Weer en beste reistijd in Sapa

Als je van plan bent het noordelijke gebied van Vietnam te bezoeken, is het essentieel om te weten wat de beste reistijd is om Sapa te bezoeken om het beste uit jouw te halen.

Sapa beste reistijd

Hoewel je op elk moment van het jaar kunt gaan, is de beste reistijd voor Sapa maart tot mei of september tot november. In deze periode heeft Sapa veel mooie landschappen en is het weer prettig.

In het kort:

  • Maart – mei: perfect weer – warm en droog – voor trektochten en buitenactiviteiten
  • Juni – september: regenachtig weer en veel Vietnamese toeristen
  • Eind september – half december: koel, droog weer – perfect voor foto’s en trekkingen
  • Half december – februari: koud maar weinig toeristen

Oogstseizoen in Sapa

Het oogstseizoen van Sapa is september en begin oktober. In deze periode kun je de rijstvelden in de prachtige goudgele kleuren zijn. Voor fotograven is dit de beste tijd van het jaar om naar deze regio te gaan.

oogstseizoen rijstvelden Vietnam

Weer in Sapa

Sapa heeft een gematigd klimaat, dus het is het hele jaar fris, met een gemiddelde temperatuur die schommelt rond de 15 graden. Het weer in Sapa in de zomer is lang niet zo heet. De dagtemperatuur schommelt meestal van 20 tot 25 graden en ‘s nachts is de temperatuur ongeveer 13 tot 15 ° graden.

In de winter is Sapa erg koud, met een temperatuurdaling tot 0 graden; er is zelfs een kleine kans om sneeuw te zien als je in de winter naar Sapa reist.

Gedurende het jaar begint het regenseizoen meestal van mei tot oktober, goed voor bijna 80% van de jaarlijkse regenval. Je zult in deze maanden van het jaar vaker regen tegenkomen.

MaandGem. temperatuurGem. regenval
Januari890
Februari780
Maart14100
April17140
Mei17285
Juni20290
Juli19490
Augustus19670
September18260
Oktober1650
November1180
December850

Klimaat gedurende jaar

Maart en april in Sapa

Maart kan het nog fris zijn, maar verder richting april wordt het warmer. Vanaf april valt er af en toe regen. Over het algemeen is het weer uitstekend.

Mei en juni in Sapa

Er is prachtige zonneschijn, vermengd met regen die de terrassenvelden van water voorziet om boeren te helpen bij het ploegen en verplanten van rijst. Deze tijd is ook het seizoen voor perziken en pruimenbomen in Sapa.

Juli en augustus in Sapa

Het overstromingsseizoen in Sapa valt vaak samen met het regenseizoen in het noorden. De piek is in juli en augustus met regen en af en toe een storm die overstromingen veroorzaakt.

Regen en overstromingen hebben niet alleen invloed op jouw reisplan en ervaring, maar brengen ook potentieel risicovolle situaties met zich mee.

September in Sapa

Je kunt genieten van het weer en prachtige terrasvormige velden in Sapa, die van groen naar goud veranderen. Regen zal iets minder zijn dan juli en augustus, en over het algemeen is Sapa in deze maand op het mooist.

Oktober in Sapa

Het weer in Sapa is aangenaam met wat licht overdag. De nacht is behoorlijk koud en er valt bijna geen regen. Over het algemeen is het mooi weer om een ​​wandeling te maken of op een motor te rijden om toeristische bezienswaardigheden en etnische dorpen in Sapa te bezoeken.

November in Sapa

Het begint koel, mistig en winderig te worden.

December, januari en februari in Sapa

Dit zijn de koudste wintermaanden van het jaar. De temperatuur is meestal onder de 10 graden C. Als het hele noorden koud wordt, houdt Sapa het meestal op een temperatuur van 2 – 5 graden C. Soms daalt de temperatuur onder de 0 graden Celsius en heel af en toe kun je zelf sneeuwval ervaren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top