Lang Co Beach – Een geweldige tussenstop tussen Hue en Hoi An

Lang Co Beach staat bekend om het hebben van een van de mooiste natuurlijke kustlandschappen in Vietnam. Het ligt meer dan 25 km ten noorden van de stad Da Nang en meer dan 60 km ten zuiden van Hue. Dit maakt Lang Co Beach de perfecte stop als je reist tussen deze twee steden, net aan de voet van de beroemde Hai Van-pas.

Wat te doen en te zien

Lang Co beach

Lang Co beach heeft een heel mooi en lang stuk strand, in een boogvorm, met bergen op de achtergrond van Bach Ma National Park. Het 10 kilometer lange strand ziet er erg uitnodigend uit, met zijn fijne gele en witte zand. Op het strand kun je ontspannen of een boot huren om rond te gaan, inclusief een trip naar Son Cha Island, net voor de kust. Verblijf in het Lang Co Beach Resort voor het beste stuk strand. Ze houden het stuk strand erg schoon en je kunt hun ligstoelen gebruiken. Een avondwandeling langs het strand brengt je naar een aantal uitstekende visrestaurants.

strand Lang Co
strand van Lang Co nabij Hue

Vissersdorp

Het strand van Lang Co maakt deel uit van de stad Lang Co. Deze stad lijkt meer op een klein vissersdorpje. Op het strand zie je de mandboten die de visser gebruikt om naar de vissersboten te varen die net voor de kust liggen. Er is een lokale markt in het midden van het dorp, die vooral wordt gebruikt om verse vis te verkopen. Ook in het vissersdorp vind je vooral visrestaurants.

Lap An lagune

Ook bekend als An Cu-lagune, gelegen aan de Nationale Snelweg 1A, is een vrij mooi meer, met turquoise water. Het wordt omringd door het indrukwekkende Bach Ma-gebergte. Deze lagune is het mooiste tijdens zonsondergangen.

Lap An lagoon
Lap An lagune

Hai Van Pass

De Hai Van Pass is waarschijnlijk de meest beroemde bergpas van Vietnam. Deze bergpas verbindt Da Nang / Hoi An met Hue, via een prachtige kustweg. Top Gear noemde het een van de beste kustwegen ter wereld. De route kan worden gedaan per motor (zelfrijdend), per Easy Rider (achterop den motor van een Vietnamese gids) of met een jeep / auto.

Hai Van Pass piek

Bovendien heb je vanaf het begin van de Hai Van Pass (vanuit Hue) een geweldig uitzicht over het strand van Lang Co; de perfecte stop om een ​​foto te maken.

Hai Van Pass

Elephant Spring

Als de golven op het strand van Lang Co te groot zijn, of als je liever een mooi zoetwaterzwembad wilt om af te koelen, is een duik in de Elephant Springs aanbevolen. Hier vind je een paar kleine watervallen en natuurlijke zwembaden, met rotsen waar je vanaf kunt springen.

Elephant Springs (Suoi Voi)

Nationaal park Bach Ma

Ongeveer 30 km ten westen van Lang Co ligt het Bach Ma National Park, bekend om het koele klimaat. Hier kun je wandelen om te genieten van de sfeer van de bergbossen, watervallen en je kunt de Bach Ma-piek veroveren.

Hoe kom je er

Lang Co Beach ligt op slechts 60 km van de stad Hue, dus je kunt per motor \ of een privéauto huren met chauffeur. Als je in Da Nang bent, is het nog eenvoudiger omdat het slechts 30 km ten zuiden van de stad Da Nang ligt. Veel Easy Rider-tochten van Hoi An naar Hue hebben ook een stop op dit strand.

Lang Co beach

Motor: 100.000 VND – 150.000 VND per dag per motor. Van alle opties geeft de motor je de meeste vrijheid om te verkennen, maar kan alleen worden gedaan als je genoeg ervaring hebt.

Easy Rider: de perfecte combinatie van een motorervaring, maar veilig achterop rijden met een lokale gids die de beste plekken kent om te stoppen.

Privéauto: een privéauto met chauffeur is de meest comfortabele manier om naar het strand van Lang Co te gaan en de kustweg te verkennen. Een taxi is ook mogelijk, maar kost je waarschijnlijk meer voor heen en terug dan een privéauto voor een dag.

Bus: Vanaf Hue kun je bus 7 nemen, die regelmatig vertrekt van 05.30 uur tot 17.00 uur.

Trein: Lang Co heeft ook een eigen treinstation; Lang Co treinstation (Ga Lăng Cô). De trein van Da Nang naar Lang Co duurt 2 uur, maar de treinrit langs de Hai Van Pass is zeer spectaculair. De trein van Hue naar Lang Co duurt 2 uur en 45 minuten. Lees hier meer over treinreizen en het boeken van tickets.

Beste tijd om te bezoeken

Voor de beste zee- en weersomstandigheden moet je hier tussen april en augustus komen. In deze zomermaanden is het weer mooi, zonnig, helderblauwe zee en koel, met de twee heetste maanden juni en juli. De meeste regen kun je rond oktober verwachten.

Accommodatie aan Lang Co Beach

Lang Co Beach Resort

De meest bekende accommodatie in Lang Co is Lang Co Beach Resort. Het resort heeft 124 kamers, waaronder 97 kamers met balkon of terras met uitzicht op de oceaan, en 27 budgetkamers. Het deel van het strand in dit resort is ook een van de beste omdat het elke dag schoon wordt gehouden. Als de golven te groot zijn, kun je ontspannen in het zwembad.

Prijs: Kamers beginnen vanaf $ 35 voor budgetkamers tot $ 175 voor een villa met twee zicht op de zee.

Thanh Tam resort

Thanh Tam is een ander resort aan het strand van Lang Co. Dit resort heeft zowel villa’s als standaardkamers en beschikt ook over een zwembad.

Prijs: $ 77 voor een tweepersoonskamer met een tweepersoonsbed tot $ 138 voor een suite.

Andere accommodaties

De stad Lang Co is erg klein, dus er zijn maar een paar andere eenvoudige hotels en homestays, waaronder Ha Phuong homestay, Lang Co Lotus Hotel en Phu Quy Hotel. Maar als je optimaal wilt genieten van een ontspannende reis naar dit strand, is het raadzaam om in een van de twee resorts direct aan het strand te verblijven.

Eten

Lang Co ligt tussen een grote lagune en de oceaan, het is niet verwonderlijk dat je in deze stad veel visrestaurants vindt. In het restaurant van Lang Co Beach Resort vind je ook westerse gerechten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.