Bach Ma National Park

Bach Ma Nationaal park is een wild natuurgebied in de bergen van centraal Vietnam, wet watervallen, bossen en bloeiende bloemen. Het ligt op de grens van Noord- en Zuid-Vietnam, waardoor je hier een geweldige mix vind van beide landschappen. Dit maakt Bach Ma gevarieerder dan andere nationale parken in Vietnam.

De iets rijkere Franse burgers vestigden zich hier in het begin van de twintigste eeuw omdat ze het uitzicht over deze valleien en de Hai Van Pass waardeerden. Dus wees niet verrast als je plotseling grote koloniale villa’s tegenkomt in het midden van deze dichte bossen.

Over het Nationaal Park

Het park heeft een oppervlakte van ongeveer 22.000 vierkante kilometer en ligt 1200 meter boven zeeniveau. Mount Bach Ma is de hoogste piek met 1.448 meter. Dit maakt de temperaturen veel koeler en aangenamer. De naam Bach Ma betekent ‘wit paard’, genoemd naar de witte wolk rond de bergtop. Het landschap aan de voet van de berg is minder bosachtig, maar mooi met graslanden, struiken, talloze rivieren en meertjes. Hoe hoger je komt, hoe dichter de bossen worden.

Bach Ma waterval

Helaas had dit prachtige landschap het moeilijk tijdens de Vietnam-oorlog. De Hai Van Pass werd door de Amerikanen gebruikt als een soort fort waarvandaan de helikopters vlogen. Vanaf hier konden ze de kustlijn en het hele gebied tussen Hué en Da Nang volgen. Er waren hevige gevechten in de lagere delen, terwijl het park in 1962 zelfs tot beschermd gebied werd verklaard.

De Viet Minh groef 140 meter lange tunnels in het Nationaal Park, nu de Bach Ma-tunnels genoemd. Ze werden gebruikt tijdens de Vietnam-oorlog van december 1973 tot april 1975. Het wordt niet aanbevolen om de tunnels in te gaan, omdat giftige insecten en slangen daar beschutting zoeken.

Beste tijd om te bezoeken

Nationaal park Bach Ma is een bos met een grote verzameling diersoorten, daarom is de beste tijd om te verkennen van december tot april (droge seizoen). Deze periode heeft weinig regenval en biedt daarom het perfecte weer voor wandelingen en trekking.

Hoe kom je bij Bach Ma National Park?

Bach Ma Nationaal park ligt halverwege tussen Da Nang en Hue, daarom is het gemakkelijk bereikbaar vanuit beide steden. Het meest populair is het nemen van een tour naar Bach Ma National Park, omdat er geen gedoe is om daar te komen en het is inclusief een gids die je de beste trekking routes kan laten zien. Als je van motorrijden houdt, kun je er een huren, wat een goede manier is om de omgeving te verkennen. Als je in Hue verblijft, kun je dit doen bij één van de verhuurwinkels langs Hung Vuong Street. Een andere optie is op tour gaan.

Locatie: Phu Loc, Thua Thien Hue
Toegangsprijs: 40.000 VND per persoon.

Tours naar Bach Ma Nationaal Park

De gemakkelijkste manier om er te komen is per tour. De meeste tours vertrekken vanuit Hue en zijn inclusief transfer van je hotel naar het nationale park, lunch en een gids.

Naar Bach Ma National Park vanuit Hue

Rij richting Da Nang over de Nationale Snelweg 1A, op weg naar Phu Loc. Vervolg de rit en let op de rechterkant van de weg, je zult een blauw bord vinden dat de weg naar Bach Ma National Park aangeeft. Volg het bord en ga rechtdoor tot je Bach Ma National Park bereikt.

Van Da Nang naar Bach Ma National Park

Als je de Hai van-pas over gaat, ga je naar de Nationale Snelweg 1A. Vervolgens moet je de lokale bevolking vragen voor de juiste afslag of Google Map gebruiken om de bestemming te bereiken.

Hoe Bach Ma National Park verkennen?

Je kunt een 4WD bij de ingang huren als je niet over eigen vervoer beschikt. Motoren en fietsers mogen niet de hele route rijden. Als je te voet bent, moet je goed van tevoren informeren hoe lang een bepaalde wandeling zal duren. Neem altijd voldoende water mee.

De beste dingen om te doen en te zien in Bach Ma National Park

Houd er altijd rekening mee dat het Bach Ma National Park niet hetzelfde is als naar andere toeristische attracties gaan. Als je alleen reist, kun je het beste een kaart meenemen om het hoofdpad en de belangrijkste plaatsen te vinden.

