De beste stranden in noord Vietnam

Strandbestemming in centraal en zuid Vietnam, zoals Phu Quoc, Mui Ne, Nha Trang en Da Nang zijn bekend bij de meeste reizigers. Maar wat als je jouw reis eindigt in noord Vietnam en graag nog even een paar daagjes wilt relaxen voordat je terug naar huis gaat. We beantwoorden daarom de vraag: wat zijn de beste stranden in noord Vietnam en kun je die het hele jaar door bezoeken?

Kaart met de beste stranden in noord Vietnam

Beste reistijd voor stranden in noord Vietnam

Voordat je jouw paar dagen relaxen gaat plannen, is het eerst belangrijk om te weten of het wel de juiste tijd van het jaar is om bij te komen op één van de stranden in noord Vietnam. Ondanks een tropisch klimaat, kan het wel degelijk koud worden. Daarnaast wil je waarschijnlijk het regenseizoen vermijden.

De minste kans op regen heb je van september tot en met april. Echter kunnen de maanden december en januari koud zijn. De meest ideale maanden zijn september tot november en maart tot mei. In deze maanden is weer zacht en valt er weinig regen. In de zomer maanden kan het erg heet zijn, en reizen er veel binnenlandse toeristen naar de stranden. Echter is er ook kans op meer regen.

Stranden op Cat Ba & Lan Ha Bay

Halong Bay, samen met Lang Ha Bay en Bai Tu Long Bay is enorm en beslaat eigenlijk het grootste deel van het noorden van het land. Daarom moet je vooral in deze regio kijken voor stranden in noord Vietnam. Van de drie baaien, vind je de meeste stranden op Lan Ha Bay en Cat Ba. Cat Ba is het grootste eiland van de baai met een fascinerende combinatie van primitief bos, rivieren, grotten, heuvels, een vallei en prachtige stranden. Een aantal stranden op Cat Ba kun je gemakkelijk bezoeken, maar voor andere kun je een boot huren of met een georganiseerde tour meegaan. Een aantal stranden op Cat Ba zijn Cat Co 1, 2, 3, Ben Beo, Thung Thu en Co Tien.

strand Cat Ba

Monkey Island is een eiland dat 2 km van Cat Ba stad ligt. Het hoofdstrand op het eiland is ongeveer 1 km lang en heeft daarnaast ook een kleiner strand als onderdeel van het luxe resort. Je kunt ook naar de top lopen van het eiland voor een uitzicht over de baai.

Monkey Island in Halong Bay
Monkey Island

Stranden van Halong Bay

Verspreid over alle kleine eilandjes zijn er een aantal stranden in Halong Bay te vinden. Een aantal van die stranden worden privé gebruikt door resorts en hostels en andere kunnen worden bezocht als onderdeel van een cruise. Doordat deze stranden in Halong Bay op afgelegen eilandjes liggen ver van het vaste land, is het niet mogelijk om hier op je zelf te komen. Wanneer je naar een bepaald strand toe wilt gaan, kun je daarom het beste de reisplanning van cruisetochten vergelijken, om te zien waar ze stoppen.

Halong Bay party cruise
Verblijf op Freedom Island met de 3 daagse Halong Bay Party Cruise
Titop eiland Halong Bay
Titop eiland is vooral bekend door het prachtige uitzichtpunt boven op de rots, maar er is ook een strand waar je kunt relaxen.

Tuan Chau strand

Het eiland Tuan Chau ligt voor de kust van Halong City en is het begin punt van de meeste cruiseboten naar Halong Bay. Het eiland heeft ook een lang strand met uitzicht op de prachtige baai. Naast zwemmen en genieten van de frisse lucht, is er een hele reeks activiteiten, zoals surfen en jetskiën en er zijn licht- en watershows.

Tuan Chau eiland strand

Stranden van Bai Tu Long Bay

Co To eiland

Co To is een ongerepte en rustig eiland . Er zijn talloze heuvels en een pad dat leidt naar de vuurtoren, de hoogste top van Co To eiland. Het strand is een van de beste stranden in noord Vietnam. Deze prachtige tropische plek heeft een prachtige kust met wit zand en blauw, kristalachtig water.

Quan Lan eiland

Quan Lan is een ander eiland gelegen in Bai Tu Long Bay. De stranden van Quan Lan hebben kristalhelder water en zacht zand. Je hebt onder meer een 2 km lang halvemaanvormig strand van Minh Chau. Het is een ideale plek voor watersport, vooral surfen en kajakken. Er zijn ook een aantal restaurants aan de kust te vinden. Afgezien van het zand en de zee, is Quan Lan ook een plaats met historische attracties, vooral heiligdommen en pagodes, die elk honderden jaren oud zijn. Op het eiland zijn er verder restaurants, hotels en scooters en fietsen te huur.

Dong Chau

Dong Chau strand

Het strand van Dong Chau is niet erg mooi, maar een prima plek om de zee in te gaan. Je kunt ook vanaf het strand van Dong Chau een motorboot huren om naar de eilanden Con Thu en Con Vanh te gaan, op 7 km van het vasteland. Op deze eilanden vindt je duinen, dennenbossen en stranden.

Tra Co Beach

Tra Co strand

Tra Co ligt maar 10 km verwijderd van de Chinese grens. Het strand zelf strekt zich uit over ongeveer 17 kilometer van Ngoc Tip in het zuiden tot Got Tip in het noorden. Door de grote en omdat het ver verwijderd van grote steden en industriële complexen, maakt dit vooral een rustige plek waar je altijd wel een plekje kunt vinden voor privacy.

Cua Lo Beach

Cua Lo strand

Het Cua Lo strand, gelegen op 20 km van Vinh, is zeer gemakkelijk te bereiken en is schoon en omringt met schaduwrijke bomen en helder, schoon water. In de betonnen constructie daarachter vind hotels, restaurants en massagesalons. Een koele duik en een lunch in een van de vele restaurants kunnen prima zijn voor een dag of twee bijkomen.

Sam Son Beach

Sam Son strand noord Vietnam

Sam Son Beach ligt 16 km van de stad Thanh Hoa. Deze badplaats is sinds het begin van de vorige eeuw al populair, toen de Fransen begonnen met het bouwen van faciliteiten. Sam Son heeft een lang en mooi strand met een lengte van meer dan 16 km.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top