Dalat Night Market

Dalat Night Market is een must om te bezoeken tijdens je reis naar Dalat. Het is meer een plek dan waar om lokale producten worden verhandelt; het is een ervaring met een geweldige sfeer. Geniet van straatoptredens, koop wat warme kleding en geniet van lekker eten en de kraampjes op straat.

Tip: Lees hier meer over uitgaan en nachtleven in Dalat.

Over de Dalat Night Market

Dalat Night Market, gelegen in het centrum van de stad, is een goede plek om ‘s avonds laat te winkelen, maar bovenal een geweldige ervaring die je niet kunt overslaan wanneer je Dalat bezoekt. Vooral in het weekend en op feestdagen, wanneer veel lokale toeristen uit Ho Chi Minh City naar Dalat gaan, is de markt erg druk. Je zult een eindeloos aantal straateten verkopers, kraampjes met kleding, souvenirs en straatvoorstellingen vinden om de gezellige sfeer af te maken. Voel je vrij om iets te kopen en probeer je onderhandelingsvaardigheden.

Dalat markt
avondmarkt van Dalat

Bezoek de avondmarkt van Dalat

Openingstijden Dalat Night Market

De centrale markt in Dalat opent al vroeg in de ochtend om 6.30. ‘S Avonds worden kraampjes buiten gezet en gaat de markt gaat verder als een nachtmarkt/avondmarkt.

Openingstijden: dagelijks van 17:00 – 22:00 uur

Locatie Dalat Night Market

De markt ligt midden in het centrum van de stad, naast het Xuan Huong-meer, aan de straat Nguyen Thi Minh Khai 4.

Locatie: Nguyen Thi Minh Khai Street, Dalat

Wat te kopen en te zien

Straatoptredens

Wat zo geweldig is aan de Dalat Night Market is dat het niet alleen gaat om het kopen en verkopen van goederen. Het is vooral de hele sfeer die deze markt tot een echte ervaring maakt. Onderdeel hiervan zijn de verschillende straatoptredens. Er zijn groepen die dansen op hiphop, anderen doen een skateshow en dan zijn er verschillende groepen die weer iets anders doen; elke nacht kan er een andere groep staan. Er zijn ook winkels die hun waren promoten met levende poppen van voornamelijk Japanse tekenfilms, zoals Hello Kitty en Pikachu en enkele jonge Vietnamese kunstenaars schilderen portretten.

Dalat night market

Eten

Eten is voor velen de grootste reden om naar de Dalat Night Market te komen. Overdag worden verse groenten en fruit uit de omgeving verkocht op de centrale markt. ‘S Nachts zijn er een paar kraampjes die dit verkopen, maar het zijn vooral de staateetkraampjes (street food) op straat die het overnemen. Enkele van de typische en meest populaire Dalat-gerechten zijn de Dalat-pizza, banh mi, rijstnoedels en verse sojamelk. Het is een geweldige plek om een ​​lekkere snack te krijgen, ga zitten bij een van de lage plastic krukken bij het eten die jou het lekkerste lijkt. Als je niet weet wat je wilt proberen, kun je ook een nachttour door Dalat maken. Een lokale gids brengt je naar de markt en laat je proeven van het beste lokale eten.

Dalat night market

Hoewel je over souvenirs en kleding kunt onderhandelen, is het niet gebruikelijk om te onderhandelen over bereid voedsel, omdat alles een vaste prijs heeft.

straat eten Dalat

Kleding

Zoals alle markten in Vietnam is er een groot gedeelte met kleding. Je vindt shirts, broeken, korte broeken, schoenen, sokken en nog veel meer. Omdat Dalat in de hooglanden ligt, heeft het ook een koeler klimaat in vergelijking met bijvoorbeeld Ho Chi Minh City. Dus in tegenstelling tot veel andere markten, kun je hier ook veel warmere kleding vinden, zoals jassen, handschoenen, wollen mutsen en sjaals. Er is ook een gedeelte met tweedehands kleding, waar je kleding kunt kopen voor zo goedkoop als 2 tot 3 euro.

Dalat markt

Souvenirs

Er zijn ook veel souvenirs die je op de markt kunt kopen. Verwacht echter niet veel handwerk van hoge kwaliteit. Typische lokale producten zijn jam, thee en koffie.

souvenirs Dalat
winkelen in Dalat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top