Dieren in Bach Ma

Tijgers en beren leefde vroeger in de jungle van het nationale park, maar helaas zijn ze hier niet meer. Je kunt nog steeds herten en negentig andere zoogdieren in deze bossen vinden. Ze worden vergezeld door dertig soorten reptielen. Daarnaast zijn er ongeveer twintig verschillende kikkers. Maar het aantal vogels is absoluut overweldigend. Je ziet ze niet altijd ook vanwege de dichte vegetatie, maar je hoort ze des te beter. Maar liefst 358 vogelsoorten vliegen hier door het bos. Dat is meer dan een derde van de totale Vietnamese vogelsoorten.

Wandelroutes & trekking

Wandeling naar de top: er is een korte en een lange wandeling naar de top, afhankelijk van waar je begint. Onderweg zie je enkele Franse villa’s en bovenop de top heb je een prachtig uitzicht op het complete nationale park.

trekking naar Bach Ma Nationaal park piek

Five Lakes Trail: deze route brengt je naar alle 5 meren van Ngu Ho Lake, door de stroom te volgen. Er zijn enkele prachtige watervallen en als je wilt kun je gaan zwemmen.

wandelen trekking in Bach Ma Nationaal park

Rhododendron-pad: dit wandelpad voert u door de jungle vanaf de markering van 10 km en gaat naar de prachtige Do Quyen-waterval. Het is mogelijk om helemaal naar beneden te gaan naar de voet van de waterval.

Pheasant Trail: als je een grote vogelliefhebber bent, dan is de Pheasant Trail een aanrader. Deze mooie route van 2,5 kilometer loopt langs een aantal rivieren en meertjes waar je met een beetje geluk de extreem zeldzame Crested Argus Pheasant en Edward’s Pheasant tegenkomt.

Bach Ma piek: Hai Vong Dai

Het hoogste punt van Bach Ma National Park, Bach Ma-piek of officieel Hai Vong Dai genoemd, is 1.448 meter hoog. Er is hier een observatiepunt met een geweldig uitzicht op de vallei en de bergen van het nationale park, de stad Hue en het strand van Lang Co.

Bach Ma piek
Bach Ma Nationaal Park

Er zijn slechts 2 manieren om de top van Bach Ma te bereiken:

  • Optie 1: het biedt een wandelpad om de top te bereiken, maar het is behoorlijk uitdagend.
  • Optie 2: Er is een weg (summit road) die bijna helemaal naar de top gaat.

Ngu Ho Lake

Ngu Ho Lake bestaat uit 5 verschillende meren op verschillende niveaus. Alle meren zijn erg mooi, maar vooral de derde staat bekend als het mooiste meer. Daarnaast zijn er ook watervallen rond het meer, waardoor een prachtig landschap ontstaat. Het is mogelijk om tijdens het wandelen te zwemmen in het meer om af te koelen.

Ngu Ho meer

Do Quyen Waterval

De meest indrukwekkende waterval van het Bach Ma National Park is de Do Quyen waterval. “Do Quyen” is de naam van de prachtige bloem die bloeit in maart. Als je in deze periode het nationale park bezoekt, vergeet dan niet om deze waterval te verkennen. Hoewel deze wandeling ongeveer 1 uur duurt, is het de moeite waard. Deze reis vereist niet alleen fysieke kracht, maar ook enige voorbereiding. Je kunt naar de voet van de waterval gaan door de meer dan 600 treden af ​​te klimmen.

 Do Quyen Waterval

Truc Lam Zen-klooster

Aan de voet van de berg Bach Ha vind je het Truc Lam-klooster, gelegen naast een meer. De structuur bestaat uit verschillende gebouwen en Boeddhabeelden. Je kunt het bereiken per boot van 15 minuten over het meer en de trap oplopen naar het klooster.

Accommodatie rond Bach Ma National Park

Kamperen

Aarzel niet om een ​​reis in het wild te maken met je tent en benodigdheden hier als je een fan bent van de wildernis. Kies de vlakke grond waar je jezelf volledig kunt omarmen met de natuur en zet eenvoudig een tent op.

Homestay

Om energie en je uitgaven te besparen, kun je teruggaan naar de voet van de berg Bach Ma om een redelijke accommodatie te vinden om de nacht door te brengen.

Pension of hotel

Afhankelijk van jouw budget kun je kiezen voor een luxe hotel of een budgetpension in de omgeving.

Tips

  • Het is verstandig om kleding met lange mouwen en een lange broek te dragen om je te beschermen tegen bloedzuigers en insecten
  • Als je van plan bent om te wandelen in het nationale park, draag dan goede en comfortabele wandelschoenen. Paden kunnen soms glad zijn.
  • Breng anti insectenspray mee.
  • Neem wat water en snacks mee voor langere wandelingen.
  • Het is mogelijk om te zwemmen bij de meren, dus neem zwemkleding mee.
  • Bescherm je tegen het weer. Zonnebrandcrème tegen de zon en een regenjas tegen de regen.
  • Voordat je gaat wandelen, informeer jezelf goed over de paden en hoe lang ze duren. Er zijn kaarten beschikbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top