Can Tho in de Mekong Delta reistips

Can Tho, de grootste stad van de Mekong Delta, is ook een van de populairste delta-bestemmingen met reizigers die zich aangetrokken voelen tot de beroemde drijvende markten.

Bezienswaardigheden in Can Tho

Cai Rang drijvende markt

Cai Rang Floating market

De grootste bezienswaardigheid rond Can Tho is de Cai Rang drijvende markt, de grootste en indrukwekkendste drijvende markt van Vietnam. Om de markt op het hoogtepunt te zien dien je vroeg op te staan, want de markt begint al vanaf 5 uur en na 10 uur is het al aardig afgezwakt. De kosten voor het huren van een rondvaartboot ligt tussen de 300.000 tot 500.000 VND, afhankelijk van het aantal personen.

Phong Dien drijvende markt

Phong Dien Floating Market

Cai Rang is de hoofdattractie, maar sommige kleinere markten zoals Phong Dien kunnen een betere, meer intieme ervaring bieden. Phong Dien is veel kleiner, maar daardoor zeggen sommige reizigers dat het een betere ervaring is dan Cai Rang. Er zijn geen binnenvaartschepen of gemotoriseerde vaartuigen, slechts enkele tientallen sampans die goederen verhandelen terwijl de lokale verkopers roddelen en winkelen. Minder toeristen betekent dat je de boot eenvoudig door de markt kan navigeren en van dichtbij en persoonlijk contact kunt maken met de handelaren die blij zijn om te praten, fruit verkopen en een lach delen. De Phong Dien drijvende markt kun je het beste tussen 05.00 en 07.00 uur bezoeken om de markt op zijn best te zien.

Bang Lang stork garden

Bang Lang stork garden

De Bang Lang ooievaarsreservaat is een van de weinige plekken in Can Tho om de biodiversiteit van de Mekong Delta-wetlands te zien. Om de ooievaars te zien kun je het beste tussen 6:00 en 7:00 uur in de ochtend gaan wanneer ze wegvliegen om voedsel te zoeken of van 17:00 tot 18:00 wanneer ze terugkeren. Je kunt ze hier in groepjes op de takken zien zitten en van de bomen vliegen. Het is een rustige en vreedzame plek in het landelijke gebied van Can Tho.

Ninh Kieu werf

Ninh Kieu werf

De werf zelf is prachtig, maar hij neemt ook een belangrijke positie in – het is het symbool van Can Tho. Vergeet ‘s nachts niet om hier rond te wandelen langs de kade van de rivier en de authentieke lokale levensstijl te observeren.

Truc Lam Zen-klooster

Truc Lam Zen-klooster

Het grootste klooster in de Mekong-delta, gelegen in een rustige gemeente en is meer dan 38.000 vierkante meter groot! De architectuur van het klooster is geïnspireerd op de Ly – Tran-dynastie periode, die ongeveer duizend jaar geleden was. Omdat dit gebouw zo belangrijk is, werden de materialen om het klooster te bouwen ook zorgvuldig geselecteerd. Bekijk maar eens het 800 jaar oude hout. De monniken hier zijn super gastvrij, en tijdens hun maaltijden kun je langskomen bij hun restaurant om authentieke vegetarische Vietnamese gerechten gratis te proberen.

Markten in Can Tho

markt in Can Tho

Er zijn een aantal nachtmarkten in Can Tho die je kunt bezoeken met verrukkelijke gerechten. Begin met de Tran Phu- en Can Tho-markt, en vervolgens naar de Tay Do-nachtmarkt die zich op de Can Tho, en eindig op de Ninh Kieu-nachtmarkt. Daarna kun je wat calorieën verbranden en genieten van het nachtleven van Can Tho direct aan de Ninh Kieu-werf.

Chua Ong-pagode

Chua Ong-pagode in de Mekong Delta

Tegenover het standbeeld van Ho Chi Minh in het Ninh Kieu-park staat de kleine Chua Ong pagode, gebouwd in de jaren 1890. Dit was een geheime schuilplaats voor communistische revolutionairen tijdens de Vietnam-oorlog. Nu wordt de pagode beschouwd als een nationaal monument. Het is de moeite van het bekijken waard, alleen al vanwege zijn artistieke waarde, met zijn altaren.

Activiteiten in Can Tho

Boottocht in Can Tho

De populairste manier om de regio rond Can Tho te zien is per boottocht. De optie die het meest wordt gekozen zijn de boten die vroeg in de ochtend beginnen om naar de Cai Rang drijvende markt te gaan.

Boottocht in Can Tho
Boottocht in Can Tho

De meeste hotels en hostels bieden vroege ochtendreizen naar de markten, allemaal variërend in kwaliteit. De kwaliteit varieert van snelle reizen naar Cai Rang en weer terug tot excursies van een halve dag die zowel naar Cai Rang als Phong Dien gaan en reizen langs de binnenwaterkanalen en lokale dorpen bezoeken. De langere tour is aanbevolen, omdat het je een beter gevoel voor de regio kan geven. Hoewel de markten het hoogtepunt zijn, is de rust en kalmte van het langzaam navigeren door de binnenwaterkanalen en het trage tempo van het leven in de omliggende dorpen minstens net zo heerlijk.

