Son Tra bij Da Nang: Stranden en bezienswaardigheden

Son Tra is een adembenemend nationaal park in Da Nang dat 693 meter boven de zeespiegel ligt. Het is 35-minuten rijden van Da Nang, waardoor het een populaire plek is onder de lokale bevolking en reizigers op zoek om te ontsnappen aan de hitte en het drukke verkeer van de stad.

De berg wordt ook wel het Son Tra-schiereiland genoemd en wordt omringd door ongerepte stranden. Vroeger was het een prominente observatiebasis tijdens de oorlog tussen Amerika en Vietnam, met twee radarkoepels die nu zijn overgenomen door het Vietnamese leger en een helikopterplatform, wat zorgt voor een mooi uitkijkpunt.

Hoe komt je er?

Het beste kun je Son Tra bezoeken door een scooter te huren in Da Nang of  Hoi An. Houd rekening dat Hoi An een uur verder ligt, dus twee uur meer kost (heen en terug). De weg is vrij simpel, maar het is handig om een navigatie app te gebruiken zoals Google Maps of Maps.me.

Een andere optie is om met een tour te gaan. Met een tour hoef je niet zelf te rijden en ben je zeker dat je de hoogtepunten van Son Tra gaat zien. Nadeel kan zijn dat je minder vrijheid hebt, behalve als je een privé tour boekt.

Een alternatief voor een tour is een auto huren met chauffeur voor een dag.

Wat kun je er doen?

Scooter rit

Het verkennen van het Son Tra kan het best worden gedaan met een scooter, aangezien sommige wegen, zoals de weg naar de Banyan-boom of de vuurtoren, nauwelijks toegankelijk zijn voor een taxi. Met een scooter door het gebied rijden is een groot avontuur. De wegen hier zijn bijna leeg, er is geen verkeer en het is relatief veilig om te rijden. Vergeet echter niet dat je een scooter nodig hebt met goede remmen en sterk genoeg moet zijn om steile heuvels op te rijden.

Son Tra scooter

Son Tra kustweg

Kijken naar de Douc Langur

Son Tra nationaal park is de thuisbasis van de Red Shanked Douc (Douc Langur), een zeer zeldzame aap, die een beetje verlegen is en niet van interactie met mensen houdt. Hier en daar zie je speciale touwen opgehangen over de weg, om het gemakkelijker te maken voor de apen om het over te steken en niet geraakt te worden door een passerend voertuig.

Son Tra aap

Relax op het strand

De stranden op Son Tra zijn een stuk minder toeristisch dan de stranden die direct naast Da Nang liggen. Combineer een dag met rondrijden op Son Tra met relaxen op hun rustig mooi strand. Houd er rekening mee dat er een aantal stranden zijn die eigendom zijn van een resort.

Son Tra strand

Stranden

  • Tien Sa Beach: Biedt een mooie strook strand met vrijwel geen toeristen, en vooral enkele lokale vissers.
  • Bai Rang: Het is rustig en mooi strand. Een prima plek voor een Vietnamese lunch in het restaurant met een mooie locatie in een kleine hut boven de zee.
  • Da Den Beach (Black Stone Beach): Het is een afgelegen strand en uniek in de omgeving dankzij de vele grote zwarte stenen. Ontspan hier na al je ontdekkingen en ga zwemmen voordat je terugkeert naar Da Nang.
  • South Beach (Bai Nam): Een kleine baai met zandstrand omringd door rotsen die exclusief eigendom is van het Son Tra Resort. Het is mogelijk om hier overdag gebruik te maken van het strand als je ook gaat eten in restaurant van het resort. Het uitzicht op de zonsondergang is spectaculair.
  • Bai But: Het eerste strand aan de zuidkant van het schiereiland. Het is niet helemaal het ongerepte paradijs sinds de opening van het Buddha Beach Resort, maar een leuke plek om op een rustige dag te bezoeken.
  • North Beach (Bai Bac): Vanwege het prachtige landschap hier heeft SunGroup ervoor gekozen om een 5-sterrenresort te bouwen genaamd InterContinental Danang Sun Peninsula.

Bezienswaardigheden

Linh Ung Pagoda

Linh Ung Pagoda

Aan het begin van het Son Tra schiereiland, zie je een lang wit vrouwelijke Buddha standbeeld op de zee gericht. Dit beeld beschermt de plaatselijke vissers en geeft hen de kracht om tegen de golven en de wind te vechten. Deze Buddha markeert ook de ingang van de Son Tra Linh Ung Pagoda, een van de mooiste tempel complexen in dit deel van Vietnam. Je vind hier diverse beelden, tempels en een poort met meerdere bogen.

Ban Co Peak

Ban Co Peak op Son Tra

Zowel letterlijk als figuurlijk is Ban Co Peak het hoogtepunt van Son Tra. Vanaf dit puntje heb je een geweldig uitzicht over het schiereiland en Da Nang. De toegang hier is gratis, maar je moet 2000 VND betalen voor het parkeren. Ban Co Peak is ook beroemd om het standbeeld van Confucius. Dit bronzen standbeeld van de grote schaakfilosoof is een eerbetoon aan de man, die de oosterse cultuur enorm heeft beïnvloed.

Son Tra berg

De duizend jaar oude boom

duizend jaar oude boom op Son Tra

De gigantische banyanboom is een leuke stop voor een korte rustpauze. De boom wordt geschat op bijna 1000 jaar oud. Zijn wortelsamenstel is uitgegroeid tot nieuwe stammen die het massieve bouwwerken vanuit het centrum ondersteunen. Deze banyanboom heeft een omtrek van 10 meter met 26 nieuwe stammen die ongeveer 25 meter hoog zijn.

Cape Nghe

In Cape Nghe (Mui Nghe of Hon Nghe) kun je goed snorkelen. Door het helder blauwe water kun je de bodem zien. Tijdens het snorkelen kan je verschillende vissen, garnalen en inktvis zien. Er wordt hier ook gedoken (scuba), omdat er meer dan 40 zeldzame koralen zijn.Son Tra vuurtoren

The eye of Indochina

Son Tra radar

Dit is een andere naam voor Radar Station 29. Tegenwoordig wordt Son Tra nog steeds gebruikt als radarstation voor burgerluchtvaart, luchtmacht en de marine. Aangezien dit een militair gebied is en nog steeds wordt gebruikt ter bescherming van territoriale soevereiniteit, kun je niet naar de radarlocatie gaan, maar er zijn nog steeds veel plaatsen op de bergwegen waar je het kunt zien.

Man Thai Fishing Village

Man Thai vissersdorp bij Da Nang

Dit vissersdorp ligt net voordat de weg de heuvel op gaat. De lokale vissers leveren de meeste visrestaurants in het dorp. Als je hier vroeg in de ochtend komt (rond 6-7 uur), kun je het ochtendritueel van de vissers zien die zich klaar maken voor de dag op zee. Het dorp heeft de lokale vismethoden behouden en je kunt hier een kijkje nemen in de tradities en de traditionele manier van leven in Da Nang.

Son Tra vuurtoren

Son Tra vuurtoren

Genoemd als één van de mooiste vuurtorens van Vietnam en gebouwd in Franse architectuur. Het is één van de acht oudste vuurtorens in Vietnam. De vuurtoren biedt je de mogelijkheid om van bovenaf te genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op de zee, bergen en bossen.

Faciliteiten

  • Benzinepomp: Er is geen echte benzinepomp op het schiereiland. Je vind hier wel op een enkel plekje iemand die langs de weg benzine verkoopt, maar hier betaal je vaak iets meer voor. Zorg dat je genoeg getankt hebt in Da Nang, voordat je het schiereiland gaat verkennen.
  • Hotels: Er zijn geen hotels op het Son Tra-schiereiland, behalve luxe 5-sterrenresorts, zoals het InterContinental Danang Sun Peninsula Resort, waar in 2017 onder andere Trump, Putin, en Trudeau verbleven tijdens het APEC congres. Voor de rest vind je hier geen hotels of andere accommodatie-opties.
  • Winkels: Er zijn bijna geen winkeltjes op Son Tra. Het is daarom handig om zelf wat snacks en water mee te nemen.

Route kaart

Bekijk hieronder een kaart met een voorbeeld route of bekijk de bezienswaardigheden die je wilt bezoeken op de kaart om zelf een route te bepalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.