Geld wisselen in Ho Chi Minh City

Eén van de eerste dingen die je moet doen wanneer je aankomt in Vietnam is geld wisselen. Je hebt lokale valuta nodig om je taxi naar het centrum te betalen, wat eten kopen, Vietnamese SIM-kaart halen en je hotel afrekenen als je dat niet online hebt gedaan. Maar pas op! Trap niet in een geldwisselkantoor met slechte wisselkoersen, waardoor je veel te veel betaalt. Lees hier daarom aanbevolen geldwisselkantoren en tips over geld wisselen in Ho Chi Minh City.

Geld in Vietnam

De officiële valuta in Vietnam wordt Dong (VND) genoemd. Bankbiljetten zijn beschikbaar in 1.000, 2000, 5.000, 10.000, 20.000, 50.000, 100.000, 200.000 en 500.000 dong. De biljetten van 20.000 en 500.000 lijken op elkaar, dus wees extra voorzichtig als je met deze bankbiljetten betaalt. Lees hier meer over geld in Vietnam.

Waarom niet op het vliegveld

De eerste plek waar je kunt wisselen als je aankomt in Vietnam is meestal het vliegveld. Let op(!), de wisselkoers van geldwisselkantoren op het vliegveld is niet gunstig, maar het kan nodig zijn om te betalen voor een taxi en andere onmiddellijke behoeften. Haal niet meer dan 20 euro, wat meer dan genoeg is voor een taxi naar de stad en wat eten.

Banken

Banken in Ho Chi Minh City zijn overal en ze zijn zeer concurrerend in het aanbieden van Vietnam Dong tegen de beste prijs. De populaire grote banken zijn Vietinbank, Vietcombank, Agribank, BIDV, etc. Naast de geldautomaat die rondom Ho Chi Minh City is gepositioneerd, zou je geen probleem moeten hebben om er een te vinden vooral rond de binnenstad in District 1.

Juweliers: de beste plek voor geld wisselen in Ho Chi Minh City

Goudwinkels en juweliers zijn de beste plekken om geld te wisselen in Ho Chi Minh City. Je kunt hier de beste wisselkoers krijgen.

De goudhandelaren rond Ben Thanh Market zijn de populairste keuze van lokale bewoners en toeristen als het gaat om het wisselen van valuta. Verwacht een groot aantal van hen te vinden op de straat Le Thanh Ton, een van de 4 straten rond deze beroemde oude markt. Hieronder vind je een lijst met aanbevolen geldwisselaars, goudwinkels en in Ho Chi Minh-stad.

Ha Tam Jewelry

Ha Tam geld wisselen in Ho Chi Minh City

Deze winkel bevind zich naast Ben Than Market. Ha Tam Jewelry is waarschijnlijk de bekenste geldwisselaar en als je aankomt zie je vaak al genoeg mensen in de rij staan.

 • Adres: 2 Nguyen An Ninh, Ben Thanh Ward, District 1
 • Openingstijden: elke dag van 8:00 tot 20:30

Hung Long Money Exchange

Hung Long geld wisselen in Ho Chi Minh City

Hung Long is een hele betrouwbare plek om geld te wisselen in Ho Chi Minh City. Deze geldwisselaar ligt in de buurt van Ho Chi Minh Square en Sheraton Saigon.

 • Adres: 86 Mac Thi Buoi, Ben Nghe, District 1, Ho Chi Minh City, Vietnam
 • Openingstijden: elke dag van 07:00 – 22:00

Ben Thanh Money Changer

Het ligt op ongeveer 9 meter afstand van de westelijke ingang van de Ben Thanh-markt.

 • Adres: 30-36 Phan Boi Chau, Ben Thanh, District 1, Ho Chi Minh City, Vietnam
 • Openingstijden: 07:00 – 22:00

Hoang Thu

Het ligt tegenover de noordelijke ingang van de Ben Thanh-markt.

 • Adres: 178 Le Thanh Ton, Ben Thanh, District 1, Ho Chi Minh City, Vietnam
 • Openingstijden: 09:00 – 18:30

Eximbank Money Exchange 59

Ligt bij Ho Chi Minh Square en Sheraton Saigon.

 • Adres: 135 Dong Khoi, Ben Nghe, District 1, Ho Chi Minh City, Vietnam
 • Openingstijden: 07:00 – 22:00

Tips om geld te wisselen

 • Gebruik xe.com om de huidige koers te vinden van Euro naar Dong of Dollar naar Dong. Je kunt eventueel ook de handige App van XE downloaden.
 • Wanneer er meerdere geldwisselkantoren in de buurt van elkaar zitten, controleer welke de beste koers hanteert.
 • Dollar (USD) heeft vaak de beste koers naar Vietnam Dong.
 • Met Dollar kun je bij veel hotels en reisbureaus ook betalen.
 • Wanneer je aan het einde van de reis geld overhebt kun je ook je geld terug wisselen van Dong naar Euro of Dollar; vaak krijg je er meer voor dan in Nederland.
 • Geld pinnen in Ho Chi Minh City is ook mogelijk; je betaalt vaak een standaard bedrag per transactie plus de conversie van Euro naar Dong. Om deze reden is het is niet aan te raden om elke keer kleine bedragen te pinnen.
 • Creditcards worden geaccepteerd bij de meeste hotels en veel reisbureaus. Echter restaurants, met name kleine lokale restaurants, doen dit niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.