Ba Na Hills & de Gouden Brug

Ba Na Hills in de buurt van Da Nang, is razend populair geworden door de Gouden Brug van Vietnam. Echter is dit maar één van de attracties die hier te vinden zijn.

Overzicht en geschiedenis van Ba Na Hills

Ba Na Hills, 35 kilometer ten zuidoosten van Da Nang, is een beroemd heuvelstation en resort. In tegenstelling tot normale stations die op de grond zijn gebouwd, ligt Ba Na Hills 1.489 meter hoog op de berg Nui Chua. Het station, opgericht in 1919, werd geadverteerd als “de Dalat van de provincie Da Nang”. De investeerders, de Franse kolonisten, wilden het bouwen als een vrijetijdsbestemming voor Franse toeristen.

Tegenwoordig is Ba Na Hills een soort van attractiepark met een Frans dorp, Franse tuinen, wijnkelders, pagodes, een Fantasy Park, een alpine achtbaan en de wereldberoemde Gouden Brug.

Hoe kom je er?

Er zijn een paar verschillende manieren om vanuit Da Nang en Hoi An naar Ba Na Hills te gaan.

Kabelbaan

Ba Na Hills kabelbaan

Om Ba Na Hills te bereiken, dien je met de Ba Na kabelbaan omhoog te gaan. Ze behoren tot de top 10 van de wereld en hebben twee Guinness Records – omdat ze zowel de langste als de hoogste kabelbaan zijn.

Op dit moment zijn er 12 kabelstations, waarvan drie grondstations om de kabelbaan naar de top van de Ba Na Hills te nemen. Dit zijn Hoi An Station (05), Suoi Mo Station (08) en Toc Tien Station (09). Er is ook een vierde station, Da Nang Station (57), momenteel in aanbouw. Elk brengt je naar een ander deel van het resort. Kijk op de kaart voor meer informatie.

Ba Na Hills heeft in totaal vijf verschillende kabellijnen om je te helpen door het park te navigeren. Hoewel het in het begin nogal ingewikkeld lijkt, is de enige reden dat er meer dan drie routes zijn (één voor elk grondstation) omdat de attracties van het park zich op twee verschillende niveaus bevinden.

Hieronder de opties om bij het kabelbaan station te komen.

Taxi

Reizen met een taxi vanaf Da Nang lijkt de beste optie. De prijs vanaf het centrum van Da Nang tot Ba Na Hills varieert van 350.000 VND tot 500.000 VND, afhankelijk van het type taxi.

Het is ook mogelijk om een taxi van Hoi An naar Ba Na Hills te nemen, kost ongeveer 680.000 VND (30 EUR) enkele reis. Gezien de afstand en het feit dat je dezelfde dag wilt terugkeren, is het verstandig om in plaats daarvan een vast tarief te onderhandelen voor heen en terug.

Regel jouw taxi vooraf via Local Vietnam:

Tours

Een andere optie is op met een georganiseerde tour naar Ba Na Hills te gaan. Alles is vooraf geregeld en een Engelssprekende gids leidt je rond het terrein, met genoeg tijd om in de attracties te gaan.

Bus

Er zijn bussen van Da Nang naar Ba Na Hills. De vroegste rit is om 8 uur ‘s ochtends en de laatste is 16:30’ s middags. De prijs varieert van 120.000 VND tot 150.000 VND voor een retour en 100.000 VND voor een enkeltje. Je kun buskaartjes regelen via jouw hotel in Da Nang.

Motor

Dit is een goedkope optie en comfortabel voor mensen met ervaring met rijden. Je kunt bij jouw hotel een motor/scooter huren voor een redelijke prijs – ongeveer 80.000 VND (3 EUR) tot 150.000 VND (6 EUR) voor een dag.

Parkeren bij Ba Na Hills is gratis.

Prijzen en toegang

Er staan veel hokjes voor de ingang van het park om dagkaarten te kopen. Dit zijn de prijzen:

 • Volwassenen: 750,000 VND (30 EUR)
 • Kinderen tussen 1m en 1,3m: 600,000 VND (25 EUR)
 • Kinderen onder 1m: Gratis

Inclusief

 • Retour kabelbaan naar en van Ba Na Hills
 • Toegang tot Ba Na Hills en de Gouden Brug
 • Alle gratis games in Fantasy Park: meer dan 105 games
 • Funicular, Debay ancient wine cellar & Le Jardin D’Amo

Exclusief

 • Kosten voor een bezoek aan Wax Museum, katoenen dieren en carnavalsvaardigheden in Fantasy Park
 • Eten en drinken (niet toegestaan om eigen drinken en eten mee te nemen)

Toegankelijkheid

Het park is groot en er zijn eindeloze paden, trappen, binnenplaatsen en wegen. Hoewel er in sommige secties hellingen en liften zijn, kan het op veel plekken moeilijk of onmogelijk zijn als je beperkt mobiel bent.

