zijn de maanden van december tot april. De regen begint pas hard te regenen vanaf juni, maar april en mei zijn erg heet.

1. Bai Truong (Long Beach)

Bai Truong (Long Beach)

Bai Truong wordt vaak eenvoudigweg aangeduid als Long Beach, wat niet de officiële naam is. Het wordt zo genoemd omdat het gewoon het langste strand van Phu Quoc is. Het leidt bijna 20 kilometer van de Dinh Cau-tempel in de hoofdstad Duong Dong naar het zuiden.

Dit is ook het meest toeristische gedeelte van Phu Quoc, waar de meeste hotels en restaurants, evenals enkele bars en nachtclubs zijn gevestigd. Op sommige plaatsen is de Bai Truong al erg druk in het hoofdseizoen, maar met zijn grootte moet je altijd een vrije en rustige plek knnen vinden.

2. Ganh Dau strand

Ganh Dau strand

Het Ganh Dau-strand ligt op het noordwestelijke puntje van Phu Quoc in een dorp met dezelfde naam. Er zijn echter twee strandsecties daar. Een korte, nogal onspectaculaire voor het dorp aan de Ganh Dau-kaap en een prachtig paradijsstrand direct achter het dorp.

Het Ganh Dau-strand na het dorp is prachtig en misschien wel het mooiste strand van Phu Quoc. Het ligt afgelegen en een beetje verborgen achter een aantal resorts. Het strand is echt een droom. Er zijn veel kokospalmen, wit fijn zand en kristalhelder water. Perfect om te ontspannen in de schaduw van de palmbomen, te zwemmen en heerlijk eten te eten, dat het Peppercorn Beach Resort te bieden heeft.

3. Bai Sao strand (Star Beach)

Bai Sao strand (Star Beach)

Het Bai Sao strand op Phu Quoc, ook bekend als Star Beach, wordt geadverteerd als een van de mooiste stranden van het eiland. Het ligt aan de zuidoostkust van Phu Quoc in een prachtige baai en wordt bezocht door vele dagtochten, die vervolgens de plaatselijke strandbars bevolken.

Sao Beach, met zijn palmbomen, sneeuwwit zand en helder blauw water, is een van de populairste stranden van het eiland. Het probleem is dat door de populariteit er meerdere resorts en restaurants worden gebouwd. Met deze bouw komt ook meer afval.

4. Ong Lan strand

Ong Lan strand

Het Ong Lang strand ligt een paar kilometer ten noorden van de belangrijkste stad Duong Dong aan de westkust van Phu Quoc. Met een scooter kun je vanuit Duong Dong in ongeveer 15 minuten naar het strand gaan. Het strand is erg rustig, omdat hier niet veel bezoekers komen. Meestal verblijven alleen de gasten van de aangrenzende resorts op het strand.

Het zand is erg fijn en het water is geweldig om te zwemmen. Het enige negatieve op Ong Lang Beach is echter dat er niet teveel plaatsen in de schaduw zijn. Tijdens een strandtocht op Phu Quoc is Ong Lang Beach zeker een bezoek waard. Het noordelijke deel van het strand wordt ook wel Ganh Gio Beach genoemd.

5. Cua Can strand

Cua Can strand Phu Quoc

Het Cua Can-strand is een nog vrij eenzaam en natuurlijk strand aan de westkust van Phu Quoc. Het bijna 2 kilometer lange strand is enigszins moeilijk toegankelijk en bestaat uit twee delen, die worden gescheiden door de rivier de Cua Can.

Helaas zijn er niet veel schaduwrijke plekken op het strand. Je kunt echter het fijne zandstrand in het noorden betreden, door het resort Chez Carole. Hier vindt je echte rust en vrede.

6. Vung Bau strand

Vung Bau strand

Verder langs de kust, op een scooterrit van 5-10 minuten van het strand van Cua Can, ligt het rustige en natuurlijke deel van het strand van Vung Bau. Een grotendeels eenzaam strand met een afgelegen locatie.

Het zand is fijn en het water is erg helder en prachtig. In het laagseizoen is het echter niet zo geschikt om te zwemmen, omdat hier sterke stromingen kunnen optreden. Op Vung Bau zijn er ook een paar schaduwrijke plekken onder de bomen te vinden.

Iets verder naar het noorden zijn er ook een paar resorts op het strand. Hier is het niet zo eenzaam, maar nog steeds niet overvol. Je kunt ook het Vung Bau Resort bezoeken, dat direct aan het strand ligt (zelfs als je geen gast bent). Er zijn drankjes en iets te eten beschikbaar, anders vind je er niet veel van op het strand.

7. Bai Dai Beach

Bai Dai Beach

Iets verder achter het strand van Vung Bau ligt het strand van Bai Dai. Het bevindt zich ook aan de westkust van Phu Quoc en is iets moeilijker bereikbaar omdat het het strand van het enorme Vinpearl Resort is. Het resort beslaat bijna het hele strand. Alleen het noordelijke deel is nog niet gebouwd.

Toch vindt je veel rust op Bai Dai Beach. Het zand is erg fijn en de zee is goed om te zwemmen. Het water is erg ondiep, daarom is het strand ook geschikt voor kinderen. Je kunt ook het eiland Hon Doi Moi (Turtle Island) zien, een populaire plek om te snorkelen.

8. Bai Thom strand

Bai Thom strand

Bai Thom Beach ligt in het noorden van het eiland, in de buurt van het gelijknamige dorp Bai Thom. Het strand is nog steeds erg natuurlijk en een toeristische infrastructuur bestaat hier nog niet echt. Je kunt het alleen bereiken via een onverharde weg die door het dorp loopt.

Vanaf het strand heb je een geweldig uitzicht over Cambodja en kun je genieten van de rust. Voor een aangename duik is het strand nauwelijks geschikt. Je kunt ook het eiland Hon Mot Island bezoeken, dat via een brug met het vasteland is verbonden.

9. Bai Cay Sao strand

Bai Cay Sao strand Phu Quoc

Dit strand op Phu Quoc is gelegen aan de oostelijke kust van het eiland. Hier vind je wit zacht poederzand, kalm water and palmbomen. Dit strand is één van de verstopte pareltjes van Phu Quoc. Langs het strand liggen een aantal rustige resorts tussen de wilderige jungle. Combineer dit strand met een bezoek aan het Ham Ninh vissersdorp.

10. Bai Khem strand

Iets verder naar het zuiden dan het Bai Sao-strand in de richting van het dorp An Thoi ligt het Bai Khem-strand. Tot 2014 was dit strand gesloten door het leger, maar het is nu open voor het publiek. Er zijn een paar kleine lokale strandbars en vrijwel geen bezoekers op het terrein. Als de lokale bars het afval zouden opruimen, dan zou Bai Khem Beach echt een leuke plek kunnen zijn met veel potentieel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top