Van Hoi An naar Dalat (of vice versa)

Wil je zowel Hoi An als Dalat bezoeken, maar je weet niet zo goed hoe je tussen deze twee steden moet reizen? Of wil je bijvoorbeeld Nha Trang liever overslaan? Lees dan verder voor alle opties om te reizen van Hoi An naar Dalat of andersom van Dalat naar Hoi An.

Pro tips

 • Hoi An zelf is geen plaats waar veel bussen stoppen en het heeft geen vliegveld en treinstation. Het beste kun je kijken om vanaf of naar Da Nang te reizen, wat maar een half uur/ drie kwartier van Hoi An ligt. Lees hier meer hoe je tussen Da Nang en Hoi An reist. Wanneer je dus online (of offline) zoekt op Hoi An en geen beschikbaarheid vind, probeer dan Da Nang.
 • Vervoer tussen steden kun je boeken bij een reisbureau, treinstation, busstation of online via baolau en 12go.asia.
 • Wanneer je online zoekt, gebruik Da Lat in plaats van Dalat.

Vluchten

Hoi An heeft zelf geen vliegveld, maar het dichtbij gelegen Da Nang wel. Echter is een vlucht van Da Nang naar Dalat niet een hele goedkope optie. Er is één vlucht per dag vanaf €100 door Vietnam Airlines.

De goedkopere budgetmaatschappijen hebben geen directe verbinding tussen Dalat en Da Nang. Dit betekent dat je vanaf Dalat of Da Nang altijd eerst naar Ho Chi Minh City of Hanoi moet vliegen en uiteindelijk altijd langer dan 6 uur onderweg bent (dit is altijd nog wel sneller dan de bus). Bekijk hier hoe je het beste binnenlandse vluchten in Vietnam boekt.

Bus van Dalat naar Hoi An of Hoi An naar Dalat

Er zijn geen rechtstreekse bussen van Hoi An naar Dalat of van Dalat naar Hoi An. Er is wel een rechtstreekse busverbinding tussen de steden Dalat en Da Nang. Er zijn een aantal bussen per dag van Futa Bus en Hanh Cafe. De reis tussen Da Nang en Dalat duurt ongeveer 17 uur. Je kunt deze bus vaak niet eerder dan een maand van te voren boeken bij een reisbureau of online via baolau of 12go.asia. Let op: beide websites maken gebruik van een andere busmaatschappij, dus controleer beide websites voor prijzen en beschikbaarheid.

Via Nha Trang

Omdat 17 uur in de bus een lange zit is, kiezen de meeste reizigers om dit in twee keer te doen. De meest populaire plek tussen deze twee steden is Nha Trang. Je hebt drie opties om tussen Hoi An en Nha Trang te reizen, met de bus of via Da Nang met de trein of vliegtuig.

Veel reigers slaan Nha Trang alleen liever over, omdat het niet Vietnamees aanvoelt en het druk is met Russische en Chinese toeristen. De omgeving is echter wel mooi en als je van stranden houd zit je hier ook goed, prima om een dagje uit te rusten voordat je jouw weg vervolgd naar Dalat of Hoi An.

Met de bus:

 • De busreis van Nha Trang naar Dalat duurt 4 uur
 • De busreis van Nha Trang naar Hoi An/Da Nang duurt 13 uur.

Met de trein

De treinreis tussen Da Nang en Nha Trang is erg indrukwekkend. Grote delen rijd de trein langs de kust.

 • De treinreis tussen Nha Trang en Da Nang duurt tussen de 9 en 10 uur.

Vluchten

 • De vlucht tussen Nha Trang en Da Nang duurt 1 uur.

Alternatieven tussen Nha Trang en Dalat

Tussen Nha Trang en Dalat heb je nog een aantal andere opties:

 • Er is een luxe limousine service die tussen deze twee steden rijd en jou ook nog eens afzet bij jouw hotel, voor maar een paar euro duurder dan de bus.
 • De route tussen Nha Trang en Dalat is heel indrukwekkend! Eén van de beste manieren om deze te zien is met een scooter of motor. Rij je niet zelf, ga dan met een easyrider.
 • Een andere unieke manier is met de fiets! Er zijn verschillende tours waarbij je met een gids deze route aflegt. Van Dalat naar Nha Trang is het vooral berg af, dus niet heel zwaar, maar wel enorm indrukwekkend.

Off the beaten track routes

 • Tussen Nha Trang en Hoi An vind je Quy Nhon. Dit is een geweldige tussenstop, met mooie stranden en een echt authentiek Vietnamees gevoel. Quy Nhon heeft naast een busstation, ook een vliegveld en treinstation in de buurt.
 • Wil je nog meer off the beaten track gaan, kies dan voor Kon Tum in de centrale hooglanden. Bezoek etnische minderheidsdorpen met geen enkele andere toerist in de buurt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven