Top 8 mooiste stranden van Da Nang

De mooiste stranden van Da Nang staan bekend om hun helder water en fijn zand. De meer populaire, zoals My Khe en Non Nuoc zijn relatief dicht bij het stadscentrum. Minder dan 10 minuten rijden met de auto en vaak druk met de lokale bevolking tijdens het weekend en op feestdagen. Je kunt ook tal van lokale restaurants met verse vis en specialiteiten uit Da Nang tegen betaalbare prijzen vinden. Als je tijdens jouw Vietnam rondreis op zoek bent naar een rustig strand, is Son Tra de plek om naartoe te gaan.

Overzicht van de mooiste stranden in Da Nang:

  1. My Khe beach
  2. Non Nuoc beach
  3. Bac My An beach
  4. Son Tra
  5. Lang Co Beach
  6. Nam O beach
  7. Xuan Thieu beach
  8. Thanh Binh beach

1. My Khe beach

My Khe beach

My Khe Beach is een heel lang stuk wit strand dat ongeveer 6 km van Da Nang ligt. Dit strand van Da Nang werd voor het eerst beroemd door films en tv-shows waar Amerikaanse Vietnam-oorlogssoldaten genieten van rust in Da Nang. Later stond het genoteerd in het Amerikaanse Forbes Magazine als een van de 6 mooiste stranden ter wereld Het is een idyllisch strand met wit zand, kristalhelder blauw water, rustige golven en palmbomen.

2. Non Nuoc beach

Non Nuoc beach

Het strand Non Nuoc ligt aan de voet van de Marble Mountains en strekt zich uit over 5 km. Dit strand heeft het hele jaar door rustige golven en kristalhelder blauw water. Bovendien kun je bij een van de restaurants lokaal gevangen verse vis eten. Het is ook een ideale plek om te sporten, zoals surfen, windsurfen, volleyballen, etc.

3. Bac My An beach

Bac My An beach

Een ander mooi strand bij Da Nang is Bac My An Beach. Het strand staat bekend om een aantal vijssterrenstrandresorts en hotels. De resorts hebben een eigen privé stuk waar je kunt zonnebaden en genieten van buitenactiviteiten. Maar je kunt ook openbare strandlocaties vinden als je niet van plan bent om tijdens je vakantie in een luxe resort te verblijven.

4. Son Tra

Son Tra strand

Son Tra is een schiereiland gelegen op ongeveer 8 km van het stadscentrum en heeft vele prachtige stranden zoals het Nam beach, Rang beach, But beach, Tien Sa beach, Con beach en Bac beach. Deze stranden zijn allemaal heel mooi aan de voet van bergen met jungle en een heldere blauwe zee. Afgezien van ontspannen op het strand zitten en zwemmen, kun je ook de jungle in, pagodes bezoeken, rondrijden met een scooter over het schiereiland en snorkelen.

5. Lang Co Beach

Lang Co Beach

Lang Co Beach ligt al meer richting Hue, 30 kilometer van Da Nang, maar omdat je dit strand niet mag missen en makkelijk kunt bezoeken vanaf de stad, staat hij in de lijst met mooiste stranden in Da Nang. Als je de Hai Van Pass gaat beklimmen zie je het vissersdorp en het Lang Co strand al van ver. Een 10 km wit strand met blauwe water en een meer met jungle en bergen op de achtergrond.

6. Nam O beach

Nam O beach

Nam O is een dorp van lokale mensen die vissaus maken. Het strand ligt ongeveer 17 km van het stadscentrum. Op het strand kun je een boottocht nemen naar minderheidsdorpen Hoa Bang en Hoa Bac.  Vanaf Nam O Beach kun je ook het schiereiland Son Tra bereiken over de weg langs de berg of per boot.

7. Xuan Thieu beach

Xuan Thieu beach

Het strand strekt heel ver uit tot de voet van Hai Van Pass, één van de indrukwekkendste bergpassen van Vietnam. Dit historische strand werd in 1975 gebruikt als Amerikaans militair gebied, waar een vliegveld en opslagfaciliteit voor militaire benodigdheden stonden. Tegenwoordig vindt je hier verschillende resorts aan het strand, visrestaurants en bars. Het wordt ook wel het Rode Strand genoemd. Bij een bezoek aan dit strand bij zonsopgang of zonsondergang, begrijp je de betekenis van het strand.

8. Thanh Binh beach

Thanh Binh beach

Thanh Binh Beach is het dichtstbijzijnde strand van Da Nang City. De nabijheid maakt het een populaire plek voor de lokale bevolking om te ontspannen in de avonden en in het weekend. Het heeft een lengte van 1 km en heeft voornamelijk middenklasse hotels en lokale visrestaurants. Watersporten zijn hier beschikbaar, waaronder windsurfen, zeilen en varen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top