Een wandeling rond het Hoan Kiem meer in Hanoi

Het Hoan Kiem meer in Hanoi trekt toeristen en inwoners aan die op zoek zijn om weg te zijn van het lawaai en de hectische stad. Het meer is vredig en rustig met een klein eiland in het midden van het meer. Je kunt Hanoi niet volledig bezoeken zonder een wandeling rond het Hoan Kiem meer, het middelpunt van de stad.

Over Hoan Kiem meer

Liggend in het centrum van de historische wijk van Hanoi, is het Hoan Kiem-meer een mooie, rustige plek met een fascinerende geschiedenis. Volgens de legende kreeg keizer Le Loi in 1428 een magisch zwaard van de draak om tegen Chinese onderdrukkers te vechten. Dit zwaard kwam uit het Hoan Kiem meer.

Na een succesvolle strijd tegen de Chinese indringers, bezocht keizer Le Loi het prachtige meer. Hij was met een bootje op het meer toen een enorme gouden schildpad opdook. De schildpad legde uit dat hij door zijn meester, de draak, was gestuurd om het zwaard van Le Loi op te halen. Loi gaf het zwaard terug aan de schildpad, die ermee verdween in de diepte. Loi noemde vervolgens het gebied Hoan Kiem-meer, wat “Meer van het teruggekeerde zwaard” betekent ter nagedachtenis van deze spectaculaire gebeurtenis.

Beste tijd om het meer te bezoeken

Het beste kun je Hoan Kiem meer bezoeken in het weekend (vrijdag, zaterdag en zondag). De straten rond het meer en in de oude wijk worden afgesloten voor gemotoriseerde voertuigen. Geen lawaai van auto’s en scooters en een geweldige sfeer. Op straat rond het meer zijn mensen spelletjes aan het doen en worden spulletjes verkocht.

Hoan Kiem meer in weekend

Als je ‘s ochtends vroeg om ongeveer 5 uur’ s ochtends wakker wordt, zie je groepen van ouderen en tieners die aan het sporten zijn, van yoga tot tai-chi tot aerobics en fitness.

Hoan Kiem meer in de ochtend

In de middag vind je veel scholieren die praatjes maken met toeristen om hun engels taal te verbeteren. Kunstenaars maken schilderijen van het meer en portretten van mensen en een aantal straatstalletjes waar drinken en souvenirs worden verkocht.

‘s Avonds zie je veel koppels die hand in hand langs het meer lopen. Het meer met de tempels wordt dan mooi verlicht. Je ziet ook veel groepen lokale mensen die training langs het meer door middel van dansen.

Hoan Kiem 's nachtsHoan Kiem meer avond

Wat kun je doen rond het Hoan Kiem meer?

Rond het meer wandelen

De beste manier om het meer te zien is een wandeling er rond om heen. Op elk tijdstip van de dag is er een andere sfeer. Kom zeker ook in de avond naar het meer, wanneer de tempels en de Schildpadtoren mooi verlicht zijn.

Ngoc Son Tempel en de rode Huc brug

De bekendste bezienswaardigheden op het meer zijn de tempel en de iconische rode brug. Via de Huc brug kun je naar het eilandje op het meer lopen waar de Ngoc Son tempel staat. Dit eiland waarop de tempel is gebouwd staat bekend als Jade Island. Het is gebouwd ter herdenking van een 13e-eeuwse militaire leider. Het tempelcomplex bevat een aantal interessante bouwwerken en altaren.

rode Huc brug Hoan Kiem

Er was een schildpad die leefde in het meer waarvan men dacht dat het de reïncarnatie was van de mythische schildpad. Deze enorme schildpad was een van de laatste van zijn soort (Yangtze-weekschildpad, nu bijna uitgestorven). Helaas overleed ze begin 2016 en het hele land treurde om haar dood. Ze is nu te vinden in het tempel complex.

Ngoc Son Tempel in Hoan Kiem meer

Schildpadtoren

De Schildpadtoren (Thap Rua) ligt op een eiland in het midden van het meer. Nadat de gigantische schildpad het zwaard van zijn meester terugbracht, werden schildpadden rond het Hoan Kiem meer vereerd. De Schildpad toren werd gebouwd ter eren van de magische schildpad die het zwaard bewaakt.

schildpadtoren in Hoan Kiem meer

Cyclo tour rond het meer

Een leuke manier en minder vermoeiend in de hitte om het meer te zien is met een cyclo Deze fiets met bak voorop waar je met twee mensen in kunt zitten maken rondjes door de stad. Je kunt een rondje om het meer met een cyclo goed combineren met andere bezienswaardigheden in en rond het oude stadscentrum van Hanoi.

Cyclo fiets tour in Hanoi

Andere bezienswaardigheden in de buurt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top

Neem contact op

Wat is jouw vraag?