Top 10 bergen in Vietnam

Dit prachtige land gaat niet alleen over bruisende steden, uitgestrekte rijstvelden of ongerepte stranden, het staat ook bekend om majestueuze bergketens. Het veroveren van de spectaculaire bergen in Noord-Vietnam zou op jouw bucketlist moeten staan. De lijst hieronder is niet van de hoogste bergen in Vietnam, maar de bekendste bergen en de leukste om te bezoeken voor een echt adembenemend avontuur.

1. Fansipan

In de lijst van beste bergen in Vietnam kan het ook niet anders om met Fansipan te beginnen. Fansipan of het zogenaamde “dak van Indochina” is de hoogste berg in Vietnam (3143m). Voorheen kon je de top alleen bereiken door een flinke hike van 2 tot 3 dagen. Tegenwoordig is er een kabelbaan die je binnen 20 minuten naar de top brengt. Rond de piek vind je verder een aantal pagodes en tempels.

2. Langbiang berg

Langbiang Mountain

Lang Biang berg ligt in het prachtige Lang Biang-plateau in de buurt van de stad Dalat. Indrukwekkend staande op een hoogte van 2287 meter boven de zeespiegel, wordt de Langbiang berg beschouwd als het dak van Dalat. De berg is betoverend vanwege het aangename klimaat, de natuur en het prachtige uitzicht op de hele stad, bossen en rivieren. Met drie bergtoppen is Langbiang een mekka voor zowel natuurliefhebbers als avonturiers. Je kunt de bergtop bereiken via jeeps of motor op een verharde weg of je spieren testen met een wandeling via onverharde wegen en buiten de gebaande paden.

Locatie: Dalat

3. Son Tra

Son Tra - Da Nang

Son Tra, ook bekend bij Amerikaanse soldaten tijdens de Vietnam-oorlog als Monkey Mountain, is een adembenemende nationale park in Da Dang. Dit schiereiland is de thuisbasis van zeldzame soorten resusapen, makaken met lange staart en pygmee trage Loris. De berg is een favoriet van dierenliefhebbers en avontuurzoekers vanwege de natuur, het omliggende landschap en de uitdaging om de top te bereiken. Je hebt twee keuzes: wandel over de dichte junglepaden of beklim de steile kronkelige en hellende wegen met een hele krachtige motor. Omgeven door ongerepte stranden en weelderige groene natuur, klinkt dit ons avontuur.

4. Ba Na hills

Ba Na Hills Gouden Brug in Vietnam

Ba Na Hills werd in 1919 gesticht door de Franse kolonisten in het Truong Son-gebergte. Tegenwoordig is Ba Na Hills een bekende toeristische attractie geworden met tempels, pagodes, een nagebouwd Frans middeleeuwse stad, attracties zoals berg achtbaan en prachtige tuinen. Sinds een paar jaar is er een nieuw attractie, de Gouden Brug, die razend populair is geworden via kranten, online artikelen en sociale netwerken.

5. Phu Si Lung

Phu Si Lung berg Vietnam

Op een hoogte van 3076m, rangschikte Phu Si Lung de derde van de hoogste bergen in Vietnam na Fansipan (3143m) en Phu Ta Leng (3096m). Dit moet echter de moeilijkste berg in Vietnam zijn om te veroveren vanwege zijn lange en zware reis om de top te bereiken.

Vertrekkend van de grenspost van Pa De Su naar de toppen van de Pu Si Lung-piek, moeten klimmers minstens 4 dagen en 3 nachten wandelen door meer dan 100 km op en neer over ruige bospaden, bergkliffen en beekjes. Hoewel de reis lang is, kan het ongerepte landschap en de natuurlijke schoonheid in deze regio je gemakkelijk versteld doen staan.

Niet zoals Fansipan, is er geen kabelbaan om de top te bereiken. Daarom, als je op zoek bent naar extreme wandeluitdagingen om te overwinnen in Noordwest-Vietnam, plaats dan Phu Si Lung bovenaan je lijst.

6. Bach Ma

Bach Ma Nationaal Park

Bach Ma berg, in Bach Ma Nationaal Park, is een van de beste bergen in Vietnam voor trekkingen dankzij de adembenemende natuur. Op weg naar het veroveren van het Bach Ma-gebergte, kun je genieten van de prachtige landschappen en vele zeldzame soorten vogels die zijn vermeld staan in het Rode Boek van Vietnam. Tijdens de koloniale tijd bouwden de Fransen prachtige herenhuizen om te genieten van de natuur in een koele omgeving.

7. Ta Xua

Ta Xua

Ta Xua staat vermeld als een van de top 10 hoogste bergen in Vietnam en is een ongelooflijke avontuur door de wolken. Deze bergketen omvat 3 pieken die een lijn creëren die lijkt op de rug van een dinosaurus. Wat het een van de meest gewilde bestemmingen onder bergbeklimmers maakt, is misschien het surrealistische fenomeen rond de bergen: de vorming van dikke wolken, net als een witte wolkenzee. De Instagram-waardige landschappen laten je voelen of je in de hemel loopt.

8. Ba Vi

Ba Vi berg Vietnam

De Ba Vi berg is gelegen in het prachtige Ba Vi National Park met ongelooflijk rijke flora en fauna met 1.209 soorten planten en 63 soorten zoogdieren. Het nationale park biedt een geweldige ontsnapping uit de drukte van Hanoi, met koele frisse berglucht in een mysterieus landschap van wolken en tropisch regenwoud en natuurlijke beekjes. Een heerlijke tocht langs het schilderachtige pad naar de bergtop is zeker de moeite waard.

9. Marble Mountains

Marble Mountains bij Da Nang

De Marble Mountains (Ngu Hanh Son) is een groep van vijf bergen ten zuiden van de stad Da Nang en heeft een indrukwekkende historische en religieuze betekenis. Vernoemd naar de 5 elementen; Kim (metaal), Thuy (water), Moc (hout), Hoa (vuur) en Tho (aarde), de bergen symboliseren het leven. Dit heeft, samen met de marmeren trap die de berg beklimt, een grote metaforische betekenis. De meest populaire berg van allemaal is Thuy Son berg, die beschikt over boeddhistische tempels, stenen sculpturen, grotten en een panoramisch uitzicht. Met een fascinerend verhaal en verbazingwekkende wandelroutes, bieden de bergen ook tunnels onder hen die een ingewikkeld grottenstelsel vormen.

10. Pha Luong

Pha Luong Moc Chau

Op een hoogte van 2000 meter biedt Pha Luong Peak een majestueus landschap van de grens tussen Laos en Vietnam met primitieve bossen en mystieke bergen op de achtergrond. De weg naar de bergtop kost je ongeveer 3 uur op steile hellingen. Als je aan de top staat, vergeet dan niet naar de rots die uitsteekt te gaan. Dit is een van de coolste locaties om een foto te maken in Vietnam met het hele uitzicht op bergen en wolken achter je.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven