Markten in Hoi An

Wanneer je naar Hoi An gaat, moet je in ieder geval de twee bekendste markten bezoeken: Hoi An Central Market en Hoi An Night Market. Net als op andere markten in Vietnam, is dit de plek waar het allemaal gebeurd en samenkomt. Eten, kleuren, geuren, souvenirs, glimlachen, schreeuwen en lachen. Ze vormen het hart van elke gemeenschap en je kunt de lokale bevolking op hun meest authentieke manier zien. Hoewel supermarkten overal in Vietnam zijn geopend, genieten de meeste inwoners nog steeds van de versheid van de producten op de markten en het gemak van vaak niet eens van de motor af te hoeven stappen om te winkelen.

De twee populairste markten in Hoi An zijn voor een gedeelte gericht op toeristen en andere gedeelte voor lokaal gebruik. Wil je een meer authentieke markt bezoeken, dan zijn er nog andere markten net buiten Hoi An waar je heen kunt gaan, maar let op, je moet wel vroeg opstaan.

Hoi An Central Market

Lang de Thu Bon-rivier vind je de bruisende Hoi An Central Market. De markt bestaat uit verschillende delen. Je hebt het centrale markt gebouw, met onder andere een food court en een vlees markt. Dan heb je buiten een vismarkt, een groente en fruit markt en souvenirs en kleding.

Hoi An Central Market

Wanneer je naar binnen loopt via de hoofdingang kom je als eerst in een soort food court van de Central Market. Dit is een goede plek voor een ontbijt. Een veelvoud aan kleine kraampjes, die lokale gerechten serveren tegen betere prijzen dan de plaatselijke restaurants en het eten is prima op de markt. Wanneer je doorloopt zie je vooral veel specerijen, kruiden en koffiebonen.

food court van de Hoi An Central Market

Aan het einde van het gebouw kom je in het vleesgedeelte. Hier kan een beetje griezelig worden, maar het is schoner dan de meeste Aziatische vleesmarkten. Je ziet rundvlees, varkensvlees, hele kippen en andere delen van dieren die niet gemakkelijk te identificeren zijn.

Wanneer je doorloopt kom je buiten op de groentemarkt en vismarkt. De vismarkt gaat open om 06.30 uur. Als je vroeg in de ochtend komt zie je de vissers die hun vangst komen brengen en dat het onderhandelen begint. Wees gewaarschuwd dat het erg rommelig kan worden, maar het is zeker een bezienswaardigheid die je niet mag missen.

Op de groente en fruit markt kun jij je onderhandelingsvaardigheden verbeteren. Houd er rekening mee dat de prijzen voor toeristen hier een heel stuk duurder zijn dan normaal.

Central Market Hoi An

markt Hoi An

Daarnaast heb je ook nog een gedeelte langs de rivier waar ze onder andere souvenirs en kleding verkopen. Van geschilderde kokosschalen tot met de hand gesneden eetstokjes en van elektronische gadgets tot een nieuwe koffer of zelfs zilveren sieraden.

Tip: Het is een goed idee om gesloten schoenen te dragen, omdat de vloer op de markt vochtig en plakkerig kan worden, vooral als je de vismarkt bezoekt.

Hoi An Night Market

De Hoi An Night Market (Hoi An avondmarkt) ligt in het centrum van de stad, aan de overkant van het water ten opzichte van Hoi An Central Market. Er zijn meer dan 50 lokale verkopers die van alles verkopen, van lokaal straateten, souvenirs, kleding, sieraden en accessoires. Het is geen authentieke markt met spullen voor de lokale bevolking, maar meer gericht op de toeristen. Maar dit geeft niet, want de sfeer op de markt is geweldig. De 300 meter lange straat met uitzicht op de rivier wordt verlicht door honderden kleurrijke lantaarns. Om deze reden is het ook een populaire markt voor fotografie.

night market Hoi An

lantaarn markt Hoi An

Wat je kunt kopen op de Hoi An Night Market is vooral traditionele kleding, papieren lantaarns, en souvenirs zoals T-shirts, sleutelhangers en waaiers. Houd er rekening mee dat de prijzen een stuk hoger zijn gemaakt dan normaal, dus wees niet verlegen om te onderhandelen. Als de verkoper weigert, wees beleefd en ga naar een andere kraam.

avond/nachtmarkt in Hoi An

night market Hoi An

Veel kraampjes op de avondmarkt van Hoi An bieden ook smakelijk straateten zoals banh xeo (Vietnamese pannenkoek), banh mi (broodjes) en Banh Tieu (Vietnamese donut), die niet meer dan VND 25.000 kosten. Als je de voorkeur geeft aan een goede maaltijd, zijn er tal van restaurants, pubs en bars langs de markt en op slechts een paar minuten lopen. De meeste van deze locaties hebben een terras op de bovenverdieping met een mooi uitzicht op de Hoi An avondmarkt en de Thu Bon-rivier.

Openingstijden: Dagelijks van 17:00 tot 23:00
LocatieNguyen Hoang Street, Hoi An

Andere markten in Hoi An

Er zijn nog een aantal andere markten die net rond Hoi An liggen. Deze markten zijn minder toeristisch en een stuk kleiner, maar vaak daardoor indrukwekkender. Wil je echt het beste uit een marktbezoek in Hoi An halen, overweeg dan één van deze markten:

Thanh Ha Vismarkt

Thanh Ha Fish Market ligt aan de Thu Bon rivier, op ongeveer 3 km van de stad Hoi An. Dit is een groothandelsmarkt voor het verkopen van de vis die ‘s nachts wordt gevangen. De markt is open in de ochtend van 05.00 tot 07.00 uur. De vissen op deze markt staan bekend als de beste vis in de regio.

Hoi An vismarkt

An Bang strand markt

An Bang Market is alleen actief van 05.00 uur tot 09.00 uur en ligt dicht bij het gelijknamige strand An Bang Beach. Je vindt hier lokale eetgelegenheden en vrouwen die groenten en fruit verkopen bij de ingang. Loop een beetje verder in de richting van het strand, en je zult vers vis vinden en vrouwen die de vis schoonmaken en voorbereiden. Je kunt behoorlijk aangekeken worden, want hier komen weinig buitenlanders, maar iedereen is vriendelijk en ze zijn niet zo opdringerig als op andere markten in Hoi An.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top