Van Ho Chi Minh City Aiport naar centrum & hoe overstappen

Het vliegveld van Ho Chi Minh City, Tan Son Nhat International Airport, heeft twee terminals; een terminal voor binnenlandse vluchten en een terminal voor internationale vluchten. Het vliegveld ligt maar 6 km van het centrum, waardoor je gemakkelijk van het vliegveld naar het centrum kunt reizen.

Tan Son Nhat International Airport

Met meer dan 32 miljoen passagiers die de twee terminals passeren in 2016, is de internationale luchthaven Tan Son Nhat van Ho Chi Minh veruit de drukste van het land. De gunstige locatie, slechts 6 km buiten het stadscentrum, maakt dit een veel aantrekkelijker startpunt voor reizigers dan Noi Bai in Hanoi. Aangezien Tan Son Nhat naar internationale maatstaven echter vrij klein is, overtreft het momenteel zijn jaarlijkse capaciteit veruit en zijn lange lijnen en vertragingen daarom niet ongewoon.

Faciliteiten op het Ho Chi Minh City vliegveld

 • WiFi: Je kunt gratis verbinding maken met het internet via de WiFi van de luchthaven
 • Bankautomaten: Er zijn een aantal bankautomaten te vinden verspreid over het vliegveld.
 • Geld wisselen: Geld wisselen op het vliegveld van Ho Chi Minh City is mogelijk bij een aantal geld wissel kantoortjes. Echter is het niet aan te raden, omdat hoge koersen worden berekend. Voor betere plekken, lees: geld wisselen in Ho Chi Minh City.
 • Restaurants: Er zijn een beperkt aantal restaurants te vinden zowel voor als na check in de domstic en internationale terminal.

Overstappen terminal van internationale vluchten naar binnenlandse vluchten

Wanneer je aankomt op de internationale terminal en je daarna door wilt gaan naar de domestic terminal voor binnenlandse vluchten, houd dan rekening met de volgende reistijden:

 • Aankomst met budget Airline, betekent dat je met de bus van het vliegtuig naar de terminal wordt gebracht: 10 min
  Met normale vliegtuigmaatschappijen loop je direct de terminal binnen vanuit het vliegveld.
 • Met een Visa On Arrival dien je bij het immigratieloket jouw visum op te halen: 20 min tot 60 minuten.
  Met een e-visa kun je dit overslaan.
 • Door de douane: 30 min tot 60 minuten.
 • Bagage ophalen; de bagage komt er meestal uit na ongeveer 30 minuten tot 45 minuten. Dit betekend dat je vaak na de douane niet meer op de bagage hoeft te wachten.
 • Van International naar Domestic terminal lopen: 5 tot 10 minuten.

Wanneer je van de Internationale terminal naar de domestic terminal wilt lopen, dien je buitenom te gaan. Wanneer je de international terminal uitloopt, ga je naar rechts en loop je ongeveer 150 meter.

De bovenstaande tijden kunnen er erg afhangen van het tijdstip en de periode. Kom je heel vroeg in de ochtend aan, gaat het over het algemeen veel sneller dan later in de middag. Tijdens nationale feestdagen, zoals Vietnamees Tet Nieuwjaar, kunnen de rijen 2 tot 3 keer langer duren.

Als je met de taxi aankomt, zorg er dan voor dat de chauffeur je op de juiste terminal afzet. Hoewel internationale en binnenlandse terminals met elkaar zijn verbonden, kan het een behoorlijke wandeling zijn met veel bagage van de ene naar de andere.

Taxi vanaf het vliegveld naar het centrum

Wanneer je een taxi neemt vanaf het vliegveld naar Ho Chi Minh, vraag de chauffeur dan altijd om de meter op te zetten.

Afhankelijk van de auto en de afstand, verwacht ongeveer tussen de 8 en 14 euro te betalen als je een taxi op de luchthaven krijgt. Je kunt ook een taxi bestellen via Grab (vergelijkbaar met Uber in Nederland).

Boek jouw transfer via Local Vietnam

Je hebt ook de mogelijkheid om via Local Vietnam een privétransfer van de luchthaven naar het stadscentrum te boeken. De kosten voor het boeken van een voertuig beginnen bij 12 euro voor een groep van 3. De kosten worden hoger, afhankelijk van de grootte van het voertuig.

Bus vanaf het vliegveld naar het centrum

Bus # 109

Duur: 45 minuten
Kosten: 20.000 VND ($ 1)

De gele bus # 109 is een nieuwe moderne bus met ruimte voor jouw bagage. Een extra pluspunt is dat het personeel over het algemeen een beetje Engels spreekt.

De bus vertrekt elke 15 tot 20 minuten tussen 05.30 uur en 01.00 uur vanuit Rij 12 (Internationale Terminal) of Rij 18 (Nationale Terminal). Het eindstation is Park 23/9, maar de bus passeert ook Pham Ngu Lao (de backpackersstraat) en het busstation van Ben Thanh.

Vertel de buschauffeur waar je heen wilt en verwacht 20.000 VND ($ 1) te betalen voor een ticket naar District 1 en 12.000 VND ($ 0,60) voor korte afstanden minder dan 5 km. De busrit duurt ongeveer 45 minuten, afhankelijk van het verkeer.

Routebeschrijving van het vliegveld naar het stadscentrum:

Tan Son Nhat Airport International Terminal – binnenlandse terminal – Truong Son St. – Tran Quoc Hoan – Hoang Van Thu St. – Nguyen Van Troi St. – Nam Ky Khoi Nghia St. – Nguyen Dinh Chieu St. – Cach Mang Thang Tam St. – Pham Hong Thai St. – Le Lai St. – busstation Ben Thanh – Pham Ngu Lao St. – 23/9 Park.

Bus # 49

Duur: 45 minuten
Kosten: 40.000 VND ($ 1,80)

Bus # 49 is een andere nieuwe bus. De bus vertrekt vanuit dezelfde kolom als bus # 109 en je kunt hetzelfde hoge standaard en Engels sprekende personeel verwachten.

Bus # 49 is een paar cent duurder maar heeft meer haltes in het centrum. De bus rijdt van 05.00 uur tot 0.30 uur en het ticket kost een vast tarief van 40.000 VND ($ 1,80). Ook deze bus duurt ongeveer 45 minuten, afhankelijk van het verkeer.

Routebeschrijving van het vliegveld naar het stadscentrum:

Tan Son Nhat Airport International Terminal – binnenlandse terminal – Truong Son – Tran Quoc Hoan – Hoang Van Thu – Nguyen Van Troi – Nam Ky Khoi Nghia – Le Duan – Cong Xa Paris – Dong Khoi – Dong Du – Hai Ba Trung – Ton Duc Thang – Ham Nghi – Ben Thanh – Pham Ngu Lao – Nguyen Trai – Le Lai – Nguyen Huu Canh – Cach Mang Thang 8 – Dien Bien Phu.

Bus # 152

Duur: 50 minuten
Kosten: 6.000 VND ($ 0,30)

Openbare bus # 152 is de goedkoopste optie naar het centrum van Ho Chi Minh en vertrekt elke 12 tot 17 minuten van 6:00 tot 18:00 uur.

Je kunt de bus vinden als je de aankomstterminal uitloopt. Loop 50 meter naar rechts en koop een ticket voor 6.000 VND ($ 0,30) plus nog eens 6.000 VND ($ 0,30) per stuk grote bagage.

Het eindstation bevindt zich tegenover de rotonde van de Ben Thanh-markt. Deze markt is een korte wandeling van 10 minuten naar het gebied Pham Ngu Lao (ook wel backpack street genoemd).

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update