De 6 mooiste stranden van Hoi An

De stranden van Hoi An vormen een belangrijke attractie op zich en zijn een geweldige aanvulling op de oude stad, vooral tijdens de hete, vochtige zomermaanden. Het mooiste strand van Hoi An is verschoven van Cua Dai naar An Bang beach, nadat een grote strook van Cua Dai beach ernstige erosie heeft opgelopen. Nu is An Bang de beste plek om te genieten van de zon, eten, drinken en te relaxen. Na jaren van intensieve herstelwerkzaamheden zijn delen van Cua Dai Beach teruggekeerd. Maar de toekomst ziet er onzeker uit.

Tips voor het bezoeken van stranden in Hoi An

Beste tijd om stranden in Hoi An te bezoeken

Het hoogseizoen in Hoi An valt tussen maart en september, ook wel het ‘droge seizoen’ genoemd. Het is tijdens deze maanden dat je de beste weersomstandigheden vindt met veel zon en rustig water. In de zomermaanden juni en juli, kan de dagelijkse temperaturen ver boven de 30 ° C kunnen stijgen.

In oktober begint het regenseizoen. Hoewel regen in oktober grotendeels sporadisch is, brengt november slecht weer mee, met kans op overstromingen.

Tip: De beste tijd om het strand te bezoeken is tussen februari en mei, wanneer de combinatie van hitte en vochtigheid nog niet begonnen is.

Stranden van Da Nang

De stranden van Da Nang liggen op ongeveer 20 kilometer van Hoi An. Je kunt er komen met de motor, bus of taxi. Lees hier meer over de beste stranden van Da Nang.

An Bang Beach

An Bang strand Hoi An
An Bang Beach

Het mooiste strand van Hoi An is An Bang Beach. CNN plaatste het strand zelfs op hun 2016 lijst van de Top 100 beste stranden ter wereld.

An Bang Beach is een van de weinige delen van het strand in Hoi An die relatief onaangetast is door ontwikkeling. Je vindt hier een aantal resorts, restaurants en barretjes aan het strand met een prachtig uitzicht. Enkele van de meest populaire activiteiten op An Bang Beach zijn zwemmen en paddle-boarden. Door een gebrek aan wind, zie je hier geen kitesurfen en parasailing. Er zijn een tal van verhuurmogelijkheden voor boards en stand-up paddlinglessen.

De meeste restaurants op het strand verhuren ligbedden tussen VND 15.000 en VND 40.000, afhankelijk waar je ligt en met of zonder parasol, maar ze zijn gratis als je er ook eet. In de restaurants kun je genieten van variërend verse visgerechten en Vietnamese BBQ tot authentieke Italiaanse en Franse gerechten. La Plage, Soul Kitchen, en White Soul blijven tot laat open, met feestjes, happy hour, cocktails, koud bier en gezellige muziek.

Hoe kom je er?

An Bang Beach ligt zeven kilometer van Hoi An Ancient Town. Je kunt dit strand van Hoi An bereiken met de fiets of motor. Parkeren bij de ingang van het strand kost VND 10.000 voor de hele dag. Als alternatief kun je kiezen voor een taxirit van vijf minuten, die ongeveer VND 80.000 kost.

Cua Dai Beach

Cua Dai strand Hoi An
Cua Dai Beach

Cua Dai Beach ligt op 5 km van Hoi An en is daarmee dichterbij dan An Bang. Cua Dai is een mooi strand met fijn zand en palmbomen, maar helaas aangetast door ernstige erosie. Hoewel de erosie sinds 2004 is vastgesteld, is de toestand de afgelopen jaren in een stroomversnelling geraakt. Hierdoor komen er ook minder toeristen en doordat het strand ook erg lang is, kun je er altijd wel een stuk strand vinden voor jezelf.

Er zijn een paar high-end resorts met privé strand en andere budgetaccommodaties in de buurt. In het openbare gedeelte, zijn er delen waar het onmogelijk is om een wandeling op het strand te maken zonder diep door het water te gaan. De centrale plek van Cua Dai heeft vele visrestaurants en verhuur van ligstoelen. Door de erosie is de sfeer alleen een heel stuk minder dan vroeger.

Het is leuk om bij zonsopgang op het strand te komen om de vissersboten te zien wegvaren om hun vangst later aan de restaurants op het strand te verkopen.

Hoe kom je er?

Het strand ligt op fietsafstand van Hoi An. Je kunt eventueel ook met een scooter of taxi naar het strand rijden. Parkeren is gemakkelijk.

Hidden beach

Hidden Beach in Hoi An
Hidden Beach restaurant

Hidden beach is een klein strand gelegen tussen het strand van Cua Dai en An Bang en onderdeel van het restaurant Hidden Beach. Hidden Beach in Hoi An is minder verborgen zoals vroeger, omdat het strand steeds populairder wordt. Je kunt jouw motor en fietsen gratis parkeren en zelfs gratis gebruik maken van de ligstoelen als je ook eet of drinkt in hun restaurant. Restaurant Hidden Beach heeft een goed aanbod van zowel westerse als Vietnamese gerechten. Er is een toilet, kleedkamer en zelfs een kleine spa- en kledingwinkel. Verderop langs de weg vind je een paar andere restaurants op het strand.

Hoe kom je er?

Je kunt fietsen of scooter rijden naar Hidden Beach vanuit Hoi An, ongeveer 6 km. Gebruik een navigatie-app om daar te komen, omdat de borden niet erg duidelijk zijn. Als alternatief kun je ook lopen over het strand vanaf Cua Dai (naar het noorden) of An Bang (naar het zuiden).

Strand van Binh Minh

Binh Minh strand in Hoi An
Binh Minh Beach

Binh Minh Beach ligt op ongeveer 20 km van het centrum van Hoi An en vertaald betekent het Zonsopkomst-strand. Het strand is ongeveer 3 km lang en is meer een lokaal strand dan een plek waar veel toeristen komen. Dit maakt het strand ook erg interessant om te bezoeken. Je kunt een ontspannende dag op dit strand combineren met een bezoek aan de lokale vissersdorpen in de buurt en verse vis eten in de restaurants.

Cham eiland

Cham Island strand
Cham Island strand

Je kunt een dagtocht maken vanuit Hoi An of zelfs op Cham Island blijven. Dit eiland heeft prachtige tropische stranden, met zacht wit zand, helder water en palmbomen. De eilanden zijn een populaire duikbestemming in Vietnam.

Tam Thanh-strand

Cam Thanh beach
Cam Thanh beach

Je kunt met een scooter een dagtocht naar Tam Thanh Village maken. Dit dorp staat bekend om de muurschilderingen, maar omdat je het binnen een uur kunt zien, kun je het perfect combineren met de prachtige verlaten stranden die het dorp omringen. Zowel in het noorden als in het zuiden vind je verschillende stranden en er is een eiland (Tam Hai) meer naar het zuiden, waar je alleen met de veerboot kunt komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top