Ba Vi Nationaal Park reistips

Het Ba Vi Nationaal Park biedt een geweldige ontsnapping uit Hanoi met koele frisse berglucht in een mystieke sfeervolle achtergrond van wolken, jungle en tropisch regenwoud. Er is ook een spa aan de voet van de berg met een scala aan natuurlijke therapieën in een mooie omgeving.

Er zijn ook prachtig uitzichten op het tropische bos en vergezichten helemaal naar Hanoi vanaf de top van de Ba Vi berg. De snelstromende Da-rivier ligt aan een kant van het nationale park; er lopen ook verschillende beekjes door het park.

Openingstijden en bezoekersinformatie

De hoofdingang van het park is geopend van 05:00 tot 21:00 uur. De toegang is 15.000 dong, plus een kleine vergoeding voor voertuigen, afhankelijk van de grootte. Er wordt heel weinig Engels gesproken.

Ba Vi Nationaal Park kaart

Trekkingen in Ba Vi Nationaal Park

Trekking naar de toppen van de berg: Er zijn 3 toppen in de Ba Vi-bergketen: de King Peak, Tan Vien Peak en Ngoc Hoa Peak.

  • King Peak: de hoogste top op 1.296 m. Hiervoor ga je door het majestueuze landschap van het hele park trekken en breng je een bezoek aan de tempel gewijd aan Ho Chi Minh. Op het hoogste punt heb je een prachtige uitzicht op de omliggende gebieden.
  • Tan Vien Peak: Op een hoogte van 1.226 meter, is Tan Vien Peak de plek waar je de Upper Temple kunt bezoeken, waar de God van Ba Vi-bergketen aanboden wordt, een van de vier onsterfelijken in de traditionele Vietnamese mythologie.
  • Ngoc Hoa Peak: de derde hoogste top op 1131m, beroemd om Tieu Dong Peak.
Ba Vi Nationaal Park

Tips voor een trekking in Ba Vi

  • Deze toppen zijn meestal bedekt met mist en wolken en je wordt uitgedaagd met steile hellingen en gladde junglewegen terwijl je door de jungle wandelt. Als je niet heel ervaren bent kun je het beste met een ervaren gids gaan.
  • Het weer in de jungle kan onvoorspelbaar zijn. Bekijk de voorspelling om de duur van je trektocht te bepalen.
  • Gebruik goede wandelschoenen
  • Je kunt een kaart krijgen van de wandelroutes bij de ingang van het park.
  • Bescherm je zelf met een lange kleding en insecten spray tegen insecten en bloedzuigers.

Bezienswaardigheden in Ba Vi Nationaal Park

De Ba Vi berg

De belangrijkste bezienswaardigheid in het park is de berg zelf, die tot meer dan 1200 meter boven zeeniveau stijgt. Er is een zeer goede weg die 12 km naar de top leidt. Je kunt wandelen of fietsen als je wilt, maar er is ook een optie met de auto of motor. De weg is smal en bochtig, maar ook veilig. Als je het op een motor doet, zorg er dan voor dat je ervaren bent met het rijden in de eerste versnelling.

Ba Vi Nationaal Park

Het gebladerte, terwijl je de berg beklimt, is groen en ongerept, en de sfeer is vredig. Het is de moeite waard om te gaan alleen voor dat heerlijke gevoel van ontspanning dat over je heen komt naarmate je hoger komt. Veel van de bomen in het park zijn gemarkeerd volgens soort, maar alleen in het Vietnamees.

Eenmaal bovenaan, heb je twee wandelingen voor je om de tempels op de berg te beklimmen. Den Thuong is de gemakkelijkste van de twee, op ongeveer 600 treden naar de top. De tweede gaat naar een tempel ter ere van Ho Chi Minh, genaamd Bac Ho.

Ba Vi tempel
Tempel op Ba Vi

Het uitzicht vanaf de top is uitstekend op heldere dagen.

Franse ruines

Ba Vi werd gebruikt als vakantieoord tijdens de Franse kolonisatie in de 19e eeuw. Tegenwoordig zijn er veel ruïnes van dit resort verspreid over het Ba Vi-gebergte. Deze Franse ruïnes zijn bedekt met moslagen en bieden je veel leuke foto’s.

Frabse ruines Ba Vi

De eerste set Franse ruïnes die je tegenkomt tijdens het beklimmen van de berg in het park is het Franse zomerkamp, gevolgd door de oude kerk en de Franse militaire zone. De wandeling kan vermoeiend zijn, maar de kerk is prachtig en de moeite waard.

Cactustuin

Ba Vi

Vanaf de hoofdpoort tot ongeveer 1 km kom je bij de cactustuin. Het is waar tot 1.200 cactussoorten worden geplant en bewaard. Het ecosysteem hier is streng beschermd en biedt een overvloed aan kleurrijke cactusbloemen.

Beste reistijd

Ba Vi Nationaal Park biedt het hele jaar door een aangenaam klimaat. Elk seizoen heeft zijn eigen specifieke schoonheid. De beste tijd om te bezoeken is meestal van april tot september als het weer droog en koel is, of van november tot december, wanneer de prachtige wilde bloemen beginnen te bloeien.

Hoe kom je er vanaf Hanoi

Per tour

Omdat er geen directe bussen zijn van Hanoi naar Ba Vi Nationaal Park en omdat een gids erg handig kan zijn om je rond te leiden naar de juiste wandelroutes en bezienswaardigheden, kiezen de meeste reizigers om per tour naar het park te gaan.

Per privé vervoer

Als alternatief voor openbaar en per tour kun je ook privé vervoer regelen. Je kunt zelf een motor huren in Hanoi en hierheen rijden of een auto huren met chauffeur. Het is ongeveer anderhalf uur of langer, afhankelijk van de snelheid.

Openbaar vervoer

Met de bus naar het park is meestal niet de eerste keuzen voor reizigers uit het buitenland. Afhankelijk van jouw startpositie is het mogelijk dat je moet overstappen naar andere busroutes om er te komen.

Ga vanuit Hanoi naar My Dinh Bus Station, waar 2 busroutes kunnen worden gebruikt: lijn 74 My Dinh – Xuan Khanh en route 71 My Dinh – Son Tay Bus Station. Ga naar Xuan Khanh of Son Tay busstation en stap over op buslijn 110 Son Tay busstation – Ba Vi National Park. Deze lijn 110 stopt aan de ingang van het park. Vanaf hier kunt je wandelen of een motorfiets huren.

Accommodatie in het nationale park

In Ba Vi Nationaal Park zijn er momenteel 2 resorts, Ba Vi Resort en Melia Retreat. Als alternatief kun je ook verblijven in het Ba Vi Guest House.

In het Ba Vi nationale park zijn er een paar gebieden waar je kunt overnachten. Op alle kampeerplekken moet betalen om je kamp op te zetten. Als je in de zomer met droog weer gaat, heb je alleen een tent en een slaapzak nodig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top

Neem contact op

Wat is jouw vraag?