Bagage

Als je met grote stukken bagage reist, is er een gratis bagageopslag bij Ba Na Hills. De opslagfaciliteit heeft geen maximale grootte en bevindt zich aan de rechterkant van het loket.

Kaart van Ba Na Hills

Ba Na Hills kaart
Klik om de kaart te vergroten

De Gouden Brug

Gouden Brug Vietnam

De Gouden Brug die met handen wordt gedragen is de nieuwste attractie van Ba Na Hills. Bijna onmiddellijk na opening in juni 2018 is het wereldwijd viral gegaan. Dankzij sociale media is de Gouden Brug van Vietnam op ieders bucketlist gekomen en het is gemakkelijk te zien waarom!

Het ontwerp van de Gouden Brug geeft je het gevoel dat je een wandeling maakt in de wolken, over de handen van goden. Het is deze uniciteit die ieders verbeelding aantrekt. Op een drukke dag kun je echter tussen duizenden selfiestick-toeristen op de wolken lopen die hun perfecte sociale media-verhaal proberen op te nemen. En hoewel je ze niet de schuld kunt geven – je wilt zelf ook een geweldige foto maken om de Gouden Brug te herinneren – kun je ze zeker vermijden.

Beste tijd om de Gouden Brug van Vietnam te bezoeken

Wandelen over de Gouden Brug is ongetwijfeld een adembenemende ervaring. Maar het kan net zo gemakkelijk een teleurstelling zijn als je er op het verkeerde moment bent.

Voor ochtendtypes, kom er zodra het resort om 07:00 uur opent. Er zullen maar weinig mensen bij je zijn. Plus het gouden ochtendlicht maakt je rustige wandeling nog sfeervoller.

Het absolute favoriete uur om de brug te bezoeken is rond 17:00 uur. – net voor zonsondergang. Verrassend genoeg slaan de meeste bezoekers het uitzicht op de zonsondergang over, omdat ze ofwel hongerig, moe zijn of al naar huis zijn vertrokken.

Hoe kom je bij de Gouden Brug

Op dit moment zijn er 12 kabelstations. De Gouden Brug bevindt zich op niveau één en de snelste manier om het resort te bereiken is vanaf station Hoi An (05). De Gouden Brug kan worden gezien vanuit de kabelbaan als je aankomt op het station van Marseille. Verlaat het station en vind de brugingang aan de rechterkant.

Wat kun je doen in Ba Na Hills?

De Gouden Brug is eigenlijk maar één van de vele attracties die je kunt vinden in Ba Na Hills. Hieronder een overzicht van de beste en bekendste plekken die je kunt bezoeken.

Linh Ung Pagode

Linh Ung Pagoda

Linh Ung Pagode bevindt zich op een hoogte van 1500 meter van de zeespiegel, waar je jouw ogen kunt uitkijken met een spectaculair uitzicht op de heuvels van Ba ​​Na.

De betegelde daken van de pagode, draken, lotusbloemen en boeddhistische gebedsmolens dragen bij aan de schoonheid. Er staat ook een 27-meter hoog standbeeld van Boeddha zittend op een 6-meter hoge ronde lotusbasis. Een van de meest massieve zittende Boeddhabeelden in Zuidoost-Azië. Het is een vredige ontsnapping van Fantasy Park beneden, dus breng hier wat tijd door om op adem te komen.

Fantasy Park

fantasy park Ba Na Hills

Dit fantasiepark is vol plezier en ver van de sereniteit van de tuinen en pagodes. Het is de grootste indoor video-arcadehal in Vietnam. Uitgerust met 3D-, 4D- en 5D-bioscopen, meer dan 90 gratis arcade-games, een gratis drop-tower, rotsklimmen, voetmassages en nog veel meer. Kinderen zullen er dol op zijn. Als volwassenen kun je ervoor kiezen om het helemaal te vermijden of terug te keren naar jou jeugd.

