Treinspoor door Hanoi – Waar ligt de Hanoi Train Street?

Je kent vast wel de iconische foto’s van Hanoi met een een treinspoor dwars door een woonwijk. Deze straat wordt ook wel Hanoi Train Street genoemd (of in het Nederlands; Hanoi trein straat). Wil je ook zo’n foto maken? Lees dan verder waar je precies deze trein straat kunt vinden en wanneer er een trein langskomt.

Hanoi train street

Waar is de Hanoi Train Street?

De bekendste plek om de trein straat te bekijken is Lê Duẩn. Deze sectie is iets het centrum uit met een café om de passerende trein te bekijken. Het ligt tussen de straten Lê Duẩn en Khâm Thin. Zet Ngo 224 Le Duan in Google Maps.

Om welke tijd komt er een trein langs?

De trein rijd dagelijks door de drukke straten van Hanoi. Het passeert de bewoonde “Hanoi Train Street” volgens een schema:

Veel locals, die de dienstregeling van de trein uit hun hoofd kennen, waarschuwen toeristen wanneer er een trein aankomt. Houd er rekening mee dat treinen niet altijd op tijd rijden.

Het leukste is als je eerder aankomt. Kleding die te drogen buiten hangt wordt naar binnen gehaald en scooters worden aan de kant geschoven, allemaal zodat de trein er net doorheen kan.

Hanoi train streetHanoi train street

Als de trein er aankomt drukken bewoners zich stevig tegen de muur of springen in de deuropening. De trein is slechts een klein beetje verwijderd van de gebouwen en soms is er aan weerszijden van de trein maar een paar centimeter speling. Wanneer de trein voorbij is gaan de locals meteen weer verder met de orde van de dag.

trein door Hanoi

Veiligheid

Je ziet dat sommige toeristen geobsedeerd zijn door het maken van de perfecte foto voor social media. Maar hopelijk is het vanzelfsprekend dat dit echte treinen zijn en dat je geen risico neemt. Ze zullen niet en kunnen niet stoppen als je te lang op het spoor blijft staan. Het is niet de foto waard om het risico te nemen, dus zoek een plek aan de zijkant van de treinbaan en laat deze voorbijgaan zonder jezelf of iemand anders in gevaar te brengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top

Neem contact op

Wat is jouw vraag?