Van Hanoi vliegveld naar het centrum (en andersom) + vliegveld informatie

Als je aankomt of vertrekt vanaf Noi Bai Airport is het handig om te weten hoe je van Hanoi vliegveld naar het centrum kunt gaan of van het centrum naar het vliegveld. Je wilt niet een uur staan uitvogelen wat de goedkoopste manier is of te veel betalen voor een taxi.

Noi Bai Airport

Noi Bai International Airport is de grootste luchthaven in Noord-Vietnam en dient Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. De luchthaven ligt op 45 kilometer van het stadscentrum. De nieuwe International Terminal 2 werd eind 2014 geopend. De luchthaventerminal biedt verschillende diensten, winkels, restaurants, geldwisselkantoren, geldautomaten en vervoersmogelijkheden.

Er zijn op dit moment geen rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Hanoi. Bij aankomst in Hanoi dien je eerst je visum te regelen, waarna je jouw bagage kunt ophalen. Bekijk hieronder hoe je van het vliegveld naar het centrum van Hanoi gaat.

Terminal 1 of 2?

Twee terminals op Noi Bai Airport bieden twee verschillende soorten vluchten. Terminal One (T1), de oudere terminal, heeft bijna uitsluitend binnenlandse vluchten. Terminal Two (T2), geopend in 2014, biedt internationale vluchten aan.

De twee terminals bevinden zich ongeveer een kilometer uit elkaar. Als je overstapt van een binnenlandse vlucht naar een internationale, of vice versa, houd dan rekening met de reistijd tussen de terminals. Een shuttlebus rijdt ongeveer om het kwartier tussen de twee terminals. Op de borden in het vliegveld staat aangegeven waar de halte is voor de shuttlebus.

Van Hanoi vliegveld naar het centrum en vice versa

Bus

De bus is de goedkoopste manier om van het vliegveld naar Hanoi te komen, maar ook de drukste en degene die het langste duurt.

Bus 86 verbindt de aankomsten van de luchthaven rechtstreeks met de haltes van de stad Hanoi. De busrit duurt ongeveer een uur om bij het busstation aan te komen en kost VND 5.000 (ongeveer $ 0.30) per rit. Deze geel-oranje bus volgt een route vanaf het vliegveld, naar beneden door het Hoan Kiem-meer en de oude wijk van Hanoi en eindigt bij het centraal station van Hanoi.

bus van vliegveld naar Hanoi centrum

Wanneer je vertrekt kun je deze bus ook gebruiken om van het centrum naar de luchthaven te gaan. De bus rijd van 05.00 tot 22.00 uur.

Bus 7 rijdt van het busstation Noi Bai naar Kim Ma, aan de westkant van Hanoi (Google Maps). Bus 17 rijdt van Noi Bai naar het busstation Long Bien, aan de noordoostkant van de oude wijk (Google Maps). Bussen rijden elke 15-20 minuten van 05.00 tot 22.00 uur.

Shuttlebus

Er zijn verschillende shuttlebussen van de luchthaven naar het centrum van Hanoi.

Vietnam Airlines minibussen vertrekken elke 30-40 minuten vanaf aankomst in Terminal 1. Tickets kosten VND 40.000 (ongeveer 1,5 euro) per enkele reis. Deze shuttle bus rijdt ook van het centrum naar het vliegveld in Hanoi vanaf het Vietnam Airlines booking kantoor (01, Quang Trung street). De kosten voor de Hanoi airport shuttle zijn 40.000 VND en de rit duurt tussen 40-60 minuten, afhankelijk van het verkeer.
shuttle bus centrum naar vliegveld Hanoi

Jetstar Pacific en VietJet Air bieden ook bussen naar het centrum, maar deze kun je alleen direct via de luchtvaartmaatschappij regelen.

Taxi

Taxistandplaatsen zijn buiten de aankomstterminals van Noi Bai te bereiken op het eerste eiland voorbij de aankomsthal om de rij met taxi’s te vinden. Je wordt misschien benaderd door “behulpzame” mensen in de terminal die vragen of je een taxi nodig hebt, maar accepteer deze niet.

Luchthaventaxi’s rekenen een vast tarief van ongeveer 16 euro. Met de taxi’s is de snelste manier om van het vliegveld naar het centrum van Hanoi te gaan, ongeveer 30 minuten, afhankelijk van het verkeer.

Tip: Zorg dat je een papier hebt met de exacte naam van het adres van jouw hotel met telefoonnummer en laat het aan de taxichauffeur zien.

Grab

Een ander alternatief op de reguliere taxi is de taxi app Grab, om een taxi of huurauto op te roepen om je op te halen bij de aankomsthal. Je hebt voor deze app wel internet nodig, dus zorg ervoor dat je een werkende Vietnamese simkaart hebt.

Auto met chauffeur

Sommige hotels bieden ophalen vanaf het vliegveld aan. Een alternatief is om zelf een auto met chauffeur te huren om je op te halen en naar het centrum te brengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.