Alpine achtbaan

fantasy park Ba Na Hills

De Alpine Coaster is een individuele of gedeelde achtbaankarretje met het potentieel om 40 kilometer per uur te bereiken. Elk karretje is uitgerust met een eigen remsysteem als je wilt vertragen. De achtbaan hoeft niet snel te gaan als je dat niet wilt. Je mag de remmen gebruiken wanneer je maar wilt. Aan de andere kant, als je op zoek bent naar recordtijd, negeer dan helemaal de remmen.

Wax museum

Als je het Fantasy Park binnenkomt via de hoofdingang, bevindt het Wax Museum zich aan je linkerkant, met de grootste verzameling van wassen beelden in Vietnam met een opvallende gelijkenis van verschillende beroemdheden op aarde. Het is niet inbegrepen in het Ba Na Hills-ticket, je moet een extra ticket kopen.

Frans dorp

Ba Na Hills
Ba Na Hills

Frans dorp of zogeheten ‘klein Parijs’ is het hart van Ba ​​Na Hills waar je versteld zult staan ​​van de klassieke en hedendaagse architectuur. Het Franse dorp is een recreatie van een middeleeuwse Franse stad. Het dorp heeft een kathedraal, een groot plein met een fontein, cafés, restaurants, oldtimers en kleurrijke bloemen. In het hele dorp speelt rustgevende Franse muziek. Deze rust is echter in hevige concurrentie met de vele andere uitvoeringen en ook is het hele gebied vol toeristen.

Bloementuin van Le Jardin d’amour

le jardin d'amour

De bloementuin van Le Jardin d´amour is beroemd om zijn negen romantische tuinen met negen manieren van architectuur die je de unieke ervaring bieden bij het verkennen ervan.

Wijnkelder

debay wine cellar

De Debay Wine Cellar is het enige en goed onderhouden werk van de Fransen. Gebouwd in 1923, 100 meter lang, is deze kelder begraven diep in de rotsachtige berg. De temperatuur blijft tussen 16 ° C – 20 ° C perfect voor wijn. De Fransen gebruikten dit om te genieten van wijn, eten en dansen in de aanwezigheid van natuurlijke airconditioning.

Funicular-experience

Funicular trein

Een funicular is een kabeltrein dat in bergachtige gebieden wordt gebruikt om hellingen van verschillende graden op en af te gaan – en het werkt altijd in paren. De wagen loopt op rails en wordt met een kabel omlaag en omhoog gebracht door het tegengewicht van de andere wagen.

De kabelbaan bij Ba Na is gemaakt door een Zwitsers bedrijf en is de enige in zijn soort in Vietnam. Het vervoert bezoekers van en naar het gebied van de Bloementuinen van D’Amour en Debay Wine Cellar naar Station D’Amour.

Beste tijd om Ba Na Hills te bezoeken

Over het algemeen is april tot augustus hier het hoogseizoen, dus als je plezier wilt hebben in de energie van duizenden mensen, is dit een geweldige tijd voor. Maar als je de rust verkiest, zou je hier van september tot maart moeten komen. Vergeet niet om een paraplu mee te nemen als je in september en oktober bezoekt, omdat het waarschijnlijk zal regenen.

Festivals

Mis deze festivals in Ba Na Hills niet:

 • Het bloemenfestival van 10 februari tot 3 september
 • Het carnavalfestival van april tot september
 • Het wijnfestival van 5 tot 20 mei
 • Het bierfestival van de eerste dag van juni tot 5 september
 • Het Halloween-festival in oktober
 • Het winterfestival met Kerstmis

Accommodatie in Ba Na hills

Momenteel is er slechts één hotel in Ba Na Hills – het Mercure Danang French Village Bana Hills. Het ligt in het hart van het Franse dorp met kamers vanaf ongeveer 3.000.000 VND (120 EUR). Overnachten biedt je het voordeel dat je het hele park voor jezelf hebt voordat het opent en nadat het is gesloten. Maar afgezien daarvan is er niet veel andere reden om de nacht door te brengen in Ba Na Hills. In 2020 staat een ander hotel, M’Gallery, gepland ten westen van de belangrijkste attracties in een meer afgelegen gebied van Ba Na Hills.

Houd er rekening mee dat na 17.00 alles van de attracties tot de restaurants en bars gesloten zijn, dus daarna kun je ook alleen nog eten in het restaurant van Mercure, wat vrij duur kan zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top