Waar Oud en Nieuw vieren in Vietnam?

De meeste festivals, feestdagen en traditionele culturele evenementen van Vietnam zijn gebaseerd op de maankalender, maar tegenwoordig wordt de westerse kalender door het hele land op grote schaal gebruikt. Jaarlijks viert Vietnam, op de eerste dag in deze westerse kalender – op 1 januari, ook het Internationale Nieuwjaar. Lees verder waar je het beste Oud en Nieuw kunt vieren in Vietnam.

Wordt er westers Oud en Nieuw gevierd in Vietnam?

Het westerse nieuwjaar in Vietnam wordt steeds populairder. Maar Vietnamese mensen beschouwen Lunar Nieuw Jaar (of Vietnamees Tet Nieuwjaar) als hun officiële traditionele Nieuwjaar. Tegenwoordig is het westerse Nieuwjaar “gevietnamiseerd” en is het een traditionele vakantie in Vietnam. Tijdens deze vakantie staat de Vietnamese overheid mensen toe vrije dagen te nemen en relevante activiteiten te houden.

Vietnamees Tet Nieuwjaar

Vietnamees Nieuwjaar is het grootste en belangrijkste feest wat er elke nieuwe maanjaar wordt gehouden. Terwijl de eerste dag van het westerse nieuwjaar 1 januari is voor elk jaar, is Vietnamees Tet Nieuwjaar elk jaar op een andere datum, omdat het de maankalender volgt die elk jaar anders kan zijn en vrij ingewikkeld om te berekenen is. Vietnamees nieuwe maanjaar komt meestal rond eind januari en begin februari voor.

Beste plekken om oud en nieuw te vieren in Vietnam

Omdat westers Oud en Nieuw in Vietnam niet een officiële feestdag is, kun je verwachten dat op de meeste plekken in het land weinig viering te vinden is. Maar bij deze gelegenheid zijn er wel vuurwerkvoorstellingen in enkele grote grote steden zoals Hanoi, Da Nang en Ho Chi Minh City. De uitvoeringen van vuurwerk om een nieuw jaar te vieren zijn toegestaan door de Vietnamese overheid.

Nieuwjaar in Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City is de plaats waar meestal activiteiten voor het Oud en Nieuw in Vietnam worden georganiseerd. Het is algemeen bekend dat de stad sterk wordt beïnvloed door verschillende culturen en ook de meest westerse stad van het land is. De meest dynamische stad in Vietnam spreekt ook een enorm aantal binnenlandse en buitenlandse feestvierders aan tijdens de vakantie in Vietnam.

Vietnam Oud en Nieuw

Vuurwerk

Het verkeer is krankzinnig, massale menigten die voortdurend toeteren en de stemming is hoog en iedereen heeft veel plezier. Oudejaarsavond in Ho Chi Minh City is elk jaar een onvergetelijke sfeer, met honderdduizenden mensen die genieten van tijd met hun vrienden en familie. Het vuurwerk om middernacht wordt afgeschoten af in de buurt van de Bitexco-toren, het hoogste gebouw in District 1. De meeste mensen kijken naar de show vanuit de straten rond de toren of vanuit District 2 aan de overkant van de Saigon-rivier.

Nguyen Hue Walking Street

De drukste plek in de stad tijdens Oud en Nieuw in Vietnam is straat Nguyen Hue. De straten worden afgesloten voor gemotoriseerd vervoer en het is er waanzinnig druk op oudejaarsavond, maar het is ook een geweldige plek voor straateten, straatartiesten en een goed zicht op het vuurwerk.

Nieuwjaar in Ho Chi Minh City
Oud en Nieuw in Saigon

Rooftop bars

De beste manier om Oud en Nieuw te vieren in Ho Chi Minh City is door te feesten op een rooftop bar. De stad heeft een enorm aanbod in rooftop bars, met een aantal van de beste in Azië. Het is de perfecte combinatie van cocktails in een geweldige omgeving met een goed uitzicht op het vuurwerk. Er zijn bars voor elk budget, maar houd rekening dat het enorm druk kan zijn en dat je voor sommige van te voren moet reserveren!

Rooftop bar in Ho Chi Minh City

Bekijk hier de lijst met beste rooftop bars in Ho Chi Minh City.

Hoef je het vuurwerk niet te zien, maar wil je wel graag feesten? Lees hier het beste uitgaan in Ho Chi Minh City.

Bootcruise op de Saigon rivier

Voor zowel een uniek uitzicht op het vuurwerk als een onvergetelijke ervaring, ga je voor een rivierbootcruise op de Saigon-rivier. Boek deze vroeg, want ze zijn populair op deze dag.

Nieuwjaar in Hanoi

De meeste mensen verzamelen zich rond het Hoan Kiem meer, waar veel muziek is en een countdown. Vorig jaar ging het officiële vuurwerk niet door, omdat het werd gehouden voor Vietnamees Tet Nieuwjaar. Veel mensen kiezen ervoor om een restaurant te boeken en veel backpackers vieren het bij een bar van op straat in de oude wijk van Hanoi.

Oud en Nieuw in Hanoi

Heineken Countdown

Een van de meest bekende en langverwachte jaarlijkse oudejaarsfeesten is het feest van Heineken. Denk aan een groot feest met een enorm publiek, live muziek en natuurlijk bier. Het feest begint om 19:30 uur. Het al lang populaire jaarlijkse aftellen is uitgerust met verlichting van wereldklasse, geweldige geluidssystemen en verbluffende visuele effecten, met beroemde Vietnamese en internationale zangers en dj’s.

Nieuwjaar in Hanoi

Bia Saigon Countdown

Een ander groot evenement is de Bia Saigon Countdown Party die plaatsvindt recht tegenover het operagebouw van Hanoi op het Cach Mang Thang Tam-plein, en bevat ook een combinatie van live zangers en dj’s.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update