Notre Dame Saigon in Ho Chi Minh City bezoeken – Openingstijden en tips

De beroemde Notre Dame Saigon, gebouwd tussen 1863 en 1880 door Franse kolonisten, is een van de architecturale wonderen van Ho Chi Minh City. Het is uitsluitend gebouwd met materialen die uit Frankrijk zijn geïmporteerd en is een van de meest populaire bezienswaardigheden om te zien in Ho Chi Minh City voor toeristen.

Korte geschiedenis

Saigon Notre-Dame Basilica werd gebouwd van 1863-1880 tijdens de Franse koloniale bezetting van Vietnam. Oorspronkelijk werd het de Saigon-kerk genoemd, maar in 1959 werd de naam Notre Dame gegeven na de installatie van het beeld ‘Peaceful Notre Dame’, dat was geïmporteerd uit Rome, uitgehouwen uit een blok Italiaans graniet.

In 1962 werd het verandert naar de huidige naam Saigon Notre Dame Cathedral Basilica, toen het Vaticaan het gebouw tot een basiliek benoemde en het de belangrijkste kathedraal van Saigon verklaarde.

Vietnamees: Nhà thờ Đức Bà Sài Gòn

De kerk tegenwoordig

Met een hoogte van bijna 60 meter zijn de opvallendste kenmerken van de kathedraal de volledig rode bakstenen gevel (die werd geïmporteerd uit Marseille), glas-in-loodramen, twee klokkentorens met zes bronzen bellen die nog steeds klinken en een tuin.

Notre Dame Saigonbinnenkant Notre Dame Saigon

Een beeld van de Maagd Maria staat ook voor de Saigon Notre Dame kathedraal, waarvan de lokale bevolking beweerde dat ze in oktober 2005 tranen zagen lopen. Hoewel dit incident werd weerlegd door de Katholieke Kerk van Vietnam, trekken duizenden bezoekers nog steeds naar dit standbeeld in de hoop getuige te zijn van een wonder.

Notre Dame Saigon in Ho Chi Minh City

Notre Dame Saigon bezoeken

De beste tijd om te bezoeken is tijdens de zondagsmis om 09:30 uur. Zoals met alle heilige plaatsen in de wereld, kleed je je op de juiste manier en stoor je de mensen niet die aan het bidden zijn wanneer je de Notre Dame Saigon kathedraal verkent (en fotografeert).

Let op! De kerk ondergaat momenteel een grootschalig renovatieproject dat is begonnen in augustus 2017 en dat naar verwachting zal duren tot juni 2020. Hoewel het momenteel gesloten is voor toeristen, is er nog steeds elke zondag een dienst, zowel in het Vietnamees als in het Engels, om 9.30 uur. Je kunt ook gewoon een kijkje nemen bij de indrukwekkende architectuur van de kathedraal vanaf het omliggende terrein.

  • Adres: 1 Cong Xa Paris, Ben Nghe, District 1, Ho Chi Minh City
  • Hoe kom je er: Het ligt in het centrum van de stad in district 1, tegenover het postkantoor van Saigon en in de buurt van het Herenigingspaleis.
  • Openingstijden: Gesloten tot 2020 voor renovatie
  • Toegangsprijs: Gratis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.