Kajakken

In plaats van een boottocht kun je ook zelf wat actiever aan de slag gaan. Met een kajak kun je de kleine waterwegen rond Can Tho eenvoudig verkennen. Kajak tours duren rond de 2 uur.

Fietsen

Can Tho wordt omgeven door prachtige natuur, rijstvelden en schilderachtige dorpjes en de beste manier om alles te zien is door een fietstocht door de omgeving te maken. Deze variëren van een paar uur tot een halve dag, afhankelijk van hoeveel van de regio je zou willen zien.

fietsen in Can Tho

Veel hotels, homestays en hostels bieden gratis fietsverhuur aan, dus het is mogelijk om een doe-het-zelftour te doen.

Fruit plukken

fruitboomgaarden Can Tho

Can Tho staat al lang bekend om zijn grote en kleine fruittuinen en boomgaarden die fruit aan de markten te leveren en met boten naar Ho Chi Minh City worden vervoerd. Ga direct naar de grootste boomgaardtuinen rond Can Tho, zoals My Khanh, 9 Hong of Vam Xang. Maak je klaar om op te gaan in de weelderige tuinen, bewonder tropisch fruit dat je nog nooit eerder bent tegengekomen, en eet ze natuurlijk! Je kubt de vruchten met je eigen handen plukken en wat de ervaring nog beter maakt.

Tours naar Can Tho

Doe mee met onze Local Vietnam Mekong Delta-tour naar Can Tho en je zult de beste tijd van je leven hebben met een probleemloze ervaring, van fietsen tot boottochtjes langs de drijvende markten en kokosnootplantages langs de rivier. Om nog maar te zwijgen van de fantastische lokale gerechten, prachtige boomgaarden en de gastvrije mensen onderweg.

Hoe kom je er

Als het centrum van de Mekong Delta-regio heeft Can Tho geïnvesteerd in het upgraden van hun transport en infrastructuur. Het betekent ook dat reizen naar de stad niet veel moeite kost, vooral als je hier met de bus, auto of vliegtuig komt

Bus vanaf Ho Chi Minh City

Als je van plan bent om Ho Chi Minh City te bezoeken voordat je naar Can Tho reist, kun je het beste op een bus stappen, omdat er heel veel transportdiensten naar deze stad zijn. De totale reistijd van Saigon naar Can Tho is slechts ongeveer drie tot vijf uur, afhankelijk van het verkeer. Tickets kun je van te voren boeken of op het busstation.

Vliegen naar Can Tho

Het goede nieuws is dat je Can Tho gemakkelijk kunt bereiken per vliegtuig vanuit Hanoi, Saigon, Da Nang en Phu Quoc. Afhankelijk van jouw tijd, interesse en budget kunt je kiezen voor Vietnam Airlines, Vietjet Air of Bamboo Airways waarvan de gemiddelde prijs varieert van 64,5 USD tot 150,5 USD per vliegticket.

Beste reistijd voor Can Tho

Can Tho heeft het hele jaar door een warm en vochtig klimaat, wat heel aangenaam is in vergelijking met dat in sommige andere regio’s van Vietnam. Het droge seizoen duurt van december tot april, terwijl het regenseizoen begint rond mei en eindigt in november.

Als jouw reis valt in het regenseizoen, kun je genieten van de meest vruchtbare periode en ervaar de drijvende markten op hun best. Als je reist in de zomer zul je merken dat je omringd bent door vele soorten rijp fruit. In feite is de zomer het oogstseizoen in Can Tho. In het midden van de herfst de tijd en volle maan april, zijn er twee grote festivals in Can Tho. Dit zijn Thuong Dien en Ha Dien. Mensen zullen verschillende types van religieuze rituelen organiseren om hun respect en dankbaarheid in de richting van de goden van het land te laten zien.

Accommodatie in Can Tho

Can Tho heeft een goed aanbod van accommodaties, voornamelijk geclusterd rond de rivier bij Hai Ba Trung St, die de toeristische strip is geworden. Drijvende markt- en Mekong Delta-boottochten vertrekken vanaf hier. Can Tho mist ultra budget accommodatie. Backpackers die met een beperkt budget reizen, zullen moeite hebben om een fatsoenlijke accommodatie te vinden onder de $ 8. Iets buiten de stad kun je ook homestays en resorts vinden in een landelijke omgeving.

Reistips voor Can Tho

  • Breng een hoed, zonnebril en zonnebrandcrème mee
  • Als je van plan bent een nacht door te brengen in een ecotoeristisch gebied, neem dan muggenspray mee
  • Wanneer je de drijvende markt bezoekt of riviertochten maakt, kies je gerenommeerde aanbieders en boten uitgerust met reddingsboeien en jassen. Veiligheid staat voorop!
  • Can Tho is zelf prachtig, maar het is ook een goede plek om de rest van de Mekong te verkennen. Als je tijd hebt vergeet dan niet om plekken zoals An Giang, Dong Thap en Ca Mau te bezoeken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.