Kookles in Hoi An – Beste kookcursus en wat kan je verwachten

De populairste plek in Vietnam om een kookles te volgen is Hoi An. De oude handelsstad heeft een trotse culinaire traditie en de omgeving is uitstekend voor het verkennen van de verse smaken van de Vietnamese keuken, met levendige markten, groente tuinen en rijstvelden. Maar een kookles in Hoi An kiezen kan moeilijk zijn met zo veel verschillende aanbieders.

Hoe zit een kookles in Hoi An er uit?

Er zijn tientallen kooklessen in Hoi An en welke je moet kiezen, hangt af van je voorkeur. Sommige worden gehouden in restaurants in de stad, met een verkorte spoedcursus die slechts een uur in beslag neemt, terwijl anderen een hele dag of halve dag is met activiteiten zoals met motorrijden, fietsen of varen naar vissersdorpjes en kruidentuinen. Wil je een klas in de stad of een landelijke omgeving? Een restaurant of een huis? Inclusief een markt bezoek? Geef je de voorkeur aan demonstratie of wil je echt zelf alles doen? Wil je de populaire gerechten leren of iets waar avontuurlijke en culinaire vaardigheden zijn vereist? Eén ding is zeker: je zult geen honger meer hebben.

Tips waar je op kunt letten:

  • Duur van de les: 1 á 2 uur, halve dag of hele dag.
  • Marktbezoek of niet.
  • Activiteiten naast koken: fietsen, motortour, bezoek aan ambachtsdorpjes.
  • Kookdemonstratie of alles zelf doen.
  • Wat wil je koken.
  • Vegetarische opties aanwezig of niet.
  • Wat is je budget

markt Hoi An

Een bezoek aan een markt in Hoi An geeft je de kans om vragen te stellen of de ingrediënten en tips te krijgen hoe je moet onderhandelen.

ambachtsdorp in Hoi An

Bij een ambachtsdorp leer je hoe het land wordt bewerkt en groentes worden gekweekt.

fietsen in Hoi An

Je kunt een kookles ook combineren met een fietstour in Hoi An waar je de omgeving verkent en fiets langs prachtige rijstvelden. 

kookcursus in Hoi Ankookles in Hoi An

Tijdens het koken leer je hoe je gerechten moet maken en de basis ingrediënten die in veel gerechten in de Vietnamese keuken wordt gebruikt. 

De beste kookcursus in Hoi An

Het kiezen van de juiste kookcursus in Hoi An kan moeilijk zijn met zo veel aanbod. Gebruik TripAdvisor of de aanbevolen kooklessen in Hoi An hieronder:

Red Bridge

Red Bridge Cooking School en Hai Cafe (ze zijn in handen van dezelfde eigenaren) behoren tot de meest gevestigde kooklessen in Hoi A. Ze bieden dagelijkse lessen die geschikt zijn voor verschillende interesses. Een groot pluspunt is dat Red Bridge een beetje buiten de stad ligt in een schilderachtige omgeving langs de rivier. Langere tours voor meer serieuze fijnproevers omvatten een bezoek aan de markt en een boottocht.

Hoi An Eco Cooking Class

Hoi An Eco Cooking Class zit vol leuke activiteiten. Je leert niet alleen om de beste Vietnamese gerechten te koken, maar je kunt ook echt genieten van het ervaren van de lokale levensstijl: onderhandelen op de lokale markt, leren over ingrediënten, reizen per boot, in een mandje varen, deelnemen aan racecompetities, vis vangen en een bezoek aan een bos met kokosbomen.

Green Bamboo Cooking Class

Green Bamboo biedt een meer persoonlijke kooklessenervaring dan sommige dan de meer gevestigde kookscholen. Het kookcentrum van Green Bamboo bevindt zich in een privéhuis vlak bij het strand van Cua Dai, op ongeveer 5 km van het oude centrum van Hoi An. Het is handig voor als je dicht bij het strand verblijft, maar het is ook gemakkelijk bereikbaar vanaf Hoi An.

My Grandma’s Home Cooking

Het concept hier is meer is rustiek en lokaal, meer dan de andere kooklessen hier vermeld. Meer gericht op reizigers die een lokale ervaring willen in plaats van een gelikte kookles. De lessen worden gegeven in het traditionele huis van de eigenaar van het bedrijf op een eiland net buiten Hoi An. De kookrondleiding kan ook gecombineerd worden met een fietstocht.

Taste Vietnam – Ms Vy’s Cooking classes

Mevr. Vy is de eigenaar van een paar restaurants, waaronder Cargo, Morning Glory en Vy’s Market, die allemaal goede reviews hebben. Ze zit ook achter één van de meest succesvolle kooklessen in Hoi An, maar runt ze niet langer zelf. Bij Taste Vietnam worden allerlei klassen aangeboden, sommige voor beginner die een beetje willen koken, anderen voor meer serieuze amateurs en voor meer professionele koks.

 

 

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update