Het verlaten waterpark in Hue: Ho Thuy Tien

Ho Thuy Tien was ooit een veelbelovende attractie om het toerisme in Hue te promoten. Alles wat er nu over is, is een verlaten waterpark met gebroken attracties, roest en graffiti, overgroeid met planten en mos. Als je in Hue bent, moet je zeker huur je een scooter huren en een paar kilometer zuidwaarts door landwegen rijden om naar deze post-apocalyptische droomwereld te gaan.

Ho Thuy Tien Waterpark geschiedenis

Het is ongeveer 18 jaar geleden dat het waterpark Thuy Tien Lake officieel werd geopend en zijn allereerste gasten verwelkomde. Het ontving echter pas media-aandacht nadat een populaire Amerikaanse nieuwswebsite er twee jaar geleden een artikel over plaatste. Het waterpark Thuy Tien dateert van het begin van 2001 en zou meer dan 70 miljard Vietnamese dong kosten. Dit project werd gefinancierd door een staatsbedrijven om het toerisme van Hue te promoten en meer toeristen naar de provincie in het algemeen te trekken.

Volgens het oorspronkelijke ontwikkelingsplan zou waterpark Ho Thuy Tien een veel verschillende activiteiten krijgen, zoals spellen met een waterthema, een speelruimte, een aquariumpaleis, tentoonstellingen van wilde dieren, tuinen met sprookjes simulaties, een cultureel dorp en food courts rond het park. Het was een veelbelovend pretpark met potentie en boeiende activiteiten. Maar het ging niet zoals gepland.

Het verlaten waterpark

Het waterpark Ho Thuy Tien is al meer dan tien jaar verlaten en is nu een complete ruïne van bijna 50 hectare. Veel gamezones die ooit door het personeel werden bewaakt, hebben nu een zijn nu verlaten . De toegangswegen zijn allemaal bedekt met gras, wat bijdraagt ​​aan de sombere indruk. Er zijn plekken die door lokale inwoners wordt gebruikt om vee te laten grazen. Veel grote villa’s die oorspronkelijk zijn gebouwd om gasten te dienen met een comfortabel verblijf zijn volledig verlaten, sommige zijn zelfs niet afgemaakt. Het voelt alsof je recht in een horrorfilm bent gelopen.

Ho Thuy Tien water park

Ho Thuy Tien aquariumverlaten waterpark in Hue

In het midden van het meer staat een angstaanjagende drakenkop. Dit is het toonbeeld van de hoofdattractie. Verwacht gebroken aquaria, met glas op de grond. Er zijn gangen van gips zeedieren, een hele trap die eruit ziet als de binnenkant van een grote hagedis, en in de bek van de draag je kun je zelfs uitkijken over het park.

Ho Thuy Tien draak

Ho Thuy Tien draakverlaten waterpark in Hue

Alles wat van staal is gemaakt, zoals de poorten die gebieden scheiden, frames van de spelstructuren en tal van andere voorzieningen zijn ernstig verroest en vallen uit elkaar. Veel afgedankte elektriciteitskasten zijn zwaar beschadigd, waardoor het erg gevaarlijk is als iemand wil binnengaan. Of de krokodillen die vroeger in het aquarium leefden nog steeds in leven zijn, weet niemand zeker. Als je je naar de waterglijbanen gaat, laat het alleen een even ongeïnspireerd zicht zien: alle banen zijn bedekt met mos, het zwembad in de buurt is vol met afval en het water is erg vervuild.

verlaten waterpark in Hueverlaten waterpark in Hue

Hoe kom je er?

Het verlaten waterpark van Hue ligt niet ver van de Khai Dinh-tempel. Om hier te komen is vrij eenvoudig: je kunt de naam van het park in het Vietnamees opschrijven en het aan de chauffeur geven als je met de taxi reist: Cong vien nuoc ho Thuy Tien. Of voor motorrijders, de locatie van Thuy Tien Lake is te vinden op Google Maps, dus volg de route op de kaart en deze leid je naar dit waterpark.

ingang verlaten waterpark in Hue

Volgens de lokale bevolking hebben plaatselijke autoriteiten officieel mensen verboden het Ho Thuy Tien waterpark te betreden. Jonge avonturiers en thrill-seekers slagen er echter nog steeds in om in dit enge waterpark te komen. Hoewel toegang tot Ho Thuy Tien verboden is en de eigendommen worden verlaten, kun je de bewaker tussen de 20.000 VND tot 50.000 VND betalen als je binnen wilt komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.